Syndrom rycerza i rozpustnika w praktyce? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 10:37   #1
ilovethebeatles
Przyczajenie

Syndrom rycerza i rozpustnika w praktyce?

.

Edytowane przez ilovethebeatles
Czas edycji: 2013-02-02 o 12:38
ilovethebeatles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 19:27   #2
201607050913
Konto usunięte

Dot.: Syndrom rycerza i rozpustnika w praktyce?

Nie mieszaj się, źle na tym wyjdziesz.

PS Nie rozumiem jak tytuł ma się do postu... ale może to przez grypę.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 19:40   #3
moniaszelki
Zadomowienie

też bym się nie wtrącała. nie znasz jej chłopaka. nawet jak ją oczernisz wjego oczach, on jej to powie, i będzie niefajnie w mieszkaniu z nią, bo ona cie pozna jako "kabla", a koleś będzie miał złamane serce może/albo będzie zaślepiony, w każdym razie szybko zapomni o tobie i będzie miał to gdzieś. więc, po co?
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 19:50   #4
mpt
Zakorzenienie

Tytuł z kosmosu. Co do reszty - jak Ci nie pasuje współlokatorka, to się wyprowadź, ale nie mieszaj się w jej życie. Będziesz latała za nią i tłumaczyła każdemu facetowi, że to łajza? Daj sobie spokój, nic nie ugrasz, a będziesz miała kwas w domu.
Stary 2013-02-02, 11:38   #5
ilovethebeatles
Przyczajenie

Skąd tytuł?
Zespół rycerza i rozpustnika – jedno z rzadziej spotykanych zaburzeń seksualnych. Polega na ambiwalentnej postawie kobiety wobec mężczyzn. W mentalności kobiety współistnieją dwa przeciwstawne modele męskości. "Rycerz" to mężczyzna dający poczucie bezpieczeństwa, budzący zaufanie, honorowy, romantyczny, czysty. "Rozpustnik" to mężczyzna zmysłowy, rozpustny, żywiołowy, orgiastyczny w seksie, kuszący i wyrafinowany w sztuce kochania. Pierwszy jest ideałem męża, drugi – kochanka.źródło: wikipedia.pl

W opisanym przykładzie jej chłopak jest rycerzem, a jak widać ona wciąż szuka rozpustnika, niegrzecznego faceta, który zapewni jej rozrywkę, przełamie rutynę...

Jej chłopak był u nas kilka razy, zdążyłam go trochę poznać. Jest bardzo spokojnym facetem, ciągnie dwa kierunki, bardzo dużo się uczy, nie chodzi na imprezy no i przede wszystkim ma dużo pieniędzy. Bardzo kocha pannę X i planuje z nią przyszłość.Honorowy, uczciwy, a ona odwala mu takie numery.Jest mi go szkoda, mógłby mieć swoją, fajną, grzeczną dziewczynę, a nie taką.
Stary 2013-02-02, 12:18   #6
Hultaj
BAN stały

myślę, że jesteś po prostu zazdrosna, że koleżanka ma takiego świetnego faceta i jeszcze robi mu koło pióra i tyle. Jak widzisz pani ma tupet; Tobie dosrywa, a sama jakoś nie widzi problemu w tym, że spotyka się z różnymi facetami i to mając swojego chłopaka i co Ty o niej myślisz.
Zmień współlokatorkę. A facet, no cóż, skoro tak sie pozwala okłamywać to chyba nie jest Twoja sprawa tak naprawdę, i nie wiem, co się nim tak bardzo przejmujesz, no chyba, że oczywiście sama chętnie wskoczylabyś na jej miejsce u jego boku.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 12:21   #7
ilovethebeatles
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
myślę, że jesteś po prostu zazdrosna, że koleżanka ma takiego świetnego faceta i jeszcze robi mu koło pióra i tyle. Jak widzisz pani ma tupet; Tobie dosrywa, a sama jakoś nie widzi problemu w tym, że spotyka się z różnymi facetami i to mając swojego chłopaka i co Ty o niej myślisz.
Zmień współlokatorkę. A facet, no cóż, skoro tak sie pozwala okłamywać to chyba nie jest Twoja sprawa tak naprawdę, i nie wiem, co się nim tak bardzo przejmujesz, no chyba, że oczywiście sama chętnie wskoczylabyś na jej miejsce u jego boku.
Niestety to nie mój typ i nie uznaje związków na odległość.
Stary 2013-02-02, 12:21   #8
maryanna3
Zakorzenienie

Moim zdaniem jak jej facet ma trochę oleju w głowie to prędzej czy później zauważy że dziewczyna to faktycznie idiotka. Możliwe jest w ogóle że już to widzi i po prostu mają jakiś układ, ludzie są rożni, uwierz.

A po co Ty masz się do tego mieszać? Nie Twój związek nie Twoje zabawki. Ani ona nie jest Twoją przyjaciółką, ani jej chłopak Twoim przyjacielem, nie kumam wtrącania się w takich sytuacjach, kumam tylko wtedy gdy strony są z nami w jakiś sposób blisko. Bo np. gdybym ja od obcej osoby usłyszała że mój facet mnie zdradza to bym nie uwierzyła, bo bardziej wierzę własnemu chłopakowi i tak być powinno. Zastanowiłabym się nad takimi słowami gdyby wyszły od osoby w jakimkolwiek sensie mi bliskiej. Podejrzewam że on Ci po prostu nie uwierzy. Więc daj sobie na wstrzymanie i bardziej zainteresuj się swoim biznesem, czyli tym żeby nie było kwasu w domu. A przy najbliższej okazji postaraj się wyprowadzić skoro ona Cię tak denerwuje.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 12:27   #9
ilovethebeatles
Przyczajenie

Okej, dzięki za rady. Jestem impulsywna i aby nie działać od razu chciałam tylko dowiedzieć się jak wygląda to z boku, poznać opinie innych
Pozdrawiam
Stary 2013-02-02, 12:34   #10
_ema_
Zakorzenienie

Tytuł wątku oznacza coś zupełnie innego niż problem opisany w poście
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:17   #11
TmargoT
Zakorzenienie

eee,dlaczego nikt nie cytuje pierwszej wypowiedzi?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:50   #12
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ilovethebeatles Pokaż wiadomość
Skąd tytuł?
Zespół rycerza i rozpustnika – jedno z rzadziej spotykanych zaburzeń seksualnych. Polega na ambiwalentnej postawie kobiety wobec mężczyzn. W mentalności kobiety współistnieją dwa przeciwstawne modele męskości. "Rycerz" to mężczyzna dający poczucie bezpieczeństwa, budzący zaufanie, honorowy, romantyczny, czysty. "Rozpustnik" to mężczyzna zmysłowy, rozpustny, żywiołowy, orgiastyczny w seksie, kuszący i wyrafinowany w sztuce kochania. Pierwszy jest ideałem męża, drugi – kochanka.źródło: wikipedia.pl
O patrz, tego nie wiedziałam Dzięki.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 18:02   #13
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
eee,dlaczego nikt nie cytuje pierwszej wypowiedzi?
hahah też na to liczyłam
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości