Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 09:59   #1
afrodytek
Zadomowienie

Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...

Hej.
Chciałabym się poradzić na temat jednej sprawy

Otóż napisał do mnie znajomy, z którym chodziłam do szkoły jednak był to okres buntu, pierwszych miłości, wyśmiewania, nieśmiałości... wiec przez całe 3 lata to chyba nie zamieniliśmy nawet ze sobą słowa on był takim playboyem, ja raczej cichą myszką z której się wyśmiewał ( której on się nawet podobał) Potem nasze drogi się rozeszły , poszliśmy do innych szkół itp.

I nagle teraz dostałam od niego wiadomość ( "hej " ).... a od "rozejścia się" naszych dróg minęło ponad 5 lat... Czyli w sumie znam go od 8 lat i może kilka razy po skończeniu gim się minęliśmy na ulicy ale nawet nie powiedział mi cześć... teraz mieszkam w innym mieście i studiuję , jestem calkiem inną osobą, styl zmieniałam już w szkole sredniej a na studiach stałam się calkiem odważna i otwarta na ludzi.

Wiec no zdziwiłam się jego wiadomością.. i zaczęłam myśleć.... czego on może chcieć ( nie zapytałam, bo akurat napisal do mnie jak mnie nie bylo, akiedy ja jestem to jego nie ma, więc odpiszę mu kiedy będzie i sie dowiem) ... po przemyśleniach pomyslałam, że on teraz wybiera się pewnie na studia i faktycznie.. sprawdziłam i idzie na tą uczelnie co ja...

Z racji tego, że ma innych kolegów tez na tej uczelni ale na innym wydziale niż ja , pomyślałam, że pewnie idzie na mój wydział i chce czegoś się dowiedzieć, może notatki itp...

I właśnie... gdy będzie dostępny to mu odpiszę, zapytam co chciał itp... jestem pewna , że na 99 % chodzi o szkołę..... nie sądze by po 8 latach zdał sobie sprawę z tego , że jestem jego "miłością" itp także myslę, że to właśnie chodzi o coś związanego ze szkołą.

A przechodząc do sedna. Jak myślicie...? Czy jeśli on by chciał np moje notatki z jakiś przedmiotów, to czy powinnam powiedzieć, że mu je sprzedam za jakąś kwotę ( ile? ) Czy z racji tego, że to mój znajomy nie powinnam o tym mówić, tylko mu je dać?

Ja osobiście... to pewnie bym mu je dała, bo nie jestem jakaś pazerna i przecież go znam... no ale w sumie to się ze mnie wysmiewał za małolata... i nawet nie gadaliśmy ze sobą. Druga sprawa to.. przecież ja musiałam wstawać wcześnie żeby chodzić na wykłady, które zazwyczaj były rano.. i pisac te notatki... a kolejna rzecz, to teraz potrzebuję pieniedzy bo jest u mnie z nimi krucho....

ale nie chce wyjść też na snobke.... ;/ Co o tym myślicie??

Równie dobrze może mu nie chodzić o notatki, ale jeśli by o to chodzilo, to chciałabym już mniej wiecej wiedziec co mu odpowiedzieć.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 10:06   #2
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Dot.: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...

może najpierw się dowiedz czego chce. Może nie chce notatek, tylko towarzystwa,znajomej twarzy na uczelni?
Stary 2013-09-17, 10:19   #3
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Jeżeli będzie chciał notatek, a Ty nie masz ochoty mu ich dawać, możesz zawsze powiedzieć że już ich po prostu nie masz, bo ktoś go ubiegł

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 10:22   #4
red high heels
Rozeznanie

Najbardziej prawdopodobne, że chodzi mu właśnie o zwyczajne odnowienie kontaktu, bo będziecie na tej samej uczelni. Nie spodziewałabym się ani love story, ani takiej interesowności z jego strony. O notatkach zwykle myśli się jak są już potrzebne, a nie przed rozpoczęciem roku akademickiego.
Co do pieniędzy za notatki... Dla mnie to coś niepojętego, ale ja stara jestem, to może nie rozumiem. Jak kogoś lubię, to bez mrugnięcia się podzielę. A jeśli nie mam ochoty się dzielić, to mówię że nie.
Stary 2013-09-17, 10:24   #5
Smefetka18
Raczkowanie

Witaj,
zwykle nie widzi się nic złego w tym, że stary znajomy do nas napisał po latach, właściwie powinno się to potraktować jako miłe zaskoczenie. Jednak z racji, że nie utrzymywaliście ze sobą kantaków, nawet sobie 'cześć' nie mówiliście, to jest spore prawdopodobieństwo, że w trakcie dialogów, (które może się w końcu między Wami wywiążą), nawiąże do studiów. Oczywiście może się okazać, że może stwierdził, że po latach zrobiła się z Ciebie fajna laska i fajnie by było Cię zaczepić; ale ja też studiowałam i wiem że chłopacy często żerowali na dziewczynach w kwestiach notatek itd. Im się nie chciało chodzić na wykłady to później szukali pomocy u dziewczyn.
Ja bym za notatki kasy nie wzieła, ale nie byłabym też tak ochocza w ich pożyczaniu. Bo wiesz o co mi chodzi, jak już dasz mu na sobie żerować to będzie może to często wykorzystywał. Ja na studiach trzymałam się zasady "coś za coś"
Smefetka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 10:26   #6
skazana_na_bluesa
.

Odp: Dot.: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...

Cytat:
Napisane przez afrodytek Pokaż wiadomość
Hej.
Chciałabym się poradzić na temat jednej sprawy

Otóż napisał do mnie znajomy, z którym chodziłam do szkoły jednak był to okres buntu, pierwszych miłości, wyśmiewania, nieśmiałości... wiec przez całe 3 lata to chyba nie zamieniliśmy nawet ze sobą słowa on był takim playboyem, ja raczej cichą myszką z której się wyśmiewał ( której on się nawet podobał) Potem nasze drogi się rozeszły , poszliśmy do innych szkół itp.

I nagle teraz dostałam od niego wiadomość ( "hej " ).... a od "rozejścia się" naszych dróg minęło ponad 5 lat... Czyli w sumie znam go od 8 lat i może kilka razy po skończeniu gim się minęliśmy na ulicy ale nawet nie powiedział mi cześć... teraz mieszkam w innym mieście i studiuję , jestem calkiem inną osobą, styl zmieniałam już w szkole sredniej a na studiach stałam się calkiem odważna i otwarta na ludzi.

Wiec no zdziwiłam się jego wiadomością.. i zaczęłam myśleć.... czego on może chcieć ( nie zapytałam, bo akurat napisal do mnie jak mnie nie bylo, akiedy ja jestem to jego nie ma, więc odpiszę mu kiedy będzie i sie dowiem) ... po przemyśleniach pomyslałam, że on teraz wybiera się pewnie na studia i faktycznie.. sprawdziłam i idzie na tą uczelnie co ja...

Z racji tego, że ma innych kolegów tez na tej uczelni ale na innym wydziale niż ja , pomyślałam, że pewnie idzie na mój wydział i chce czegoś się dowiedzieć, może notatki itp...

I właśnie... gdy będzie dostępny to mu odpiszę, zapytam co chciał itp... jestem pewna , że na 99 % chodzi o szkołę..... nie sądze by po 8 latach zdał sobie sprawę z tego , że jestem jego "miłością" itp także myslę, że to właśnie chodzi o coś związanego ze szkołą.

A przechodząc do sedna. Jak myślicie...? Czy jeśli on by chciał np moje notatki z jakiś przedmiotów, to czy powinnam powiedzieć, że mu je sprzedam za jakąś kwotę ( ile? ) Czy z racji tego, że to mój znajomy nie powinnam o tym mówić, tylko mu je dać?

Ja osobiście... to pewnie bym mu je dała, bo nie jestem jakaś pazerna i przecież go znam... no ale w sumie to się ze mnie wysmiewał za małolata... i nawet nie gadaliśmy ze sobą. Druga sprawa to.. przecież ja musiałam wstawać wcześnie żeby chodzić na wykłady, które zazwyczaj były rano.. i pisac te notatki... a kolejna rzecz, to teraz potrzebuję pieniedzy bo jest u mnie z nimi krucho....

ale nie chce wyjść też na snobke.... ;/ Co o tym myślicie??

Równie dobrze może mu nie chodzić o notatki, ale jeśli by o to chodzilo, to chciałabym już mniej wiecej wiedziec co mu odpowiedzieć.
Ale pojechalas. Glupia wiadomosc czesc a ty rozbijasz gowno na atomy. Nie mozesz mu normalnie odpisac jak go nie ma "hej, nie spodziewalam sie, ze po tylu latach sie odezwiesz/dawno sie nie widzielismy/co tam slychac"?

Ja jak zmienialam uczelnie i pisalam do znajomych to nie po to, zeby zebrac o notatki tylko dowiedziec sie czegos o prowadzacych.

A dno dna dla mnie to rozkmina czy mu je sprzedac czy dac. Noludzie, nawet nie wiesz, czy w tej sprawie pisze. "bo ty musialas wstawac na wyklady". No coz, ciesze sie, ze ja nie musialam, bo fajni ludzie z roku dzielili sie wykladami/gieldami pytan/materialami w formie drukowanej za darmo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 10:32   #7
Magdallen
Zakorzenienie

Śmieszne, że po jednym "hej" Ty zakładasz obszerny wątek na forum i rozkminiasz co to "hej" mogło znaczyć.

Lepiej się dowiedz, czego on chce. Jestem prawie pewna, że nie chodzi o notatki Pewnie po prostu zauważył, że teraz wydajesz się fajną dziewczyną. Albo jest ciekawy, co tam u Ciebie. W sumie fajnie jest się dowiedzieć, jak sobie dorosłe życie układa osoba, którą znaliśmy tylko "za dzieciaka".

Ja i moja przyjaciółka też byłyśmy wyśmiewane w gimnazjum, a tak się zmieniłyśmy, że dawni znajomi po prostu zaczęli nam mówić "cześć" na ulicy, dodawać do znajomych na FB i nawet dostałam kilka zaproszeń na imprezy od dawnych "kolegów"

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2013-09-17 o 10:52
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 10:34   #8
Dzikun
Zakorzenienie

Odp: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...

Ale rozkmina, to tylko "hej". Jak faktycznie chodzi o notatki to ja bym nie dała. Nie znoszę ludzi którzy po latach milczenia sobie nagle przypominają że jestem taka wspaniała ale czy nie mam przypadkiem namiotu pożyczyć??
Miałam w tym roku taką sytuację, nawet dwie. Drugi delikwent po kilku latach milczenia sobie przypomniał że mam fajny monitor i chciałby pożyczyć na granie weekendowe hah

Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 10:42   #9
grubella
BAN stały

Zamiast snuć domysły i wcześniej ustalać taktykę co robić gdy on zachowa się tak czy siak lepiej zapytać wprost czemu zawdzięczasz jego nagle zainteresowanie twoją osobą.
Może tak być , że widzi w tobie jakieś korzyści dla siebie skoro macie studiować na tej samej uczelni
ale może jeśli uczelnia w innym mieście chcieć dowiedzieć się o np.wynajmowanie pokoju.

A może sumienie go ruszyło i chce cię przeprosić za to , że w dzieciństwie ciągnął cię za warkoczyki.

Zapytaj a dowiesz się.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 10:54   #10
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wybacz, ale nie uważasz, że trochę przesadziłaś z ta rozkminą po jednym "cześć"?

Dowiedz się najpierw o co chodzi, żeby mu odpisać nie musisz przecież czekać aż będzie online, wiadomość i tak dojdzie Ty już założyłaś, że pewnie chce notatki i rozważasz czy mu je oddać czy sprzedać, bo dawno temu się z Ciebie nabijał w gimnazjum... Jeśli nie chcesz mu dawać tych notatek, a faktycznie o to mu będzie chodzić to powiedz, że komuś już oddałaś.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 11:55   #11
afrodytek
Zadomowienie

Dot.: Odp: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Ale rozkmina, to tylko "hej". Jak faktycznie chodzi o notatki to ja bym nie dała. Nie znoszę ludzi którzy po latach milczenia sobie nagle przypominają że jestem taka wspaniała ale czy nie mam przypadkiem namiotu pożyczyć??
Miałam w tym roku taką sytuację, nawet dwie. Drugi delikwent po kilku latach milczenia sobie przypomniał że mam fajny monitor i chciałby pożyczyć na granie weekendowe hah

Dokładnie o to mi chodziło. I w sumie to rozwiałyście mój problem... faktycznie nie pomyślałam, żeby mu powiedzieć jakby coś, że po prostu nie mam tych notatek..a to takie proste rozwiązanie.

Nie rozbijam hej na atomy. Bo jestem prawie pewna , ze chodzi wyłącznie o szkołę. Wam łatwo powiedzieć, że chce odnowić znajomość, ale ja byłam świadkiem wszystkich sytuacji i szczerze w to wątpie. Dla mnie to jest niemożliwe, że chce mieć znajomą twarz, bo jak już mówiłam ma innych znajomych na tej uczelni

A chciałam dobrze nakreślić sytuację, żeby łatwiej było stwierdzić co z tymi notatkami. a mimo to i tak niektórzy sądzą , że jest taki bezinteresowny i nagle po 8 latach, w tym 2 lata sie nawet nigdzie nie minęlismy on nagle chce sie spotkac i pogadać taak oo :d

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 11:58   #12
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smefetka18 Pokaż wiadomość
Witaj,
zwykle nie widzi się nic złego w tym, że stary znajomy do nas napisał po latach, właściwie powinno się to potraktować jako miłe zaskoczenie. Jednak z racji, że nie utrzymywaliście ze sobą kantaków, nawet sobie 'cześć' nie mówiliście, to jest spore prawdopodobieństwo, że w trakcie dialogów, (które może się w końcu między Wami wywiążą), nawiąże do studiów. Oczywiście może się okazać, że może stwierdził, że po latach zrobiła się z Ciebie fajna laska i fajnie by było Cię zaczepić; ale ja też studiowałam i wiem że chłopacy często żerowali na dziewczynach w kwestiach notatek itd. Im się nie chciało chodzić na wykłady to później szukali pomocy u dziewczyn.
(...)
To samo pomyślałam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 12:06   #13
afrodytek
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Ale pojechalas. Glupia wiadomosc czesc a ty rozbijasz gowno na atomy. Nie mozesz mu normalnie odpisac jak go nie ma "hej, nie spodziewalam sie, ze po tylu latach sie odezwiesz/dawno sie nie widzielismy/co tam slychac"?

Ja jak zmienialam uczelnie i pisalam do znajomych to nie po to, zeby zebrac o notatki tylko dowiedziec sie czegos o prowadzacych.

A dno dna dla mnie to rozkmina czy mu je sprzedac czy dac. Noludzie, nawet nie wiesz, czy w tej sprawie pisze. "bo ty musialas wstawac na wyklady". No coz, ciesze sie, ze ja nie musialam, bo fajni ludzie z roku dzielili sie wykladami/gieldami pytan/materialami w formie drukowanej za darmo.

Fajni ludzie sie dzielili, ja też. Jednia chodzili na jedne drugdzy na inne wykłady i było ok. ale to jest inna calkiem sytuacja , bo ja z tym facetem zamieniłam w cąłym moim zyciu moze dwa słowa trudno mi określic czy on jest fajny. i Oczywiście, że mu odpisze. Napisałam o tym w temacie. Po prostu hmm.. chciałam mieć jakiś plan B, lubie miec wszytsko zaplanowane.. czasem może faktycznie do przesady. No ale taka juz jestem.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Zamiast snuć domysły i wcześniej ustalać taktykę co robić gdy on zachowa się tak czy siak lepiej zapytać wprost czemu zawdzięczasz jego nagle zainteresowanie twoją osobą.
Może tak być , że widzi w tobie jakieś korzyści dla siebie skoro macie studiować na tej samej uczelni
ale może jeśli uczelnia w innym mieście chcieć dowiedzieć się o np.wynajmowanie pokoju.

A może sumienie go ruszyło i chce cię przeprosić za to , że w dzieciństwie ciągnął cię za warkoczyki.

Zapytaj a dowiesz się.

Oczywiście zapytam , bo jak inaczej sie dowiem? Tylko po prostu chciałam faktycznie mieć jakąs taktykę... że jak on zapyta to ja nie bede wiedziała co robić i mu napisze " musze sie zastanowić czy Cid ac notatki czy nie" Czasem za dużo analizuje. ale dzieki za rade z niedawaniem notatek. Tak będzie najprosciej.
Stary 2013-09-17, 12:11   #14
Dziewucha
Zakorzenienie

Może szuka ludzi do wkręcenia do FM Group
Stary 2013-09-17, 12:16   #15
mloda_fanatyczka
Raczkowanie

Cytat:
Może szuka ludzi do wkręcenia do FM Group
Haha, padłam

A może on po prostu on pomylił osoby i wysłał Ci wiadomość przez przypadek?
Stary 2013-09-17, 12:27   #16
skazana_na_bluesa
.

