|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak to jest z tymi rozmiarami?
Witam,
piszę, ponieważ spotkałam się już na forum z osobami (w realu) wyższymi ode mnie i lżejszymi, a jednak w większym rozmiarze. Np. ja - 54 kilo - 160 cm - rozmiar 34 (36 również, ale rzadko) xyz - 52 kilo - 170 cm - rozmiar 36 ( ![]() W jakim stopniu zależy to od mięśni? Pamiętam też, że raz wyjechałam na 2 tygodnie, byłam bardzo zajęta ćwiczeniami i prawie nic nie jadłam a przytyłam 2 kilo ![]() Chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat. Jeżeli to mięśnie, może znacie jakiś kalkulator albo przynajmniej idealne wymiary (nie waga) dla wzrostu? Dziękuję z góry za odpowiedź ![]() PS. Dodatkowo chciałabym się zapytać jak to się dzieje, że kiedy z wakacji wracam do szkoły, to mimo obżerania się w pierwsze 2 miesiące chudnę 2 kilo? Może chodzi o bieganie na autobus? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak to jest z tymi rozmiarami?
Ja przy Twojej wadze i 5cm większym wzroście noszę 36
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jedni mają więcej mięśni(zajmują mniej miejsca) a inni więcej tłuszczu
![]() Przykładowo: mam tyle samo wzrostu co moja mama, obie ważymy tyle samo a różnica w wyglądzie jest kolosalna. Ja noszę 36/38 a ona 40/42.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
a ja bym sie nie sugerowala tylko budowa i waga bo to tez zalezy od firmy ubraniowej
mam 163 cm a waga waha sie ok 56 z odchylami i nosze 36 na ogol. Ale mam spodnie ktore sa 38 bo 36 nie przeszlo mi przez biodra. Mam tez wiele koszulek 34 bo 36 na mnie wisialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest tych wzorów trochę, ale rozrzut jest dość szeroki. Większość podeja wynik w okolicach BMI 21, ale to też zależy m.in. od ilości mięśni i tkanki tłuszczowej. Ponadto każdy organizm ma swoją wagę, w której czuje się najlepiej i do której dąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że po pierwsze to efekt zwiększonej aktywności umysłowej (mózg pożera mnóstwo kalorii), po drugie kwestia zmiany miejsca czy rozkładu dnia co jest zawsze jakimś tam stresorem dla organizmu. Ja zawsze chudnę, kiedy idę do nowej pracy, chociaż często jem wtedy więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja mam 160 cm, kiedy ważyłam 54 kg nosiłam rozmiar 36/38, ale mam szerokie biodra i duży biust.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.