|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z okazywaniem uczuć..
Od kąd pamiętam mam problem z okazywaniem uczuć, i z czasem teraz stało się to dla mnie kompletnie irytujące. Mam 19 lat, byłam z jednym chłopakiem w dodatku tylko pół roku, ponieważ ciągle się kłociliśmy o to, że ja nie okazuje mu uczuć. Nie wiem dlaczego taka jestem. Związek zakończyłam już rok temu i do tej pory z kim się nie spotkam mam ten sam problem, myślałam, że jeżeli byłam już na poważnie jakiś czas z chłopakiem, będzie mi łatwiej, ale wydaje mi się, że to się jeszcze bardziej pogarsza. Nieraz nie mam nawet ochoty wyjść z chłopakiem, który od dawna chce się ze mną umówić, a mój powód to "bo nie" Z jednej strony to przez to, że jestem wstydliwa, ale z drugiej strny czemu nawet nie najbliższym nie potrafie okazywać emocji?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z okazywaniem uczuć..
Ja też do osób zbyt wylewnych nie należę, rodzinie w ogóle nie okazuję czułości, nigdy nie domagałam się jakiejś bliskości fizycznej, a przytulających się koleżanek to po prostu nie rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Może zacznij od mówienia komplementów (np. "Fantastycznie wyglądasz" "Świetnie sobie z tym poradziłeś!") Poza tym może po prostu potrzebujesz mniej wylewnego chłopaka, nie każdy musi być otwarty i wylewny w okazywaniu uczuć. Niektórym to nie przeszkadza. Albo agnesikk ma rację, między wami po prostu nie było chemii, a jak spotkasz właściwego chłopaka, wszystko przyjdzie samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Znam wiele osób powściągliwych w swoim wyrażaniu uczuć. Zazwyczaj tak zachowują się bo wielokrotnie zostały zranione, nie tylko przez partnera, ale przede wszystkim przez rodzinę. Odpowiedz sobie na pytanie, czy w dziecięcych latach rodzice przytulali Cię, mówili, że Cię kochają, nauczyli Cię okazywania emocji? A może pochodzisz z "rozbitej" rodziny, co niestety jest coraz większym standardem? Niestety to co za młodu doświadczyliśmy później wychodzi w dorosłym życiu.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.