![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Warszawa - co robicie w weekend? - zbiorczy.Podzielcie się jak spędzacie czas w weekend?
Obecny, w prawie każdy, jak organizujecie sobie czas same, z przyjaciółmi, z TŻem? ![]() Jakoś nuda mnie dopadła, nie jestem ani trochę twórcza, Wasze wpisy bardzo mi pomogą i napewno nie raz zainspirują ![]() ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2015-08-08 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Warszawa - co robicie w weekend? - zbiorczy.
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio byłam na wystawie Steve'a McCurry'ego (przepraszam, jeśli popełniłam błąd w odmianie) i bardzo polecam, piękne zdjęcia. Staram się w weekend ogarnąć to na co nie mam dużo czasu w tygodniu, starając się przy tym znaleźć w tym przyjemność. Przykład: uczę się niemieckiego, ale idę z tym do parku lub nowej kawiarni. Odpisuję na zaległe e-maile przy długim śniadaniu w piżamie. Robię trening, skaczę na skakance, a że nikogo nie ma na weekend w mieszkaniu to mogę sobie poszaleć z muzyką ![]() Ale tak najbardziej to lubię po prostu chodzić po Warszawie, zawsze znajdę coś ciekawego ![]() Ostatnio wybrałam się na spacer z przewodnikiem audio szlakiem warszawskiej rzeźby architektonicznej: http://www.figuryretoryczne.pl/przewodnik.html Bardzo fajne doświadczenie, jeśli kogoś ciekawi miejska przestrzeń to na pewno będzie zadowolony. Jutro wybieram się na Targ śniadaniowy na Mokotowie, to będzie pierwszy raz, czuję, że znajdę coś pysznego ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z rana odwiedzam czasem Targ Śniadaniowy, najlepiej ten w sobotę na Żoliborzu
![]() A wieczorem w lato najczęściej chodzę nad Wisłę z alko, ew. do pawilonów na NŚ czy jakiegoś pubu. Zazwyczaj też w weekend wyszukuję sobie jakąś knajpkę na obiad, gdzie jeszcze nie byłam - Powiśle, Saska to dzielnice, w których można znaleźć zawsze coś fajnego. Poza tym sport, sport, sport. Czy to rolki (w wersji relaksacyjnej jeżdżę sobie w kółko po Stadionie Narodowym, w wersji bardziej męczącej robię dłuższy przejazd parkowo-miejski ![]() A i w piątki są co jakiś czas maratony filmowe w Multikinie, zdarza mi się na coś takiego wybrać.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ciekawy temat, aż szkoda że za miesiąc wyprowadzam się z tego miasta.
Ale coś od siebie dodam ![]() * sama: jeżdżę na rowerze, biegam, chodzę na basen, idę na zakupy, idę do parku poczytać książkę, zajmuję się wszystkim tym, na co nie miałam wcześniej czasu ![]() * z facetem: kino, jakieś wyjścia na kolacje, jeździmy oglądać samoloty na Okęcie na pkt widokowy, wymyślamy jakieś spontaniczne wypady, zresztą z nim się nigdy nie nudzę. * ze znajomymi: idziemy nad Wisłę, albo Pawilony; spotykamy się na jakieś gry planszowe, na jakieś kolacje u kogoś W sumie nic nadzwyczajnego. Niby w Warszawie jest multum ciekawych miejsc, niby nie ma się na to wszystko czasu, a jak już czas jest to bardzo często chce się go spędzić z najbliższymi w taki 'normalny' sposób, aniżeli iść gdzieś, do jakiegoś muzeum czy somewhere else ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za podzielenie się imformacjami SOCKI, irene adler i withi_as
![]() ja dziś okdryłam to wydarzenie na pl. defilad: "Wszystko przez Wi-Fi" to najnowszy Stand-up Comedy Rafała Rutkowskiego. (https://www.facebook.com/events/1476488359328161/) @SOCKI spacer z przewodnikiem audio szlakiem warszawskiej rzeźby architektonicznej - coś ciekawego, nie mialam pojecia ze cos takiego jest organizowane super ![]() @SOCKI & irene adler: o co chodzi z tymi targami sniadaniowymi? ![]() najbardziej interesuja mnie te na zoliborzu, bo tu mieszkam ![]() @withi_as - ten pkt widokowy na okęciu - to trzeba robic rezerwacje, placi sie za to zeby tam wejsc, duzo osob jest? ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Lubie targ śniadaniowy na Żoliborzu. I Park Skaryszewski. Połazić po Saskiej Kepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Maraton filmowy brzmi super
![]()
![]() |
#8 |
404 Not Found
|
Targ śniadaniowy na Żoliborzu to fajna sprawa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
http://oceanarium3d.pl Ktoś był?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
w sumie to mamy dosc oklepane rozrywki kino, obiadki, kolacyjki, spacery, z mama czesto chodze na mokotowska na zakupy tez, w sb klub zazwyczaj sketch nite, ale jutro np jedziemy na wake park wilanów, a nigdy tam nie byłam.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam Niewidzialną Wystawę - więcej informacji można wygooglac, bardzo kształcące doznanie. Hangar 646 - świetny Park trampolin otwarty całkiem niedawno. W sam raz na odrobinę szaleństwa i aktywności. Co weekend na Plażowej są koncerty darmowe - akcja Miejskie Granie. Ogólnie teraz dużo rzeczy dzieje się nad Wisłą, na fb jest jakaś strona, na której można wszystko znaleźć. Z telefonu nie przekleje linka. Kino Letnie także teraz działa. W tym przypadku szczegóły też na Facebooku. Food Port koło Poniatowskiego- można zjeść z food trucka, to też może być atrakcją ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2015-08-08 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w Skaryszewskim nigdy nie bylam ![]() spacerowac po Saskiej tez lubie, fajne tam maja knajpy, wielbicielom sushi polecam Handrolla ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
szeryfcio
|
Ale na tych targach śniadaniowych to jakaś prezentacja produktów, że można czegoś spróbować (za free)? Czy to po prostu wystawcy sprzedają swoje towary?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie nie dodam nic nowego, ale ja uwielbiam chodzić nad Wisłę, spacerować po parkach lub starym mieście, lubimy z TŻtem pójść do jakiejś fajnej knajpy (często z groupona), do teatru... Warto zobaczyć Niewidzialną Wystawę jak wspomniała visionAM, ciekawe doświadczenie. Może wyjście na grę typu Escape room? Koncert, kino plenerowe? Trochę tego jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- [1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;52350578]http://oceanarium3d.pl Ktoś był?[/QUOTE] Widziałam wczoraj reklamę przy Stadionie Narodowym. Też jestem ciekawa opinii ; )) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hangar 646 działa tak, że na stronie robisz rezerwację i widzisz jak bardzo zapewniona jest godzina, którą wybrałaś. Byliśmy w niedzielę o 13 i wg ich systemu było 80% zapełnienia, znośnie. Dzieci i dorosłych pół na pół, więc spokojnie można było się wyskakać i sprawdzić każdą atrakcję. Godzina w tym miejscu to max, bo trampoliny bardzo męczą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł na wątek
![]() Sama większość wolnego czasu spędzam w dosyć standardowy sposób: lubię chodzić szczególnie po starym Śródmieściu, od czasu do czasu wybiorę się na wycieczkę do Łazienek Królewskich albo Wilanowa, spotykam się ze znajomymi - tu w okresie letnim królują wszelkiego rodzaju sezonowe atrakcje typu targ śniadaniowy, piwo nad Wisłą itd. Ostatnio ciągnie mnie jednak do odkrywania nowych miejsc i poznawania ich historii, dlatego wpadłam na pomysł, żeby zaopatrzyć się w spacerowniki i trochę pozwiedzać ![]() Z takich typowych, chociaż nie przez wszystkich znanych miejsc, to uważam, że na pewno warto wybrać się do Muzeum Powstania Warszawskiego i Muzeum Polin, wjechać na taras widokowy w Pałacu Kultury (sama tam jeszcze nie dotarłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ja polecam Dom Spotkań z Historią - za darmo ciekawe wystawy fotograficzne i inne
![]() http://www.dsh.waw.pl/pl/wystawy/3 Wystawy zmieniają się cyklicznie. Bardzo polecam Muzem Historii Żydów Polskich http://www.polin.pl/ - trzeba sobie jednak zarezerwować ok. 2 godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
A mam pytanie, niedługo przeprowadzam się do Warszawy i jestem ciekawa czy macie klub w pewnym stylu jak u nas w Białym. Może ktoś kojarzy metro u nas jak nie jest to klub do którego chodzą wszyscy, są i wypięknione lasie, chociaż to mniejszość, starzy, młodzi, w garniturach, w ubraniach na codzień, w dresach, raz spotkałam dziewczynę w piżamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() --- Polecam wam aplikację na Androida, można sobie przeglądać co się dzieje na mapie: https://play.google.com/store/apps/d...partymap&hl=pl nazywa się to imprezy Warszawa - PartyMap |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
W Centrum Nauki Kopernik są w weekend jakieś fajne pokazy/wystawy - znajomi byli wczoraj w Planetarium i są zachwyceni, za tydzień w piątek idziemy na pokaz laserowy do płyty Dark Side of the Moon Pink Floydów. Ponadto wspomniany już Targ Śniadaniowy - wyda się na nim trochę gotówki, ale przepysznie jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zadomowienie
|
Ostatnio zostałam sama w Warszawie, wybrałam się na wycieczkę rowerową. Wypożyczyłam veturilo, zrobiłam 20 km po starówce, nad Wisłą, tam gdzie prowadzą ścieżki rowerowe. Super sprawa.
Dzisiaj wybieram się na warsztaty I love rolki pod Stadionem Narodowym https://www.facebook.com/ILoveRolki?fref=ts Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Warszawa - co robicie w weekend? - zbiorczy.
Lake park Wilanow wczoraj zaliczony bardzo nam sie podobało
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Wątek zamiera?
![]() Polecam akcję planszówki na Narodowym. Co prawda to było w tamtym tygodniu, ale polecam na przyszłość ![]() Bardzo fajnie zorganizowane, pomocni wolontariusze, dużo gier do wyboru-zarówno dla dzieci jak i dla starszych, można siedzieć cały dzień ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja sie chyba w niedziele przejdę na śniadanie do Jewish Community Center.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.