|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Podkład-pomocy
Mam problem z dobraniem podkładu. Używam podkład najtańszy, zwykły z rossmann`a(miss spoty). Pod niego krem nawilżający (cera sucha i wrażliwa z nivea) i bazę kobo,
Ponadto mam problem z określeniem typu skóry- czoło mam suche (po wykompaniu czuję jak ściska mi skórę na czole). Czytałam gdzieś w internecie, że cerę suchą cechuje także siność i zimność rąk, co posiadam (nie wiem czy to prawda). Po używaniu tego kremu z nivea mam wrażenie, że moja skóra przestała być sucha (nie czuję ściskania czoła po kompaniu). Twarz bardzo rzadko mi się świeci. Dopiero zaczynam "przygodę" z podkładami i byłabym bardzo wdzięczna jakby mi ktoś po kroku tłumaczył. Dobrze byłoby, jakby podkłąd też dość dobrze krył i ważne, aby się długo trzymał. Byłoby także super, jakbyście podali mi cenę(może być zaokrąglona) i gdzie mogę kupić ten podkład. Bardzo dziekuję za każdą radę i odpowiedź
Edytowane przez madzia2322 Czas edycji: 2013-01-18 o 17:59 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Podkład-pomocy
Na początek polecam lirene nature matte fluid matujący ( w takiej kremowo niebieskiej tubce). Ładnie matuje, buzia się nie świeci i w miarę dobrze kryje. Ja używałam go bardzo długo. Można go dostać w każdej drogerii. Ja kupowałam w rossmannie bo często są na niego promocje. Regularna cena-ok 15 zł/30ml, a w promocji ok 11,12zł
Edytowane przez milk_choocoolate Czas edycji: 2013-01-19 o 01:26 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
W najnowszym Poradniku Domowym (koszt 2 zł) znajdziesz obszerny artykuł o podkładach.
Możliwe, że masz cerę mieszaną. Choć podejrzewam, że możesz mieć suchą. Sama mam cerę suchą i jestem wierna jednemu podkładowi- Vichy Dermablend. Kupuję taniej w internecie. Koszt ok 70 zł. 1 tubka starcza mi praktycznie na cały rok. Zajrzyj też na KWC |
|
|
|
|
#4 |
|
Pani Mizantrop
|
Do suchej skóry polecam podkład rozświetlająco-antystresowy Calming Effects z Avonu, nie ma drobinek, ale buzia jest ładnie rozświetlona (nie błyszczy się! ma raczej taki zdrowy blask).
Wybór kolorów jest spory, krycie jest lekkie, cena to ok. 30zł.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mogę Ci z czystym sercem polecić Revlon colorstay w szkalnej butelce z zakrętką
są dwa rodzaje do cery suchej i normalnej i do tłustej i mieszanej , gama kolorystyczna jest ogromna ! ok 30 odcieni podkład kosztuje ok 69 zł w drogerii , na allegro mozesz go znaleźć nawet za 30-pare zł na podkładach nie ma co oszczędzać , a ten jest świetny używam go od 2 - 3 lat trzyma się cały dzień , dobrze kryje , nawilża i nei zatyka porów
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pani Mizantrop
|
Nie pojmuję, jak możecie na co dzień używać CS
![]() Miałam wersję do skóry tłustej i jak to nakładałam to czułam się, jakbym sobie zalepiała skórę olejną farbą, pory mi się strasznie powiększyły przez to, skóra nie miała jak oddychać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma inna skórę. Jestem zmuszona do silnego krycia, niestety, i albo to albo EL Double Wear, Dermablend. Tylko nie polecam tego wszystkim, jakaś mania się zrobiła, że dziewczyny bez problemów ze skórą nakładają silnie kryjące tapety i wyglądają nienaturalnie, źle. Chętnie bym się zamieniła, naprawdę. marzy mi się jakiś krem tonujący, albo delikatny, rozświetlający podkład.
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i podklad utrzymuje sie od momentu aplikacji do momentu demakijazu czyli czasem bywa ze i 16/18h xD ale fakt faktem jest mega ciezki i jak tylko mi się skonczy kupię go ponownie, ale bede stosowac na wieksze okazje, a na co dzień w ruch pojdzie avon ![]() Generalnie mogę polecić tez en Lirene City Matt czy jakoś tak, tyle ze niestety dla mnie najjasniejszy odcien był o wiele za ciemny. Zreszta to maja do siebie podklady - nawet najjasniejsze dla mnie bywaja za ciemne. Idealne odwzorowanie mojej skory to 110 Ivory CS
|
||
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja razcej nie polecam Ci podkładów matujących i tych w musie. Może Rimmel "Match Perfection" w żelu. Koszt to maksymalnie 30 zł w zależności od sklepu. Dostaniesz go w Rossmannie czy też w Naturze. Ten podkład ma średnie krycie, ładnie się rozprowadza i utrzymuje cały dzień. Lepsze od niego krycie ma Eveline podkład sceniczny (ok. 15 zł w Naturze). Możesz poczytać recenzję na KWC
.
![]() "Aby oszukać kobietę, potrzebny był wąż, ale aby oszukać męzczyznę, wystarczyła kobieta" Edytowane przez disappear enigma Czas edycji: 2013-01-20 o 17:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Każdy ma inna skórę. Jestem zmuszona do silnego krycia, niestety, i albo to albo EL Double Wear, Dermablend. Tylko nie polecam tego wszystkim, jakaś mania się zrobiła, że dziewczyny bez problemów ze skórą nakładają silnie kryjące tapety i wyglądają nienaturalnie, źle. Chętnie bym się zamieniła, naprawdę. marzy mi się jakiś krem tonujący, albo delikatny, rozświetlający podkład.