![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() POMÓZCIE wybrac KIERUNEK STUDIÓW!:(
Pisze do was, gdyz mam wieeeeeelki problem, nie wiem jaki kierunek studiow (technicznych) wybrac
![]() fizyka techniczna, matematyka, inzynieria srodowiskowa, budownictwo, ochrona srodowiska. Co o nich myslicie?? Moze ktos z was je studiuje i podpowie mi czy sa bardzo trudne te kierunki?? ![]() Moze jakies inne propozycje??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: POMÓZCIE wybrac KIERUNEK STUDIOW!:(
Chcesz być najlepsza na świecie w tym co robisz, chcesz być przeciętna, czy szukasz czegoś łatwego, żeby zaliczyć dyplom?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Musisz zastanowić się co Cię bardziej interesuje ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
wybierz budownictwo. jest do dosc oblegany kierunek i mysle ze po tym bedzie praca.
ja tez skladam na politechnike ale mam nadzieje ze sie dostane gdzie indziej bo te kierunki techniczne sa jakies takie nudne i mnie nie pociągają xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
maszyna, nie człowiek
|
Ta. Tylko czy bedzie jej sie chcialo pracowac ilestam na budowie zeby miec uprawnienia kierownika budowy? Jak sie nie uda znaleźc pracy w jakims zakladzie w formie wyzszego stanowiska to kobieta w tym zawodzie przepada ;]
Inzynieria środowiska/ochrona środowiska - podobno bedzie zapotrzebowanie na absolwentow ale musisz byc świetna z chemii i "lapac" matmę.
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
nie chce isc na cos nad czym bede siedziec 24 godz na dobe bo sobie nie poradze, ale leniem tez nie jestem no i nie chce robic studiow tylko po to, zeby je miec.
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
wybierz o na co sie na prawde dostaniesz.
moje kolezanki tez chcialy studiowac wymyslne kierunki na ktore ciezko było się dostac: finanse, biotechnologie, psychologie itp, a skonczyły na zaocznej turystyce albo zarzadzaniu na prywatnej uczelni bo tam przyjmowali wszystkich. myslaly ze matura poszla im lepiej niz okazalo sie w rzeczywistosci po wynikach. napisz nam jeszcze ktore uczelnie bierzesz pod uwage. jesli AGH to zapomnij o fizyce i matmie bo musialabys miec wynik blisko 100% zeby sie tam dostać.
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
A co do matmy, to ja widze dobrze po moim bracie ze rozszerzenie w LO to nic. I tak na początku bedziesz miec zapieprz jak kazdy z ans (tez ide na techniczne: matma stosowana, zarz i inzynieria produkcji) i dziekuje mojej szkole ze przerabialismy granice ciagów, granice funkcji w punkcie lewo/prawo stronne i w -+ nieskonczonosci oraz pochodne, przebieg zmienności i pojęcie całkowania. Bo to jest na studiach na start, potem leci od razu cała analiza matematyczna.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no ja tez mialam granice i pochodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
maszyna, nie człowiek
|
To dobrze
![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hmm w sumie nie myslalam o tym kierunku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
maszyna, nie człowiek
|
Agh
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
no to fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
maszyna, nie człowiek
|
Matematykę R, Angielski R i Polski P. Także obstawiam właśnie AGH i jak coś to Politechnikę Krakowską.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
aha no to ladnie, bo ja pisalam matematyke ale Podstawowa:/ i dlatego sie boje ze sie moge nie dostac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
Cytat:
![]() ![]() bo wiesz... dostać się jest łatwo, np na fizykę, tylko że wylecisz po 1 semestrze- taka prawda z resztą wybacz za szczerość, ale wydaje mi się, że nie powinnaś iść na studia techniczne ![]() wiem o czym mówie, ja sama byłam w matfizie i widziałam kto idzie na techniczne ![]() po podstawowej matmie to raczej wszyscy w kierunkach ekonomicznych
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
zdawalam podstawową ale uczylam sie rozszerzonej, tak jak pisze wyzej :P i nie bylam raczej nieukiem a jedną z lepszych uczennic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
maszyna, nie człowiek
|
A bycie lepszym/gorszym zalezy duzo od nauczyciela, szkoly i wymagan. Takze inna sprawa. W krk z podstawową na AGH byloby ciężko, ale na polibudzie mniejsze oblozenie wiec byc moze.
