|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Liść senesu i antykoncepcja
Witam. Od jakiegoś czasu miewam zaparcia. Dowiedziałam się że pomaga liść senesu, niestety biorę tabletki anty Novynette 0 godzinie 17.10 bo ta godzina najbardziej mi odpowiada. Moje pytanie czy jeżeli będę piła liść senesu o 18 który zacznie działać po 8-12 godzinach to będzie to miało jakiś wpływ na skuteczność tabletek ?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liść senesu i antykoncepcja
A co na to ulotka ? lekarz?
pigulki moga byc przyczyną zaparć, zmień dietę, więcej pij wody, łykaj jakiś probiotyki i ruszaj się |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o ziółka, to tabletki antykoncepcyjne mogą stracić swoje właściwości przy dziurawcu (jak pytałam ginekologa o ewentualne interakcje z suplementami, takimi jak magnez z potasem i tran, stwierdził, że mówi się tylko o dziurawcu)
Ale jeżeli chodzi Ci o to, że liść senesu mógłby podziałać lepiej niż się spodziewasz, to kwestia wystąpienia biegunki/wymiotów wpływa na skuteczność anty w ciągu jakiś 4 do 6 godzin od połknięcia, a nie 12, także raczej ok ![]() Osobiście nie pakowałabym się w takie sposoby na poprawę pracy jelit. Zazwyczaj kończy się tak, że bez herbatki nie jest się już w stanie wypróżniać samodzielnie. Przeanalizuj swoją dietę, może tam jest powód tych zaburzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A może nie próbuj od razu ziółkami, może jakaś maślanka, kefir, śliwki, więcej pij itd. Czytałam tylko o niemożności stosowania dziurawca przy anty.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam! Otóż też chciałabym sie dowiedziec cos wiecej o tych ziołach, poniewaz biore tabletki diane 35 i dzis wypiłam te zioła czy to wpłynie na skutecznosc zabezpieczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
przecież diane 35 są śmiertelnie niebezpieczne! nie wiesz co się na świecie dzieje? co było niedawno we Francji?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.