|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...
Hej.
Chciałabym się poradzić na temat jednej sprawy ![]() Otóż napisał do mnie znajomy, z którym chodziłam do szkoły jednak był to okres buntu, pierwszych miłości, wyśmiewania, nieśmiałości... wiec przez całe 3 lata to chyba nie zamieniliśmy nawet ze sobą słowa ![]() ![]() I nagle teraz dostałam od niego wiadomość ( "hej ![]() Wiec no zdziwiłam się jego wiadomością.. i zaczęłam myśleć.... czego on może chcieć ( nie zapytałam, bo akurat napisal do mnie jak mnie nie bylo, akiedy ja jestem to jego nie ma, więc odpiszę mu kiedy będzie i sie dowiem) ... po przemyśleniach pomyslałam, że on teraz wybiera się pewnie na studia i faktycznie.. sprawdziłam i idzie na tą uczelnie co ja... Z racji tego, że ma innych kolegów tez na tej uczelni ale na innym wydziale niż ja , pomyślałam, że pewnie idzie na mój wydział i chce czegoś się dowiedzieć, może notatki itp... I właśnie... gdy będzie dostępny to mu odpiszę, zapytam co chciał itp... jestem pewna , że na 99 % chodzi o szkołę..... nie sądze by po 8 latach zdał sobie sprawę z tego , że jestem jego "miłością" itp ![]() A przechodząc do sedna. Jak myślicie...? Czy jeśli on by chciał np moje notatki z jakiś przedmiotów, to czy powinnam powiedzieć, że mu je sprzedam za jakąś kwotę ( ile? ) Czy z racji tego, że to mój znajomy nie powinnam o tym mówić, tylko mu je dać? Ja osobiście... to pewnie bym mu je dała, bo nie jestem jakaś pazerna i przecież go znam... no ale w sumie to się ze mnie wysmiewał za małolata... i nawet nie gadaliśmy ze sobą. Druga sprawa to.. przecież ja musiałam wstawać wcześnie żeby chodzić na wykłady, które zazwyczaj były rano.. i pisac te notatki... a kolejna rzecz, to teraz potrzebuję pieniedzy bo jest u mnie z nimi krucho.... ale nie chce wyjść też na snobke.... ;/ Co o tym myślicie?? Równie dobrze może mu nie chodzić o notatki, ale jeśli by o to chodzilo, to chciałabym już mniej wiecej wiedziec co mu odpowiedzieć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...
może najpierw się dowiedz czego chce. Może nie chce notatek, tylko towarzystwa,znajomej twarzy na uczelni?
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli będzie chciał notatek, a Ty nie masz ochoty mu ich dawać, możesz zawsze powiedzieć że już ich po prostu nie masz, bo ktoś go ubiegł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Najbardziej prawdopodobne, że chodzi mu właśnie o zwyczajne odnowienie kontaktu, bo będziecie na tej samej uczelni. Nie spodziewałabym się ani love story, ani takiej interesowności z jego strony. O notatkach zwykle myśli się jak są już potrzebne, a nie przed rozpoczęciem roku akademickiego.
Co do pieniędzy za notatki... Dla mnie to coś niepojętego, ale ja stara jestem, to może nie rozumiem. Jak kogoś lubię, to bez mrugnięcia się podzielę. A jeśli nie mam ochoty się dzielić, to mówię że nie.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witaj,
zwykle nie widzi się nic złego w tym, że stary znajomy do nas napisał po latach, właściwie powinno się to potraktować jako miłe zaskoczenie. Jednak z racji, że nie utrzymywaliście ze sobą kantaków, nawet sobie 'cześć' nie mówiliście, to jest spore prawdopodobieństwo, że w trakcie dialogów, (które może się w końcu między Wami wywiążą), nawiąże do studiów. Oczywiście może się okazać, że może stwierdził, że po latach zrobiła się z Ciebie fajna laska i fajnie by było Cię zaczepić; ale ja też studiowałam i wiem że chłopacy często żerowali na dziewczynach w kwestiach notatek itd. Im się nie chciało chodzić na wykłady to później szukali pomocy u dziewczyn. Ja bym za notatki kasy nie wzieła, ale nie byłabym też tak ochocza w ich pożyczaniu. Bo wiesz o co mi chodzi, jak już dasz mu na sobie żerować to będzie może to często wykorzystywał. Ja na studiach trzymałam się zasady "coś za coś" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.
|
Odp: Dot.: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...
Cytat:
Ja jak zmienialam uczelnie i pisalam do znajomych to nie po to, zeby zebrac o notatki tylko dowiedziec sie czegos o prowadzacych. A dno dna dla mnie to rozkmina czy mu je sprzedac czy dac. Noludzie, nawet nie wiesz, czy w tej sprawie pisze. "bo ty musialas wstawac na wyklady". No coz, ciesze sie, ze ja nie musialam, bo fajni ludzie z roku dzielili sie wykladami/gieldami pytan/materialami w formie drukowanej za darmo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Śmieszne, że po jednym "hej" Ty zakładasz obszerny wątek na forum i rozkminiasz co to "hej" mogło znaczyć.
