Opadająca górna powieka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-06-09, 11:00   #1
nan
Wtajemniczenie

Opadająca górna powieka

Obejrzawszy się dziś w lustrze, doszłam do wniosku, że mam bardzo opadnięte górnę powieki. Zawsze miałam do tego skłonność ze względu na układ oczu, a z wiekiem to się powiększa (mam w tej chwili 30 lat). Słyszałam o operacjach plastycznych na to. Czy mogłabym się dowiedzieć jak taka operacja wyglada, jak długo dochodzi się do siebie i ile kosztuje? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-09, 11:00   #2
nan
Wtajemniczenie

Opadająca górna powieka

Obejrzawszy się dziś w lustrze, doszłam do wniosku, że mam bardzo opadnięte górnę powieki. Zawsze miałam do tego skłonność ze względu na układ oczu, a z wiekiem to się powiększa (mam w tej chwili 30 lat). Słyszałam o operacjach plastycznych na to. Czy mogłabym się dowiedzieć jak taka operacja wyglada, jak długo dochodzi się do siebie i ile kosztuje? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-11, 13:56   #3
pskupin
Zadomowienie

Re: Opadająca górna powieka

Witam Pania.

Zabieg korekcji powiek gornych polega na korekcji nadmiaru skory oraz przepuklin tluszczowych. Ciecie wykonuje sie w naturalnym faldzie powiekowym. Jest ono pozniej niewidoczne. Szwy usuwane sa w 5 dniu po zabiegu. Slady na skorze w postaci zazolcen ustepuja do 14 dni po korekcji. Koszt zabiegu - 2500 zlotych.
Powyzsze informacje dotycza korekcji powiek ze wzgledow estetycznych i tak zrozumialem Pani pytanie. Pisze te slowa, poniewaz okreslenie "opadajace powieki" dotyczy zupelnie innego problemu.

Pozdrawiam
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-11, 13:56   #4
pskupin
Zadomowienie

Witam Pania.

Zabieg korekcji powiek gornych polega na korekcji nadmiaru skory oraz przepuklin tluszczowych. Ciecie wykonuje sie w naturalnym faldzie powiekowym. Jest ono pozniej niewidoczne. Szwy usuwane sa w 5 dniu po zabiegu. Slady na skorze w postaci zazolcen ustepuja do 14 dni po korekcji. Koszt zabiegu - 2500 zlotych.
Powyzsze informacje dotycza korekcji powiek ze wzgledow estetycznych i tak zrozumialem Pani pytanie. Pisze te slowa, poniewaz okreslenie "opadajace powieki" dotyczy zupelnie innego problemu.

Pozdrawiam
Stary 2004-06-11, 14:05   #5
mskladaczek
Zakorzenienie

tak, "opadajace powieki" to raczej problem neurologiczny.
a co do estetyki to chyba mozna tez nieoperacyjnie?? z tego co pamietam mamy przyjaciolka miala "cos" wstrzykiwane i znacznie poprawilo to wyglad. lecz jest to metoda dosyc krotkotrwala, trzeba raz na 2, 3 miesiace powtarzac zabieg.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-11, 14:05   #6
mskladaczek
Zakorzenienie

tak, "opadajace powieki" to raczej problem neurologiczny.
a co do estetyki to chyba mozna tez nieoperacyjnie?? z tego co pamietam mamy przyjaciolka miala "cos" wstrzykiwane i znacznie poprawilo to wyglad. lecz jest to metoda dosyc krotkotrwala, trzeba raz na 2, 3 miesiace powtarzac zabieg.
Stary 2004-06-11, 14:44   #7
pskupin
Zadomowienie

Iniekcje w okolicach powiek mogly byc wykonywane tylko ze wzgledu na zmarszczki. Mogl to byc jeden z "wypelniaczy" lub Botox.. Preparaty te nie nadaja sie do korekcji zmian opisywanych w pierwszym liscie.
Stary 2004-06-11, 14:44   #8
pskupin
Zadomowienie

Iniekcje w okolicach powiek mogly byc wykonywane tylko ze wzgledu na zmarszczki. Mogl to byc jeden z "wypelniaczy" lub Botox.. Preparaty te nie nadaja sie do korekcji zmian opisywanych w pierwszym liscie.
Stary 2004-06-11, 14:53   #9
mskladaczek
Zakorzenienie

mialo to na celu "podniesienie " powieki.
Stary 2004-06-11, 14:53   #10
mskladaczek
Zakorzenienie

mialo to na celu "podniesienie " powieki.
Stary 2006-03-16, 16:57   #11
saragosa30
Przyczajenie

Dot.: Re: Opadająca górna powieka

Mam opadnieta lewa powieke oka od urodzenia i chciałam sie zapytać ze ponoc jest to refundowane przez NFZ i w sumie na czym polega to tzw"podniesienie powieki"i czy robi sie to pod znieczuleniem czy narkozą?
saragosa30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 17:01   #12
saragosa30
Przyczajenie

Mam opadnietą powieke od urodzenia ponoć zabieg podniesienie powieki jest reefundowany przez NFZ?A tak ogólnie chcialam zapytac czy przy takim zabiegu daje sie znieczulenie miejscowe czypo narkoza??
saragosa30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 23:08   #13
pskupin
Zadomowienie

Opadanie powiek - w dosłownym, medycznym określeniu - koryguje sie w zniecvzuleniu ogólnym, jest refundowane przez NFZ.
Określenie (potoczne) w znaczeniu nadmiaru skóry powiek górnych, ich wiotkości, kwalifikuje powieki do zabiegu estetycznego, nie refundowanego przez NFZ.
Stary 2009-08-18, 23:00   #14
Julla13
Przyczajenie

Dot.: Opadająca górna powieka

saragosa30
ja miałam narkoze..

No właśnie.. mając jakieś 5/6 lat miałam przeprowadzoną operacje podniesieni lewej powieki.. i zabieg w ogóle mi nie pomógł :/..wkurza mnie ta powieka.. zazwyczaj nowo poznani ludzie pytają się "a tobie co się z okiem stało?".. przez tą powiekę mam kompleksy xD.. noo ale serio to przez nią mój wyraz twarzy jest taki yyyy smutny.. no ale dobra koniec zanudzania.. radzicie drugąoperacje czy nie?
Julla13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 10:11   #15
eweli92
Przyczajenie

ja tez ma ten problem, i chyba moge powiedziec ,z e po tylu( juz 3 zabiegach i wielu konsultacjach jestem prawie ekspertem w tej dziedzinie, jesli ktos ma jakies pytani chętnie udzielewszelkich informacji, nadal tez poszukuje dobrego specjalisty , który ma duze doswiadczenie w tego typu zabiegach,niestety nie jest to bardzo popularne schorzenie(mam n mysli wrodzone opadanie powiekim widoczne, a nie jakis defekt kosmetyczny), dlatego wielu chirurgów plastycznych tak naprawde nie specjalizuje sie w tym , choc pisza o koerkcji powiek.....prosze o pilny kontakt wszelkie osoby, które moga cos wiedziec na ten temat,
eweli92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 15:24   #16
Orszula2
Przyczajenie

Witam!
Przypadkowo znalazłam temat , który mnie do tego forum ściągnął u mnie tymczasem jest to niewielka różnica , oczywiście opinie lekarzy sa różne . Zaczęlo się od okulisty bo mam wadę wzroku i ostatnio oczy mnie pobolewały , nie wiem czy to z powodu kropli które dostałam , ale jednocześnie pojawiło się uczucie jakby obrzeku wokół oka i ta lekko opadająca powieka , jestem również po wizycie u neurologa i dostałam skierowanie na rezonans . Może ktoś ten temat przerabiał , chetnie skorzystam z rady
Orszula2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 14:52   #17
dzamatasi
Wtajemniczenie

Temat widzę stary,ale się wypowiem bo w sumie jestem załamana.
W styczniu miałam operację na oko i od tego czasu mam opadniętą powieke..
Po 3 miesiącach po zabiegu byłam u lekarki, powiedziała,że powieka się podniesie bo jest opuchnieta, ale do tej pory nic takiego sie nie stało. Wygląda jakbym miała 2 rózne oczy,,

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości