|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Niesforne paznokcie, brzydki kształt ;/
Witajcie,
od całkiem niedawna zaczęłam przeglądac forum i interesować sie moimi paznokciami. Jeśli złe miejsce na taki temat wybrałam, to z gory przepraszam. Potrzebuje rady, co zrobic z paznokciami? Ich kształt jest brzydki, szeroki i nieregularny. No i skorki, zadziory Nie wycinam na ogół skórek radełkiem, stosuje na paznokcie odzywki, a na dłonie kremy.Czy ktos moze mi doradzić, co zmienić ? jak działać? ![]() ![]()
Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2013-01-30 o 20:55 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niesforne paznokcie, brzydki kształt ;/
piłować po bokach.. też mam takie ale z czasem jeśli regularnie się dba o nie to da rady zmienić ich kształt.. postaraj się zapuścić i malować paznokcie intensywnymi kolorami.. wtedy nie maluj perfekcyjnie paznokci po bokach a bardziej tylko z przodu.. bez przesady jednak. wtedy wyglądają na ładne, długie, kobiece
mam nadzieje, że nie namieszałam
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale co ze skórkami? nie mogę sie ich pozbyć przy takich skórkach nie lubię mieć pomalowanych, bo to nieestetycznie wygląda.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Jakbym widziała swoje dłonie
mam prawie identyczny kształt paznokci i też boleśnie zadzierają mi się skórki, płytkę doprowadziłam do porządku dzięki systematycznemu piłowaniu po bokach i cierpliwemu zapuszczaniu. Nie znalazłam jeszcze skutecznej broni przeciwko zadziorkom - dobre efekty daje serum Regenerum do paznokci (odżywia też skórki), maść z witaminą A, całkiem fajnie spisuje się ten krem z Essence: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...tion-balm.html . Ale i tak co jakiś czas robią mi się zadziory, zwłaszcza na kciukach, i wtedy odpuszczam sobie malowanie- najchętniej w ogóle nie ściągałabym rękawiczek
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam jeszcze problem, bo sama te zadziory robie, skubie skórki
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
jesli jest taka mozliwosc zahoduj pazurki, opiluj w migdal wydadza sie one od razu smuklejsze
do tego mozesz pomalowac jasnym lakierem co dodatkowo wydluzy optycznie palce
|
|
#8 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
takie jest moje zdanie, oczywisice nie mozna pominac kwestii w ktorym z kolorow czujesz sie lepiej, tak dla porownania, zdjecie znalezione w google ;p
![]() (zrodlo widoczne na zdjeciu)
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aktualnie zrobiłam manicure w domku i pomalowałam na ciemny kolor i faktycznie, palce jakieś krótsze
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Nie wycinam na ogół skórek radełkiem, stosuje na paznokcie odzywki, a na dłonie kremy.

mam nadzieje, że nie namieszałam

przy takich skórkach nie lubię mieć pomalowanych, bo to nieestetycznie wygląda.