|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
podanie nr dowodu osobistego przy zakupie biletu
czy podanie nr dowodu osobistego oraz takich danych jak imię, nazwisko, adres przy zakupie biletu przez internet jest bezpieczne? dokładniej chodzi mi o firmę transportową voyager, a sprzedaż biletów podchodzi chyba pod system e-podróżnik
podejrzewam że podanie tam tych danych powinno być bezpieczne, jednak należę do osób które niechętnie podają w internecie chociażby adres, więc mam trochę wątpliwości czy podanie tam tych danych nie będzie miało dla mnie żadnych negatywnych skutków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: podanie nr dowodu osobistego przy zakupie biletu
Cytat:
A bilet zostanie wygenerowany przez internet, czy wysyłają go? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
bilet dostępny jest albo do wydruku albo wysyłają sms'em
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio kupowałam przez e-podróżnika i nie musiałam podawać numeru dowodu, pewnie to zależy od przewoźnika. Wydaje mi się, że jest to potrzebne do identyfikacji osoby, która "na bilecie" będzie jechała, u mnie na bilecie, który wydrukowałam były 3 pierwszy litery nazwiska i przy okazaniu dokumentu można jechać.
Wątpię czy będą problemy po podaniu numeru, za "poważna" strona na jakieś przekręty, ja bym się nie obawiała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja kupując bilet dla TŻ do londynu czy paryża nigdy nie podawałam peselu czy nr dowodu - imię, nazwisko i adres z dowodu, a i tak przy wejściu sprawdzają dowód i poprawność danych
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja podałam ostatnio adres epodróżnikowi i nr dowodu, oni potem wystawiają fakturę za każdy bilet na te dane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bez adresu nie wystawią Ci paktury, która jest dowodem zakupu. Czasem bilet jest jednoczesnie fakturą. Ja mam wrażenie, że w Sindbadzie dawałam adres (raz potem ich dane były w systemie). Na tej podstawie potem wystawili mi kartę stałebo klienta (mam znizki). Nie podawałam numeru dowodu, więc musieli wiedzieć że ja to ta Iksińska, bo Iksińskich może być sporo.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.