Lepiej się dowiedz, czego on chce. Jestem prawie pewna, że nie chodzi o notatki ![]() Ja i moja przyjaciółka też byłyśmy wyśmiewane w gimnazjum, a tak się zmieniłyśmy, że dawni znajomi po prostu zaczęli nam mówić "cześć" na ulicy, dodawać do znajomych na FB i nawet dostałam kilka zaproszeń na imprezy od dawnych "kolegów" ![]() Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2013-09-17 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Odp: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...
Ale rozkmina, to tylko "hej". Jak faktycznie chodzi o notatki to ja bym nie dała. Nie znoszę ludzi którzy po latach milczenia sobie nagle przypominają że jestem taka wspaniała
![]() Miałam w tym roku taką sytuację, nawet dwie. Drugi delikwent po kilku latach milczenia sobie przypomniał że mam fajny monitor i chciałby pożyczyć na granie weekendowe ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Zamiast snuć domysły i wcześniej ustalać taktykę co robić gdy on zachowa się tak czy siak lepiej zapytać wprost czemu zawdzięczasz jego nagle zainteresowanie twoją osobą.
Może tak być , że widzi w tobie jakieś korzyści dla siebie skoro macie studiować na tej samej uczelni ale może jeśli uczelnia w innym mieście chcieć dowiedzieć się o np.wynajmowanie pokoju. A może sumienie go ruszyło i chce cię przeprosić za to , że w dzieciństwie ciągnął cię za warkoczyki. Zapytaj a dowiesz się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wybacz, ale nie uważasz, że trochę przesadziłaś z ta rozkminą po jednym "cześć"?
![]() Dowiedz się najpierw o co chodzi, żeby mu odpisać nie musisz przecież czekać aż będzie online, wiadomość i tak dojdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...
Cytat:
![]() Nie rozbijam hej na atomy. Bo jestem prawie pewna , ze chodzi wyłącznie o szkołę. Wam łatwo powiedzieć, że chce odnowić znajomość, ale ja byłam świadkiem wszystkich sytuacji i szczerze w to wątpie. Dla mnie to jest niemożliwe, że chce mieć znajomą twarz, bo jak już mówiłam ma innych znajomych na tej uczelni ![]() A chciałam dobrze nakreślić sytuację, żeby łatwiej było stwierdzić co z tymi notatkami. a mimo to i tak niektórzy sądzą , że jest taki bezinteresowny i nagle po 8 latach, w tym 2 lata sie nawet nigdzie nie minęlismy on nagle chce sie spotkac i pogadać taak oo :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Oczywiście zapytam , bo jak inaczej sie dowiem? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A może on po prostu on pomylił osoby i wysłał Ci wiadomość przez przypadek?
![]() |
![]() |
#16 |
.
|
Odp: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...
Przeciez on ci nawet nie napisal,ze chce sie spotkac -_- serio nie masz znajomych, do ktorych sie odzywasz bez spotykania sie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
and cigarettes
|
Popatrz, ja dawałam za darmo notatki obcym osobom z niższych roczników/zaocznych, mimo że zamieniłam z nimi kilka zdań w stylu "-miałaś przedmiot x z prowadzącym y? -tak. -a masz może jakieś notatki z zajęć? -coś mam. - a mogłabyś mi pożyczyć? -mogę ci dać, bo mi to do niczego niepotrzebne." i dla mnie to nie było dziwne. Szczerze mówiąc nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem traktowania swoich notatek jak jakiejś wiedzy tajemnej, wartej sporej kwoty. Nie chcesz - nie dawaj. Załatwi od kogoś innego/przeczyta książkę do egzaminu/będzie chodził na wykłady/nauczy się z wikipedii. Ale takie gadanie "ja wstawałam rano" jest wg mnie dziwne. Kazał Ci ktoś? Mogłaś sama kombinować, skoro tak bardzo Ci się nie chciało i był to dla Ciebie tak wielki wysiłek. Jeśli myślisz, że to, że nie dasz mu swoich notatek będzie dla niego strasznym ciosem, a z Twojej strony okrutną zemstą za to, że nie mieliście kontaktu, to powiem Ci, że zapewne się mylisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ej to nie jest śmieszne bo ja np jestem ciekawa o co chodzi takim osobom. Mój tż dostał wiadomość od dziewczyny z podstawówki (!) o treści w stylu "kiedyś byliśmy takimi dobrymi kumplami, czemu nie mówisz mi cześć na ulicy?"
dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Najśmieszniej będzie, jeśli się okazało, że on to "hej" napisał przez przypadek ;D Nie do tej osoby, co chciał
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.