|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak pomalować ramkę na zdjęcia?
Postanowiłam troche pomajsterkować, poszłam do warsztatu taty znalazłam listewkę i zrobiłam z niej ramkę na zdecie klasowe. Oczywiście żaden kąt nie jest prosty hehe ale to moja pierwsza ramka i sie bardzo z niej ciesze. Tylko jest jeden problem. Chce ją pomalować i nie wiem jak. Mam farby plakatówki i tak sobie myślę, że może pomaluje je plakatówką i potem lakierem bezbarwnym ? do paznokci? a jak wy to malujecie?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak pomalować ramkę na zdjęcia?
dobrze myślisz
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
dzieki
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj maluje sie drewno akrylówką :/ Ale to chyba akurat bez znaczenia jaką farbą pomalujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mój tańszy zestaw to mała puszeczka białej farby akrylowej plus akwarelki lub barwnik do nadania odpowiedniego koloru i lakier bezbarwny (lepiej matowy, ewentualnie półmat).
Z braku laku pewnie, że można zwykła plakatówką, ale jeśli ma być trwalsza, lepiej malować akrylówką i zabezpieczyć lakierem (też akryl). Pamiętaj, że farba wsiąka w drewno, więc należy położyć kilka warstw. Masz już konkretny wzorek na myśli? Czy szukasz inspiracji? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Możesz pomalować właśnie farbkami ale np coś podoklejać......wyjdzie świetnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja tez tak sądze ze plakatowkami mozesz malowac . A jak wyschnie to posyp brokatem ( przyklej ) przyklej muszelki itp ..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja uzywam wszystkiego do zdobienia ramek....kredki swiecowe, plakatowki, kamyczki <ostatnio kupilam takie kolorowe, drobniutkie, w zasadzie do kwiatkow, ale co tam w ikea> , wstazki, muszelki, futerko, doslownie wszysko co mi wpadnie w rece i da sie przykleic super glue :P to zalezy od twojego pomyslu i tego co znajdziesz.jak znajde chwile na zrobienie zdjec to zaprezentuje pare
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.