Szukam dobrych cienkich rajstop - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 18:40   #1
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Szukam dobrych cienkich rajstop

No właśnie, jak w tytule. Zimową porą to nie problem, bo grubych rajstop w dobrej jakości jest sporo. Ale do cienkich mam chyba pecha - w ciągu niecałego tygodnia poszły w kosz 4 pary...

Niestety używać ich potrzebuję (nie mam co prawda ścisłego dress code w pracy, ale źle się czuję w eleganckiej spódnicy i z gołymi nogami, a pończochy odpadają ze względu na uczulenie na silikon). Ale szukam takich, które wytrzymają kilka dni (nie pod rząd oczywiście ) i przy tym nie będą kosztować majątku (miałam jedne jedwabne, wytrzymałe, ale 60 zł za takowe to jednak sporo ponad mój pułap).

Macie jakieś sprawdzone miejsca/marki, które warto kupić? (Gatta mi podpadła, Marylin też...)
Stary 2011-07-12, 18:58   #2
Shalori
Raczkowanie

Dot.: Szukam dobrych cienkich rajstop

Wg mnie Gatta jest dobra i tania Ale widzę, że nie masz o niej najlepszego zdania. Są też jakieś rajstopy w sprayu - może to byłoby rozwiązaniem?
Shalori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 19:09   #3
siarka40
Szef ds. Wymianek

annmarie, wiem co czujesz. ja takze preferuje "odziane" nogi i wychodze z siebie, kiedy w ciagu jednego dnia podra mi sie rajstopy i ponczochy .

przy obecnej aurze nosze ponczochy, ale jesli Ty wolisz rajstopy, to moze kupuj takie o grubosci 40 DEN, z lycry? ja niestety, takich ponczoch chyba nie dostane, a rajstopy o tej grubosci jeszcze sie w zapasach sklepowych zdarzaja. imo, jesli chodzi o stopien "grzania", to jest podobny jak przy tych 20 DEN, natomiast trwalosc o niebo lepsza!

inna opcja sa rajstopy "siatkowe" - takie a la kabaretki, ale nie do konca. w kolorze cielistym spokojnie sie do pracy nadaja. i rowniez sa dosc trwale.

jezeli chodzi o klasyczne 20 - tki, to troche firm przetestowalam i wydaje mi sie, ze nie ma zbytnio roznic w trwalosci - za to sa w cenie i dlatego ostatnio zaopatruje sie w ponczochy i rajstopy na Allegro. wiesz, jak juz sie maja podrzec, to lepiej, zeby sie podarly za pol ceny .

sprobuj tez ewentualnie patentu z zamrazalnikiem. ponoc rajstopy wlozone tam na jakis czas, sa pozniej trwalsze. nie wiem, nie testowalam, nie posiadam aktualnie zamrazalnika^^.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2011-07-12 o 19:11
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 20:39   #4
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
przy obecnej aurze nosze ponczochy, ale jesli Ty wolisz rajstopy, to moze kupuj takie o grubosci 40 DEN, z lycry? ja niestety, takich ponczoch chyba nie dostane, a rajstopy o tej grubosci jeszcze sie w zapasach sklepowych zdarzaja. imo, jesli chodzi o stopien "grzania", to jest podobny jak przy tych 20 DEN, natomiast trwalosc o niebo lepsza!
Ja po dniu w pończochach wyglądam jak poparzona (przez uczulenie)... Ale rzeczywiście chyba to 40 den może być lepszym rozwiązaniem... (dziękuję )

A te siatkowe - napisałaś, że są takiej jak kabaretki, ale nie do końca? Przyznam, że chwilowo nie kojarzę - powinny być jakoś gęstsze?
Stary 2011-07-14, 07:45   #5
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Ja po dniu w pończochach wyglądam jak poparzona (przez uczulenie)... Ale rzeczywiście chyba to 40 den może być lepszym rozwiązaniem... (dziękuję )

A te siatkowe - napisałaś, że są takiej jak kabaretki, ale nie do końca? Przyznam, że chwilowo nie kojarzę - powinny być jakoś gęstsze?
a probowalas nosic ponczochy do paska? wtedy problem z uczuleniem na silikon odpada, a te ponczochy sa tansze sporo od samonosnych.

