|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Szukam dobrych cienkich rajstop
No właśnie, jak w tytule. Zimową porą to nie problem, bo grubych rajstop w dobrej jakości jest sporo. Ale do cienkich mam chyba pecha - w ciągu niecałego tygodnia poszły w kosz 4 pary...
Niestety używać ich potrzebuję (nie mam co prawda ścisłego dress code w pracy, ale źle się czuję w eleganckiej spódnicy i z gołymi nogami, a pończochy odpadają ze względu na uczulenie na silikon). Ale szukam takich, które wytrzymają kilka dni (nie pod rząd oczywiście ![]() Macie jakieś sprawdzone miejsca/marki, które warto kupić? (Gatta mi podpadła, Marylin też...)
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dobrych cienkich rajstop
Wg mnie Gatta jest dobra i tania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Szef ds. Wymianek
|
annmarie, wiem co czujesz. ja takze preferuje "odziane" nogi i wychodze z siebie, kiedy w ciagu jednego dnia podra mi sie rajstopy i ponczochy
![]() przy obecnej aurze nosze ponczochy, ale jesli Ty wolisz rajstopy, to moze kupuj takie o grubosci 40 DEN, z lycry? ja niestety, takich ponczoch chyba nie dostane, a rajstopy o tej grubosci jeszcze sie w zapasach sklepowych zdarzaja. imo, jesli chodzi o stopien "grzania", to jest podobny jak przy tych 20 DEN, natomiast trwalosc o niebo lepsza! inna opcja sa rajstopy "siatkowe" - takie a la kabaretki, ale nie do konca. w kolorze cielistym spokojnie sie do pracy nadaja. i rowniez sa dosc trwale. jezeli chodzi o klasyczne 20 - tki, to troche firm przetestowalam i wydaje mi sie, ze nie ma zbytnio roznic w trwalosci - za to sa w cenie i dlatego ostatnio zaopatruje sie w ponczochy i rajstopy na Allegro. wiesz, jak juz sie maja podrzec, to lepiej, zeby sie podarly za pol ceny ![]() sprobuj tez ewentualnie patentu z zamrazalnikiem. ponoc rajstopy wlozone tam na jakis czas, sa pozniej trwalsze. nie wiem, nie testowalam, nie posiadam aktualnie zamrazalnika^^.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-07-12 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A te siatkowe - napisałaś, że są takiej jak kabaretki, ale nie do końca? Przyznam, że chwilowo nie kojarzę - powinny być jakoś gęstsze?
![]() |
![]() |
#5 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
rajstopy z lycry 40 DEN naprawde polecam, ja nie odczuwam roznicy w cieplosci w nich, za to trwalosc naprawde o wiele lepsza. te siatkowe maja troche inne oczka niz typowe kabaretki, moja przyjaciolka kupuje praktycznie tylko te (firmy Knitex, na opakowaniu jest nazwa "siateczka" po prostu). z tego, co kojarze, to one maja jeszcze jakas warstwe cieniutka pod tymi oczkami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
40 DEN to jednak grube rajstopy. A takie 20 DEN, tanie i nie drące się to chyba nie istnieją.
![]()
![]() |
#7 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
A jakie rajstopy są cienkie, wytrzymale, z lycrą, ale matowe? Wiekszość cielistych rajstop ma obrzydliwie blyszczącą poświatę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Hej, odświeżam wątek, ponieważ poszukuję cienkich i TRWAŁYCH rajstop. Kupiłam sukienkę przed kolana, która ma na wykończeniu ostry szew i jestem pewna, że pozaciąga rajstopy (a muszę je mieć niestety i muszą wytrzymać cały dzień i noc)... Kiedyś była taka firma Sanpellegrino, pamiętam reklamę, gdzie pani była w tych rajstopach i miała kotka na smyczy uczepionego do jej nogi. O taką trwałość mi właśnie chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Piszę, żeby się pożalić i uratować przed ewentualnym zakupem i stratą pieniędzy. Kupiłam rajstopy w Gatcie, jakieś niby super które się nigdy nie targają i nie puszczają oczek. Rajstopy kupiłam na bal inżyniera, wytrzymały niecałą godzinę! Oczko poszło na łydce. Jestem bardzo rozczarowana tym bardziej, że zapłaciłam za nie 29 zł! Gdybyście się kiedyś zastanawiały nad zakupem to szkoda kasy! Kupcie tańszych 2 pary!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
No i kupiłam rajstopy do tej ostrej kiecki - Wolford - za 80 zł, najdroższe, jakie w życiu miałam. Fantastyczna trwałość. Oczywiście nie są niezniszczalne, ale wytrzymały ocieranie ostrym szwem przez kilkanaście godzin. Polecam. Przedział cenowy to niestety 80-120 zł, ale myślę, że starczą na długo. Pani, która mi je sprzedawała mówiła, że ma je od 4 lat i nic się z nimi nie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Czy dobre 20 naprawdę istnieją? Ja jakiekolwiek kupuję, od razu je zaciągam, czasem nie zdążę jeszcze do końca założyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
niestety nie znam super wytrzymałych rajstop, ale przy okazji wyrażę swoje zdanie na temat Gatty, która jest poprostu słaba, zawsze myslałam ze to jedne z lepszych rajstop ale odkąd zaczełam kupować tanie niefirmowe rajtki mam porówanie, wiekszosc znich wytrzymuje znacznie dłużej, u mnie Gatta góra 2 godziny trzyma sie bez zaciagnieć, o pęknięciach nie wspomnę
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję takie poniżej 2 zł. Jak się podrą to mniejszy ból. Najważniejsze żeby były jasne i nie błyszczały się jak psie jajeca. Obecnie mam zapas carrefourowych. Nieraz targają się po jednym razie ale zdarza się, że noszę tak długo, aż się całe sfarfoclą. Zależy od butów i aktualnego stanu pięt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Kupuję zawsze w Calezdonii, półmatowe, bez zaznaczonej części palcowej. Jak dla mnie ok, na kilka dobrych ''noszeń".