Odp: Nagła wiadomość od znajomego z lat szkolnych,...

Przeciez on ci nawet nie napisal,ze chce sie spotkac -_- serio nie masz znajomych, do ktorych sie odzywasz bez spotykania sie?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 12:28   #17
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda_fanatyczka Pokaż wiadomość
A może on po prostu on pomylił osoby i wysłał Ci wiadomość przez przypadek?
A rzeczywiście to możliwe. I tyle rozkminiania po nic
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 13:02   #18
coffee
and cigarettes

Popatrz, ja dawałam za darmo notatki obcym osobom z niższych roczników/zaocznych, mimo że zamieniłam z nimi kilka zdań w stylu "-miałaś przedmiot x z prowadzącym y? -tak. -a masz może jakieś notatki z zajęć? -coś mam. - a mogłabyś mi pożyczyć? -mogę ci dać, bo mi to do niczego niepotrzebne." i dla mnie to nie było dziwne. Szczerze mówiąc nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem traktowania swoich notatek jak jakiejś wiedzy tajemnej, wartej sporej kwoty. Nie chcesz - nie dawaj. Załatwi od kogoś innego/przeczyta książkę do egzaminu/będzie chodził na wykłady/nauczy się z wikipedii. Ale takie gadanie "ja wstawałam rano" jest wg mnie dziwne. Kazał Ci ktoś? Mogłaś sama kombinować, skoro tak bardzo Ci się nie chciało i był to dla Ciebie tak wielki wysiłek. Jeśli myślisz, że to, że nie dasz mu swoich notatek będzie dla niego strasznym ciosem, a z Twojej strony okrutną zemstą za to, że nie mieliście kontaktu, to powiem Ci, że zapewne się mylisz.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 13:49   #19
afrodytek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Popatrz, ja dawałam za darmo notatki obcym osobom z niższych roczników/zaocznych, mimo że zamieniłam z nimi kilka zdań w stylu "-miałaś przedmiot x z prowadzącym y? -tak. -a masz może jakieś notatki z zajęć? -coś mam. - a mogłabyś mi pożyczyć? -mogę ci dać, bo mi to do niczego niepotrzebne." i dla mnie to nie było dziwne. Szczerze mówiąc nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem traktowania swoich notatek jak jakiejś wiedzy tajemnej, wartej sporej kwoty. Nie chcesz - nie dawaj. Załatwi od kogoś innego/przeczyta książkę do egzaminu/będzie chodził na wykłady/nauczy się z wikipedii. Ale takie gadanie "ja wstawałam rano" jest wg mnie dziwne. Kazał Ci ktoś? Mogłaś sama kombinować, skoro tak bardzo Ci się nie chciało i był to dla Ciebie tak wielki wysiłek. Jeśli myślisz, że to, że nie dasz mu swoich notatek będzie dla niego strasznym ciosem, a z Twojej strony okrutną zemstą za to, że nie mieliście kontaktu, to powiem Ci, że zapewne się mylisz.
Temat zamknięty. Bo już dostałam rady. A Ty jesteś strasznie bojowo nastawiona. Wyluzuj. ;p Nikt tu nie będzie stal za swoimi notatkami jak żołnierz z mieczem na wojnie. Nie o to calkiem mi chodziło.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 21:05   #20
chwast
Zakorzenienie

Ej to nie jest śmieszne bo ja np jestem ciekawa o co chodzi takim osobom. Mój tż dostał wiadomość od dziewczyny z podstawówki (!) o treści w stylu "kiedyś byliśmy takimi dobrymi kumplami, czemu nie mówisz mi cześć na ulicy?"

dziwne
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 21:34   #21
Narrhien
Zakorzenienie

Najśmieszniej będzie, jeśli się okazało, że on to "hej" napisał przez przypadek ;D Nie do tej osoby, co chciał

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 19:58   #22
Smefetka18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Najśmieszniej będzie, jeśli się okazało, że on to "hej" napisał przez przypadek ;D Nie do tej osoby, co chciał
Oj tam! Już od razu że się pomylił
Smefetka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości