![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Poczatek dnia.
Kobiety dobre, powiedzcie mi o ktorej wasze dzieci zaczynaja dzien? Moj syn wstaje ok 5-6. Ostatnio bardziej 5. Nawet 10 minut nie da sie o przetrzymac w lozku, a zreszta ja i tak sie budze jak zaczyna sie ruszac i marudzic. Musi rano zostac wyniesiony do salonu, do maty i zabawek. Ze dwie godziny pozniej chce znowu spac, wiec go usypiam (co nie jest latwe ostatnio), ale samajuz sie natyle rozbudzam, ze nie zasne i pozniej, po poludniu padamna pysk.
Jak u was z tym wstawaniem bylo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Poczatek dnia.
Cytat:
![]() Troszkę sie zmieniło, ale tylko troszkę więc nadal pobudka często przed 6.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety to samo. 6 i ani chwili dluzej
![]() ![]() Pamietam jak w wolne dni- chyba kolo 1 maja- zaczynalo sie ddtvn i prowadzacy mowil ze pewnie nikt ich nie bedzie ogladal bo wszyscy spia. A ja sobie pomyslalam- jak to przeciez my juz od 2 godzin na ten rozpoczecie progrAmu czekamy ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A u Agatki to etapami szło - była i 6, i 7, i 8, teraz oscyluje między 7-8, ale bywało i wstawanie o 9
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
U mojego niestety nijak nie zalezy to od spania w dzien ani nawet w nocy. Nie ma roznicy czy przespi cala noc w miare ladnie (nie przesypia nigdy bez pobudki na szamu), czy w dzien spicztery godziny czy godzine, czy pol nocy placze przez zeby itd. Czyli czekac mam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Szaja moja starsza to od poczatku lubila pospac do 9- nadal lubi zreszta. Za to przy chlopcach mnie pokaralo
![]() Ilonka mozesz jeszcze sie o cud pomodlic ![]()
![]() |
#7 |
Gang Iren
|
Moja cora jak mlodsza byla to spala do 7-8,a w wieku przedszkolakowym budzila sie wczesnie,ok 5-6,oczywiscie nie kiedy trzeba bylo do przedszkola isc,tylko w dni wolne
![]() Synek spi do 7-8,wiec OK. Ale to chyba zalezy tez od tego o ktorej dziecko sie kladzie. Moj chodzi spac kolo 20.
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Moja córka ma 3 miesiące i w zasadzie od uordzenia śpi od 21 do 6,max 7 rano(w nocy raz ją karmie).
Ale mi to nie przeszkadza boja też jestem ranny ptaszek więc spokojnie mogłabym wstawać nawet o 5 ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Starsza wstawała 7-8, spała od 19
Mlodsza wstaje 6-7, spi od 20-21 :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
moja córka w tygodniu nie daje się dobudzić do przedszkola, w weekend potrafi obudzić się o 6
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moja wstaje o 7, bo musi, budze ją do żłobka.
I przez to w dni wolne też już budzi się koło 7, rzadko, jak dzisiaj pośpi do 9. Spać chodzi różnie, w tygodniu (ma drzemkę w żłobku) to idzie 20-21, a w weekend kiedy jej nie kładę na drzemkę to zasypia o 19. Jako niemowlę nigdy wcześnie nie wstawała, z reguły spałyśmy do 9, oczywiście po tym jak koło 5-7 wypiła mleko. Często tez bywało tak że ona się budziła, ale jeszcze z godzinkę sobie leżakowałyśmy w łóżku, ja drzemałam a jej dawałam jakąś zabawkę.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moj syn niestety nie akceptuje zabawek w lozku
![]() ![]() ![]() Syn zasypia teraz ok 19.30 ale zdarza sie, ze i wczesniej juz jest mocno zmeczony i wtedy tak ok 18.30 juz spi. Ale niestety bez roznicy ilespi w nocy i ile razy sie budzi - wstaje o 5, 6. Juz nawet te 6 akcepyuje, ale ostatnio to jest raczej 5, zdarzala sie rowniez 4.45. I jak sie obudzi to od razu sie obraca nogami do mnie i kopie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż, młode i kot mogą grasować a ja się zamykam w sypialni i śpię ![]() Cytat:
moja jak niemowlę też zasypiała często przed 19, o 19 już zawsze spała
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
O ludzie, nasz syn wstawał przed 6 rano
![]() ![]() Chyba musisz przeczekać, nasz syn im był starszy tym później wstawał.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Strasznie to pokręcone bo jak małe to wstają o 6-7 i pełne werwy bawić się chcą a jak przychodzi czas szkoły to o 7 dobudzić i zwlec z wyrka to cud i wyzwanie
![]() A na starośc znowu większośc seniorów słabo spi i wcześnie wstaje-coś ta bilogia się pogubiła ![]() Moja córka o 7 nie wstaje bo jak twierdzi moje argumenty na wstanie niezbyt ją przekonują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Starsza do 1,5 roku wstawała ok. 6, obojętnie o której poszła spać w tym 3-4 pobudki a nieraz 3 godzinna przerwa w spaniu. Borze szumiący, to była masakra. Po 1,5 zaczęła przesypiać całe noce i nagle spać do 7:30 a później jeszcze dłużej.
Młodsza za to na samym początku spała do 9 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Paula, to nie biologia sie pogubila - to cywilizacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Moja córa pierwsze 4-5 miesięcy spała do 9-10
![]() ![]() ![]() ![]() My z mężem też w weekendy wstajemy na zmianę, jeden dzień ja śpię, jeden on. Zawsze to jakiś pomysł. Edytowane przez boska latynoska Czas edycji: 2013-02-24 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Miki ostatnio budzi sie 6-7. z tym, ze wczesniej potrafil spac do 8 czy 9... zdaje mi sie, ze on sie budzi, bo sie rozwidnia wczesniej, a mamy okno na poddaszu bez rolety
![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Mój synek od kiedy jest z nami wstaje 5-6. Teraz jest jeszcze gorzej (ma już rok) wstaje 5-6 i nie ma jak wcześniej drzemki pierwszej o 8 (wtedy spałam nim, do 10. się wyspałam) a teraz koniec-wstaje jak dzisiaj np.5;30 i do 12 nie ma żadnego spania. Bawimy się.
Chodzi spać 19-20 zależy czy jest już zmęczony czy nie, a pobudki jak w zegarku od 13m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Starszy syn też wstawał 5/6. Jak miał 2 latka Latem jak długo był na dworze i się wymęczył to spał już do 7 a teraz przy tej pogodzie to też pobudka o 6. Za to młody lubi pospać tak nawet do 8 ale też lubi budzić się na am
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Starszy syn tak do 2 roku życia potrafił spać do 8/9 w weekend, bo w tygodniu pobudka o 6:30 do żłobka. Do roku wstawał też 8/9.
A teraz... Pobudka razem z młodszą czyli różne - 6, 7, 8 zależy jak Młoda śpi. A idą spać o 21. O 23 jeszcze karmię Lilianę na śpiaco i tak śpi do rana. I też w łóżeczku nie może zostawać jak się obudzi, bo na przykład dzisiaj odwiązała wszystkie troczki od ochraniacza i go sobie zdjęła cała zadowolona. Dawid też nie poleży w łóżku tylko momentalnie na nogi i biega ( moje dziecko nie chodzi tylko biega i skacze ![]()
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jak córa wstaje do przedszkola wstajemy wszyscy o 7. Jak nie idzie, to o 8-9. Mały po prostu poranne karmienie (piersią) dostaje na leżąco
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2013-02-24 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Od zawsze wstawal rano 5-5.30 czasem 6. I tez nie bylo opcji zabawek w lozeczku, lozeczko to spanie, kategorycznie odmawial wspolpracy. Nie mialo tez znaczenia czy spal w dzien czy nie, ani o ktorej poszedl spac. Dluzej zaczal spac kiedy skonczyl 4 lata, ale nie jakos super dlugo, maksymalnie 6.30-7.00, ale generalnie dzis w wieku 5 i pol roku chodzi spac miedzy 19-20 a wstaje miedzy 6 a 7 rano. Za to mlodszy syn spi jak marzenie, prawie dwa lat i kocha spac, po obudzeniu bawi sie sam w lozeczku, totalne przeciwienstwo starszego. Pobudka miedzy 7 a 8 rano, potem dwugodzinna drzemka miedzy 11 a 13 potem kapiel i nocne spanie miedzy 18 a 18.30, nie ma opcji, zeby wytrwal do 19 ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Oooo u mnie jest tak samo . Kąpiel-19:15, później jedzonko i 19.50 sen. Śpi do 5 max. 5 :20 (w tym czasie min. 2 pobudki ok. 30 min. ) . Próbowaliśmy go kąpać o 20 itd ,ale to i tak nic nie zmieniło .
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Między 5 a 6. Trzeba było przeorganizowac nasz dzień i zamiast spać do 6.30 wstawało o 5, za to nauczyłam się chodzic spac wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
No jak ktos wstawal o 6.30 to i tak latwo mial w przeorhanizowaniu
![]() ![]() Dzisiaj 5.10, dzien rozpoczelismy od kupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ilonka, tak sobie mysle, niedlugo Twoj chlopaczek zacznie raczkowac, moze sie bardziej w ciagu dnia wymeczy i bedzie dzieki temu dluzej spal?
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie ważne o której ją położę (a zazwyczaj jest to po 20 lub 21. ) to zawsze mi wstanie 7-8 rano
![]() Nawet pewnie jakbym ją położyła o 23 to tak samo wstanie (raz tak się zdarzyło to i tak i tak wstała z rana ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
u nas jest dokladnie tak samo, niezaleznie o ktorej zasna pobudka constans
![]() z kolei corka byla zaprogramowana na sen 12- godzinny, jak szpa spac o 20 to wstawala o 8, jak sie zdarzylo o 22 to spala do 10 rano ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.