Grubsze - 40 den niezniszczalne. Czewone, czarne i beżowe mam od 3 lat. Bez jednego oczka. Awaryjnie kupuję Adriana w markecie (mam opcje albo marka własna Carerefour albo Adrian właśnie), ale na raz są. Tydzień temu miałam na weselu, dobrze, że wzięłam zapasową parę. Bo mi po 2 godzinach tańców oczko poszło.
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja zazwyczaj kupuję rajstopy Gatty i jestem z nich zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Gatta i Calzedonia .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Consay, Calzedonia albo Gatta
![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A ja takie znam i gorąco polecam !!!
Firma - Marks&Spencer! Zarówno rajstopy jak i pończochy - mat i połysk do wyboru -cienkie, cieliste i w kolorach. Wytrzymałość - kilka lat. Wiele razy otarłam się nimi o różne przedmioty i nic. Jak najbardziej polecam. Cena - od 20 zł do 40 zł, ale warto! Problem za to z dostępnością. Sklep na pewno jest w Poznaniu, w innych miastach -nie wiem. Uwaga - posiadają w kolekcji rajstopy bez palców bo butów typu open toe! Bardzo eleganckie.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Gatta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Moje drogie spróbujcie omsa velour 15 według mnie sa super i mega wytrzymałe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja mogę polecić Bellinda, Mona, Veneziana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
popieram rajstopy gatty są w bardzo dobrej cenie i są bardzo dobrej jakości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Ja kupowałem swojej ex- i obecnej Miśce następujace półmatowe rajstopy i odbierałem oznaki zadowolenia:
- Carla Bonetti 15 den kolor champagne = jasny beż ... z Biedronki ![]() - Arges 20 den (firma z Mieroszowa) - Knittex Danielle 15 den - Pamela Basic (natural) lub Pamela Dream (ochra) 15 den ... z Marcpola ![]() - Lady Tina 20 den Jeśli chodzi o linię exclusive to dla mnie nr 1 wśród cienkich rajstop są Platino Cleancut Sheer 15 den. Miałem je raz w ręku i są tak eleganckie, że sam bym w nich chodził gdyby był kobietą. Ich magia tkwi w dokładności wykonania (laserowo cięty materiał w obrębie pasa), są gładkie i śliskie jak idealnie wypolerowane szkło. Jedyny mały minus to brak wzmocnień na palcach.Niestety nie są ogólnie dostępne w PL a i za granicą ofert mało bo firma Platino ma jakieś problemy z ciągłością produkcji. Ceny... od 50 zł z wysyłką) w górę.... http://www.shapings.com/pantyhose/cl...l#.UrQ-OPsoxiw i polecam prezentację filmową: http://www.youtube.com/watch?v=I9-sjnjvi8A PS W kolejce do "testów" czekają: Fiore, Krysta, Intrigo Kaliope i Solo 20 Conte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo chwalę sobie rajstopy firmy mona
![]() Natomiast nie polecam gatty, nowe rajstopy a już pozaciągane. Noszę tylko czarne rajstopy więc czarne, poziome kreski są na nich bardzo widoczne. I bardzo polecam zakup grubszych rajstop z lycry, nie mikrofibry ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Polecam z własnego doświadczenia rajstopy firmy OMSA velour lub sunlight
Super cienkie od 8dem Matowe Zazwyczaj w galeriach sa bardzo drogie ale znalazłam hurtownie i cena jest podobna do gatta xxx Bardzo dobre, ale drozsze w tej hurtowni sa tez Filodoro Absolute Summer Obie marki to włoscy producenci wiec super sie nosza Jak dla mnie najlepsze i najwyższej klasy rajstopy Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-21 o 13:27 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
A ja szukam właśnie mocne rajstopy wszystkie rwę zazwyczaj Gatta ..
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.