|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Opadająca górna powieka
Obejrzawszy się dziś w lustrze, doszłam do wniosku, że mam bardzo opadnięte górnę powieki. Zawsze miałam do tego skłonność ze względu na układ oczu, a z wiekiem to się powiększa (mam w tej chwili 30 lat). Słyszałam o operacjach plastycznych na to. Czy mogłabym się dowiedzieć jak taka operacja wyglada, jak długo dochodzi się do siebie i ile kosztuje? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Opadająca górna powieka
Obejrzawszy się dziś w lustrze, doszłam do wniosku, że mam bardzo opadnięte górnę powieki. Zawsze miałam do tego skłonność ze względu na układ oczu, a z wiekiem to się powiększa (mam w tej chwili 30 lat). Słyszałam o operacjach plastycznych na to. Czy mogłabym się dowiedzieć jak taka operacja wyglada, jak długo dochodzi się do siebie i ile kosztuje? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Re: Opadająca górna powieka
Witam Pania.
Zabieg korekcji powiek gornych polega na korekcji nadmiaru skory oraz przepuklin tluszczowych. Ciecie wykonuje sie w naturalnym faldzie powiekowym. Jest ono pozniej niewidoczne. Szwy usuwane sa w 5 dniu po zabiegu. Slady na skorze w postaci zazolcen ustepuja do 14 dni po korekcji. Koszt zabiegu - 2500 zlotych. Powyzsze informacje dotycza korekcji powiek ze wzgledow estetycznych i tak zrozumialem Pani pytanie. Pisze te slowa, poniewaz okreslenie "opadajace powieki" dotyczy zupelnie innego problemu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Witam Pania.
Zabieg korekcji powiek gornych polega na korekcji nadmiaru skory oraz przepuklin tluszczowych. Ciecie wykonuje sie w naturalnym faldzie powiekowym. Jest ono pozniej niewidoczne. Szwy usuwane sa w 5 dniu po zabiegu. Slady na skorze w postaci zazolcen ustepuja do 14 dni po korekcji. Koszt zabiegu - 2500 zlotych. Powyzsze informacje dotycza korekcji powiek ze wzgledow estetycznych i tak zrozumialem Pani pytanie. Pisze te slowa, poniewaz okreslenie "opadajace powieki" dotyczy zupelnie innego problemu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
tak, "opadajace powieki" to raczej problem neurologiczny.
a co do estetyki to chyba mozna tez nieoperacyjnie?? z tego co pamietam mamy przyjaciolka miala "cos" wstrzykiwane i znacznie poprawilo to wyglad. lecz jest to metoda dosyc krotkotrwala, trzeba raz na 2, 3 miesiace powtarzac zabieg. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
tak, "opadajace powieki" to raczej problem neurologiczny.
a co do estetyki to chyba mozna tez nieoperacyjnie?? z tego co pamietam mamy przyjaciolka miala "cos" wstrzykiwane i znacznie poprawilo to wyglad. lecz jest to metoda dosyc krotkotrwala, trzeba raz na 2, 3 miesiace powtarzac zabieg. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Iniekcje w okolicach powiek mogly byc wykonywane tylko ze wzgledu na zmarszczki. Mogl to byc jeden z "wypelniaczy" lub Botox.. Preparaty te nie nadaja sie do korekcji zmian opisywanych w pierwszym liscie.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Iniekcje w okolicach powiek mogly byc wykonywane tylko ze wzgledu na zmarszczki. Mogl to byc jeden z "wypelniaczy" lub Botox.. Preparaty te nie nadaja sie do korekcji zmian opisywanych w pierwszym liscie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
mialo to na celu "podniesienie " powieki.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
mialo to na celu "podniesienie " powieki.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Opadająca górna powieka
Mam opadnieta lewa powieke oka od urodzenia i chciałam sie zapytać ze ponoc jest to refundowane przez NFZ i w sumie na czym polega to tzw"podniesienie powieki"i czy robi sie to pod znieczuleniem czy narkozą?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Mam opadnietą powieke od urodzenia ponoć zabieg podniesienie powieki jest reefundowany przez NFZ?A tak ogólnie chcialam zapytac czy przy takim zabiegu daje sie znieczulenie miejscowe czypo narkoza??
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Opadanie powiek - w dosłownym, medycznym określeniu - koryguje sie w zniecvzuleniu ogólnym, jest refundowane przez NFZ.
Określenie (potoczne) w znaczeniu nadmiaru skóry powiek górnych, ich wiotkości, kwalifikuje powieki do zabiegu estetycznego, nie refundowanego przez NFZ. |
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Opadająca górna powieka
saragosa30
ja miałam narkoze.. No właśnie.. mając jakieś 5/6 lat miałam przeprowadzoną operacje podniesieni lewej powieki.. i zabieg w ogóle mi nie pomógł :/..wkurza mnie ta powieka.. zazwyczaj nowo poznani ludzie pytają się "a tobie co się z okiem stało?".. przez tą powiekę mam kompleksy xD.. noo ale serio to przez nią mój wyraz twarzy jest taki yyyy smutny.. no ale dobra koniec zanudzania.. radzicie drugąoperacje czy nie? |
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
ja tez ma ten problem, i chyba moge powiedziec ,z e po tylu( juz 3 zabiegach i wielu konsultacjach jestem prawie ekspertem w tej dziedzinie, jesli ktos ma jakies pytani chętnie udzielewszelkich informacji, nadal tez poszukuje dobrego specjalisty , który ma duze doswiadczenie w tego typu zabiegach,niestety nie jest to bardzo popularne schorzenie(mam n mysli wrodzone opadanie powiekim widoczne, a nie jakis defekt kosmetyczny), dlatego wielu chirurgów plastycznych tak naprawde nie specjalizuje sie w tym , choc pisza o koerkcji powiek.....prosze o pilny kontakt wszelkie osoby, które moga cos wiedziec na ten temat,
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Przypadkowo znalazłam temat , który mnie do tego forum ściągnął u mnie tymczasem jest to niewielka różnica , oczywiście opinie lekarzy sa różne . Zaczęlo się od okulisty bo mam wadę wzroku i ostatnio oczy mnie pobolewały , nie wiem czy to z powodu kropli które dostałam , ale jednocześnie pojawiło się uczucie jakby obrzeku wokół oka i ta lekko opadająca powieka , jestem również po wizycie u neurologa i dostałam skierowanie na rezonans . Może ktoś ten temat przerabiał , chetnie skorzystam z rady |
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Temat widzę stary,ale się wypowiem bo w sumie jestem załamana.
W styczniu miałam operację na oko i od tego czasu mam opadniętą powieke.. Po 3 miesiącach po zabiegu byłam u lekarki, powiedziała,że powieka się podniesie bo jest opuchnieta, ale do tej pory nic takiego sie nie stało. Wygląda jakbym miała 2 rózne oczy,,
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.