rajstopy z lycry 40 DEN naprawde polecam, ja nie odczuwam roznicy w cieplosci w nich, za to trwalosc naprawde o wiele lepsza.

te siatkowe maja troche inne oczka niz typowe kabaretki, moja przyjaciolka kupuje praktycznie tylko te (firmy Knitex, na opakowaniu jest nazwa "siateczka" po prostu). z tego, co kojarze, to one maja jeszcze jakas warstwe cieniutka pod tymi oczkami.
Stary 2011-07-14, 08:26   #6
Yavanna84
Zakorzenienie

40 DEN to jednak grube rajstopy. A takie 20 DEN, tanie i nie drące się to chyba nie istnieją.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 09:01   #7
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
40 DEN to jednak grube rajstopy. A takie 20 DEN, tanie i nie drące się to chyba nie istnieją.
dla mnie 40 DEN z lycry sa cienkie . grube to dla mnie takie z mikrofibry.
Stary 2011-07-18, 13:50   #8
coffee and cigarettes
Rozeznanie

A jakie rajstopy są cienkie, wytrzymale, z lycrą, ale matowe? Wiekszość cielistych rajstop ma obrzydliwie blyszczącą poświatę.
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 11:10   #9
AnnBlus
Rozeznanie

Hej, odświeżam wątek, ponieważ poszukuję cienkich i TRWAŁYCH rajstop. Kupiłam sukienkę przed kolana, która ma na wykończeniu ostry szew i jestem pewna, że pozaciąga rajstopy (a muszę je mieć niestety i muszą wytrzymać cały dzień i noc)... Kiedyś była taka firma Sanpellegrino, pamiętam reklamę, gdzie pani była w tych rajstopach i miała kotka na smyczy uczepionego do jej nogi. O taką trwałość mi właśnie chodzi albo zbliżoną. Niestety firma już nie istnieje. Czy znacie może jakieś rajstopy naprawdę trwałe (i cienkie)? Mogą być nawet drogie...
AnnBlus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 09:38   #10
Arwena90
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Piszę, żeby się pożalić i uratować przed ewentualnym zakupem i stratą pieniędzy. Kupiłam rajstopy w Gatcie, jakieś niby super które się nigdy nie targają i nie puszczają oczek. Rajstopy kupiłam na bal inżyniera, wytrzymały niecałą godzinę! Oczko poszło na łydce. Jestem bardzo rozczarowana tym bardziej, że zapłaciłam za nie 29 zł! Gdybyście się kiedyś zastanawiały nad zakupem to szkoda kasy! Kupcie tańszych 2 pary!
Arwena90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 11:31   #11
AnnBlus
Rozeznanie

No i kupiłam rajstopy do tej ostrej kiecki - Wolford - za 80 zł, najdroższe, jakie w życiu miałam. Fantastyczna trwałość. Oczywiście nie są niezniszczalne, ale wytrzymały ocieranie ostrym szwem przez kilkanaście godzin. Polecam. Przedział cenowy to niestety 80-120 zł, ale myślę, że starczą na długo. Pani, która mi je sprzedawała mówiła, że ma je od 4 lat i nic się z nimi nie dzieje.
AnnBlus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 22:26   #12
201706121151
Konto usunięte

Czy dobre 20 naprawdę istnieją? Ja jakiekolwiek kupuję, od razu je zaciągam, czasem nie zdążę jeszcze do końca założyć...
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 06:54   #13
iwoona
Wtajemniczenie

niestety nie znam super wytrzymałych rajstop, ale przy okazji wyrażę swoje zdanie na temat Gatty, która jest poprostu słaba, zawsze myslałam ze to jedne z lepszych rajstop ale odkąd zaczełam kupować tanie niefirmowe rajtki mam porówanie, wiekszosc znich wytrzymuje znacznie dłużej, u mnie Gatta góra 2 godziny trzyma sie bez zaciagnieć, o pęknięciach nie wspomnę

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 08:24   #14
effcia82
Zakorzenienie

Ja kupuję takie poniżej 2 zł. Jak się podrą to mniejszy ból. Najważniejsze żeby były jasne i nie błyszczały się jak psie jajeca. Obecnie mam zapas carrefourowych. Nieraz targają się po jednym razie ale zdarza się, że noszę tak długo, aż się całe sfarfoclą. Zależy od butów i aktualnego stanu pięt
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 10:00   #15
Vilqa
Zadomowienie

Kupuję zawsze w Calezdonii, półmatowe, bez zaznaczonej części palcowej. Jak dla mnie ok, na kilka dobrych ''noszeń".
Grubsze - 40 den niezniszczalne. Czewone, czarne i beżowe mam od 3 lat. Bez jednego oczka.

Awaryjnie kupuję Adriana w markecie (mam opcje albo marka własna Carerefour albo Adrian właśnie), ale na raz są. Tydzień temu miałam na weselu, dobrze, że wzięłam zapasową parę. Bo mi po 2 godzinach tańców oczko poszło.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 14:42   #16
lemka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
niestety nie znam super wytrzymałych rajstop, ale przy okazji wyrażę swoje zdanie na temat Gatty, która jest poprostu słaba, zawsze myslałam ze to jedne z lepszych rajstop ale odkąd zaczełam kupować tanie niefirmowe rajtki mam porówanie, wiekszosc znich wytrzymuje znacznie dłużej, u mnie Gatta góra 2 godziny trzyma sie bez zaciagnieć, o pęknięciach nie wspomnę
Zgadzam się całkowicie. Kupiłam sobie czarne rajstopy z drobnym wzorem, po 1 założeniu do śmieci.

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Kupuję zawsze w Calezdonii, półmatowe, bez zaznaczonej części palcowej. Jak dla mnie ok, na kilka dobrych ''noszeń".
Grubsze - 40 den niezniszczalne. Czewone, czarne i beżowe mam od 3 lat. Bez jednego oczka.

Awaryjnie kupuję Adriana w markecie (mam opcje albo marka własna Carerefour albo Adrian właśnie), ale na raz są. Tydzień temu miałam na weselu, dobrze, że wzięłam zapasową parę. Bo mi po 2 godzinach tańców oczko poszło.
Może skuszę się na te w Calzedonii, bo na Gattę prędko się już nie zdecyduję.
Stary 2013-05-18, 22:57   #17
jula593
Przyczajenie

Ja zazwyczaj kupuję rajstopy Gatty i jestem z nich zadowolona.

jula593 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 05:50   #18
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
No właśnie, jak w tytule. Zimową porą to nie problem, bo grubych rajstop w dobrej jakości jest sporo. Ale do cienkich mam chyba pecha - w ciągu niecałego tygodnia poszły w kosz 4 pary...

Niestety używać ich potrzebuję (nie mam co prawda ścisłego dress code w pracy, ale źle się czuję w eleganckiej spódnicy i z gołymi nogami, a pończochy odpadają ze względu na uczulenie na silikon). Ale szukam takich, które wytrzymają kilka dni (nie pod rząd oczywiście ) i przy tym nie będą kosztować majątku (miałam jedne jedwabne, wytrzymałe, ale 60 zł za takowe to jednak sporo ponad mój pułap).

Macie jakieś sprawdzone miejsca/marki, które warto kupić? (Gatta mi podpadła, Marylin też...)
Nie wiem czemu Gatta Ci podpadła, mnie odpowiada idealnie. Produkują rajstopy tak cienkie, że ma się wrażenie, że jest się bez rajstop. Poza Gattaą kupują również zwykłe rajstopy 15, które wbrew pozorom są cienkie.
Stary 2013-05-19, 12:13   #19
ninka84
Raczkowanie

Gatta i Calzedonia .
ninka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 16:12   #20
ailatan1985
Zakorzenienie

Consay, Calzedonia albo Gatta
Stary 2013-07-30, 18:25   #21
Veida
Przyczajenie

A ja takie znam i gorąco polecam !!!