http://www.pk.edu.pl/rekrutacja/inde...178&Itemid=234 (wtedy przelicznik punkoty byl cale R lub 0.5*podstawa). Poza tym jak chce próbowac to niech próbuje ^^ Calkiem duzo osob po humanach zdaje matme R i idzie na techniczne i daje sobie rade, moze tez da. Roladish, troche felernie wybralas poziom matury. Balas sie? Ja z pczatku tak, ale bez R trudno iść gdziekolwiek.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
tak balam sie balam, a potem zalowalam ze nie wzielam R no ale trudno sie mowi, zyje sie dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
Cytat:
i daltego wiem, co mówie z wymienionych przez Ciebie kierunków wybrałabym ochronę srodowiska na reszcie nie dasz rady wg mnie. nie mowie o AGH, bo tam to już wogóle kosmos. i nie rozumiem jak osoby po humanach mogą iść na studia techniczne ![]()
178cm jest- 71,4 ![]() CEL I- 68 kg CEL II- 64 kg CEL III- 61 kg cel ostateczny- 58 kg ![]() ![]() Edytowane przez TuRQoUiS Czas edycji: 2009-06-17 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
maszyna, nie człowiek
|
Jak? Korki. Zdają potem matmę R i jakoś im idzie. Z tym, że ochrona środowiska to jednak w dużej mierze chyba chemia...
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Przepraszam ale czy to ma sens - pytac ludzi o rade w tak ważnej sprawie. To jest indywidualne. Nie mozesz kierować sie opinia innych. Dla każdego człowieka inne przedmioty są fajne i zawsze pod własnym kontem bedzie doradzał Tobie. Bycie studentem nie wymaga tylko nauki musisz kreowac swoja postawę a przede wszystkim miec własne zdanie i poglądy na życie.
Studia to ważna decyzja i przede wszystkim tylko Twoją! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest już wątek odnośnie studiów, denerwujące się to robi gdy kilkanaście osób dziennie zakłada wątek z pytaniem jaki wybrać kierunek? polecam na początek kierunek wyszukiwarka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do matury rozszerzonej a podstawowej, to wszystko zależy od zasad przyjmowania na uczelni. U mnie rozszerzona matma ma przelicznik 1, zaś podstawa jedynie 0,5, czyli wystarczy mieć 50 punktów z R, aby "mieć" fulla z P. W tym przypadku wychodzi, że Twoja nauczycielka się myliła. Rozszerzenia nie opłaca się brać jedynie w przypadku wątpliwości co do osiągnięcia 30 %, moim zdaniem, rzecz jasna. Zadania na rozszerzonej matmie nie mają trudniejszego (znacznie) stopnia trudności, a jedynie obejmują więcej materiału. Edytowane przez panierrka Czas edycji: 2009-06-17 o 15:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() profil w liceum nie koniecznie musi wiązać się z przyszłym kierunkiem studiów, ja jestem po humanie i wiele osób z mojej klasy studiuje kierunki ścisłe, na AGH czy politechnice. nie ma reguły.
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
dziekuje paru osobom ktore mi przyblizyly cos z kierunkami, a to ze jest gdzies na forum ?TAKI temat to WYBACZ, ale go nie znalazlam!! i nie chce sie kierowac tym co ktos mi powie, tylko chcialamsobie troszke przyblizyv co i jak bo nie moge sie jakos zdecydowac. skoro cie denerwuje to ze ja zalozylam drugi wątek to masz problem, po co wogole sobie czas zabierasz i naniego odpisujesz ha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ZIP na AGH to głownie metale, przemysł, metale, przemysł. głownie metalurgia i materiałosnastwo. ładnie brzmi - to fakt. tak samo jest z kierunkami o środowisku - to głównie chemia. poczytaj syllabusy. AGH na swojej www ma w syllabusach rozpisane wszystkie przedmiotu realizowane podczas studiów. Cytat:
i ja tez uczylam sie rozszerzonej a zdawalam podstawową - dla zasady, bo cala klasa zdawaa (bylam na mat-infie). oprocz tego pisalam wos i polski rozszerzone, wyniki ponad 80% a i tak na AGH na socjologie ciezko bylo mi sie dostac. znam takie przypadki ![]() hahah ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.