![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zmniejszenie piersi
Cześć,
Chciałabym się zapytać was czy ktoś miał zmniejszane piersi i co można powiedzieć o tym zabiegu i poradzić gdzie go wykonać. A także czy można sobie wybrać rozmiar biustu. Są mi potrzebne wszelkie szczeguły związane z tym zabiegiem gdyż w najbliższym czasie musze go wykonać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zmniejszenie piersi
Sporo informacji na ten temat było na Lobby Biuściastych. Więc może tam poszukaj. (http://biusciaste.prv.pl)
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No ja bym nie chicła ale nie mam wyboru. Mam genetycznie uwarunkowane ze przez całe zycie piersi będa mi rosły. Mam zaledwie 20 lat 158 wzrostu a rozmiar juz F75 a czasem w niekturych modelach staników G i to juz zaczyna być uciązliwe z 4 lata będę musiła na miare szyc staniki... Dlatego lakrz zaleca zbaieg ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak chcesz cos wiedziec dokladnie zapraszam na pw ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przecież 75F to nie jest wielki biust? Może powinnaś zmienić lekarza? Zwłaszcza w polskiej rozmiarówce. Istnieją polskie firmy, które szyją biustonosze w rozmiarze 75L. A brytyjskie firmy (które są dostępne w Polsce!) mają nawet jeszcze szerszy wybór rozmiarów. A tak poza tym jesteś pewna, że nosisz odpowiedni rozmiar? Wpisz się na Lobby do wątku rozmiarowego! Pamiętaj, że to odpowiednio dobrany obwód stanika powinien być podporą dla biustu, a ramiączka nie powinny go dźwigać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
75F na osobie o wzroscie 180cm bedzie male ale juz na osobie majacej 150cm bedzie zupelnie inaczej wygladalo
![]() wiec sam rozmiar jest pojeciem wzglednym ![]() ale dobrze dobrany stanik to podstawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
http://stanikomania.blox.pl/2007/07/...sc-szosta.html
Tu masz 70J (brytyjskie) lub 75K w zależności od firmy i modelu. Osoba na zdjęciach ma 162 cm wzrostu. Wzrost nie jest czynnikiem najważniejszym! Również przy takim wzroście z biustem większym niż 75F da się żyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
sama kiedys mialam 70S i wiem jak to wyglada ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
70S to już faktycznie duży biust, ale 75F to nie jest wielki biust, pod warunkiem oczywiście, że jest to właściwie dobrany rozmiar. Pisałam to dlatego, że wiele osób myśli, że miseczka D jest już duża, a F jest dla nich niewyobrażalnie wielkie. A takie 60F wcale nie jest duże.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
60F to malenstwa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Niestety wiele osób tak myśli i zamiast poprosić o 70E kupuje 75-80 B/C. A ile to dziewczyn noszących 75A zmieniłoby opinie o swoim biuście "przesiadając" się na przykład na 65D albo 60F...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
moze nio jest duze f w sumie ramionczka m isien ie wrzynaja pod biustem nie mam ani ciasno ani luźno ale mam problemyz k regosłupem głwnie odcinkke lędzwiowy co prawda nie kwalifikuje się na operacje nfz ale ten biust zaczyan być uciązliwy tym bardziej że co około 1,5 roku ma rozmiar w przud anawet ostatnio wyjdzie ze co rok i jakos chyba lepiej teraz zachamować wzrost i go zmniejezyć niż bym miała postę problemów z kręgosłupem i z miednića bo z jednej stronymmam ja podniesiona z powodu upadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Zaglądałaś do tego wątku?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=198388 Firma Melissa (http://www.melissa.com.pl/) ma dość przystępne ceny, może powinnaś spróbować coś u nich zamówić. Koniecznie odwiedź Lobby Biuściastych (http://biusciaste.prv.pl) Znajdziesz tam spis sklepów w całej Polsce, w których można znaleźć biustonosze w większych rozmiarach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki na pewno skozystam bo jeszcze pewnie z rok ponosze te "kochane ciężary" jak określaja to faceci już przegladąłam ta witryne i tematy jak za pierwszym razem poleciłaś i świetna jest i u twierdziła mnie w przekonaniu by przymiezyć stanik 70 mimo iz 75 dobrze mi pasuje nie wrzyna sien ie posówa do góry ale to się jeszcze okaże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Cześć,
Mam podobny problem- 75 G ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() zreknij tutaj ![]() ![]() http://stanikomania.blox.pl/2007/10/...zternasty.html ps.jestem po operacji zmniejszenia i nosze podobny rozmiar do twojego(70GG/75F/G) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 85 h i tez chetnie bym zmniejszyla biust bo jest dla mnie klopotem bola mnie plece a pod biustem mam wiecznie odparzenia i to jest klopotem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
pod biustem 92
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
uffff, myslalam ze nastepna dziewczyna z 70 pod biustem "wciska" sie w to w co sie zmiesci w misce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
witam! i gdzie dziewczyny chcecie robić zmniejszenie?czy ktoś poleca Kuczyńskiego z Lublina?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
a może znajdzie sia ktoś kto opisze zabieg przebyty u Macieja Kuczyńskiego oczywiście odnośnie pomniejszenia piersi? bardzo jestem zainteresowana opiniami na jego temat bo ja już za miesiąc( opadnięte i duże piersi mam;/...) Co nie znaczy że sie nie rozmyśle, raz juz zrezygnowałam przez to że asystent osobisty przez internet okazał sie odradcą a nie doradcą...Zadawałam mu pytania które to on mi powinien przesłać tak chociaż tydzień przed zabiegiem...Nawet nie potrafił sam sprecyzować co powinnam wziąć ze sobą, co wydaje mi ze ze dla niego powinno być standardem skoro jest osobistym doradcą...Prawdopodobnie już nie pracuje jako doradca...he he...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
a napiszcie jak wygląda kwalifikacja do takiego zabiegu??
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Jej, też bym z chęcią zmniejszyła swój biust, przy mojej miseczce J to liczę, że załapię się na refundację NFZ, tylko muszę znaleźć czas na chodzenie po lekarzach i zbieranie opinii od ortopedy, bo z moim biustem nie da się żyć normalnie jak mam problemy ze znalezieniem dobrego stanika w normalnym sklepie
![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Hej! jestem zainteresowana tematem - planuję jesienią zmniejszyć sobie piersi, do tego czasu chcę jak najbardziej schudnąć (mam ponad 80 kg), a przede wszystkim wzmocnić mięśnie.
Ale widzę, że wątek chyba umarł... ![]() Edytowane przez bronka82 Czas edycji: 2013-01-31 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
A planujesz zmniejszać na NFZ czy sama płacisz za zabieg? Ja akurat jestem szczupła, bez wielkiego biustu byłabym chudzielcem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.