Firma - Marks&Spencer! Zarówno rajstopy jak i pończochy - mat i połysk do wyboru -cienkie, cieliste i w kolorach. Wytrzymałość - kilka lat. Wiele razy otarłam się nimi o różne przedmioty i nic. Jak najbardziej polecam. Cena - od 20 zł do 40 zł, ale warto! Problem za to z dostępnością. Sklep na pewno jest w Poznaniu, w innych miastach -nie wiem. Uwaga - posiadają w kolekcji rajstopy bez palców bo butów typu open toe! Bardzo eleganckie.
Stary 2013-07-30, 19:01   #22
RenataR23
Raczkowanie

Gatta
RenataR23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 13:55   #23
karin1986
Przyczajenie

Moje drogie spróbujcie omsa velour 15 według mnie sa super i mega wytrzymałe
karin1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 21:08   #24
bieliznasensi
Raczkowanie

Ja mogę polecić Bellinda, Mona, Veneziana
bieliznasensi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 19:41   #25
izga88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shalori Pokaż wiadomość
Wg mnie Gatta jest dobra i tania Ale widzę, że nie masz o niej najlepszego zdania. Są też jakieś rajstopy w sprayu - może to byłoby rozwiązaniem?
ja też jestem zadowolona z gatty
Stary 2013-11-22, 20:28   #26
MadameBlossom
Raczkowanie

popieram rajstopy gatty są w bardzo dobrej cenie i są bardzo dobrej jakości

Zobacz

www.madameblossom.blogspo t.com
MadameBlossom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-20, 13:09   #27
Markov
Przyczajenie

Ja kupowałem swojej ex- i obecnej Miśce następujace półmatowe rajstopy i odbierałem oznaki zadowolenia:
- Carla Bonetti 15 den kolor champagne = jasny beż ... z Biedronki
- Arges 20 den (firma z Mieroszowa)
- Knittex Danielle 15 den
- Pamela Basic (natural) lub Pamela Dream (ochra) 15 den ... z Marcpola
- Lady Tina 20 den

Jeśli chodzi o linię exclusive to dla mnie nr 1 wśród cienkich rajstop są Platino Cleancut Sheer 15 den. Miałem je raz w ręku i są tak eleganckie, że sam bym w nich chodził gdyby był kobietą. Ich magia tkwi w dokładności wykonania (laserowo cięty materiał w obrębie pasa), są gładkie i śliskie jak idealnie wypolerowane szkło.
Jedyny mały minus to brak wzmocnień na palcach.Niestety nie są ogólnie dostępne w PL a i za granicą ofert mało bo firma Platino ma jakieś problemy z ciągłością produkcji. Ceny... od 50 zł z wysyłką) w górę....
http://www.shapings.com/pantyhose/cl...l#.UrQ-OPsoxiw i polecam prezentację filmową:

http://www.youtube.com/watch?v=I9-sjnjvi8A

PS W kolejce do "testów" czekają: Fiore, Krysta, Intrigo Kaliope i Solo 20 Conte.
Markov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 20:37   #28
B l a i r
Raczkowanie

Ja bardzo chwalę sobie rajstopy firmy mona
Natomiast nie polecam gatty, nowe rajstopy a już pozaciągane. Noszę tylko czarne rajstopy więc czarne, poziome kreski są na nich bardzo widoczne.
I bardzo polecam zakup grubszych rajstop z lycry, nie mikrofibry Są cienkie mimo tego, że jest to 40den lub więcej I są mega wytrzymałe, jedne takie miałam 2 lata i wyrzuciłam je dopiero wtedy jak wbiłam w nie paznokcia i powstała w nich po prostu dziura a nie oczko No i w tym przypadku również nie polecam gatty, ostatnio zaryzykowałam i kupiłam 40den z lycry i oczywiście całe pozaciągane

09.09.2013 - Pajdka
Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat.

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem Intensywny!
B l a i r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 12:33   #29
karin1986
Przyczajenie

Polecam z własnego doświadczenia rajstopy firmy OMSA velour lub sunlight

Super cienkie od 8dem

Matowe

Zazwyczaj w galeriach sa bardzo drogie ale znalazłam hurtownie i cena jest podobna do gatta

xxx

Bardzo dobre, ale drozsze w tej hurtowni sa tez Filodoro Absolute Summer

Obie marki to włoscy producenci wiec super sie nosza
Jak dla mnie najlepsze i najwyższej klasy rajstopy

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-12-21 o 13:27 Powód: Link.
karin1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-02, 19:07   #30
Disnejova
Wtajemniczenie

A ja szukam właśnie mocne rajstopy wszystkie rwę zazwyczaj Gatta ..
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości