|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kilka problemów z urodą - proszę o rady
W sumie nie wiem od czego zacząć więc może zacznę od początku:
Od 14 roku życia cierpię na trądzik który pojawia się głównie na brodzie, przy ustach i koło nosa, obecnie stosuje kosmetyki garniera na te dolegliwości. Do tego niestety mam problem z bardzo suchą cerą na czole, na czole mam też zmarszczki typowo mimiczne i bruzdy ciężko mi to wytłumaczyć jak dokładnie to wygląda. Przyznam się że ten problem mam od nie dawna i puki co nie zrobiłam z tym nic raz jest lepiej raz gorzej, do tego moje zęby są od dziecka żółte, głównie jedynki są to pozostałości po lekach które brałam w dzieciństwie mam zamiar udać się do dentysty ale dopiero w Polsce a może to być za kilka miesięcy dopiero niestety, nie mam pomysłu w ogóle co z nimi zrobić a zależmy mi na ich wybieleniu mam na to ponad dwa lata bo za ten czas wychodzę za mąż i chciałabym aby były białe. I ostatnie cierpię na atopowe zapalenie skóry które objawia się głównie na dłoniach i choroba niestety się rozwija, nie chciałabym aby doszło do takiego etapu jak ma moja siostra która ma pokryte chorobą połowę ciała ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilka problemów z urodą - proszę o rady
Odstawic garniera bo to nie sa kosmetyki na tradzik.
Polecam posluchac na YT kanalu makijazekasid, dziewczyna ma wielka wiedze i moze coś wyłapiesz dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Możesz próbować kąpać się w krochmalu. Sposób stary tani i nieszkodliwy. Moje dzieciątko za radą dermatologa kąpałam przy azs. Jest też płyn do kąpieli /balneum hermal/ możesz popytać kogoś na ten temat. Mojej dzidzi pomagało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim!
Jeśli masz takie problemy to najlepiej zaopatrywać się w aptekach, a nie drogeriach. Zwróć większą uwagę przy czytaniu składu kosmetyków - unikaj wszystkeigo co ma w składzie parabeny, sole alluminium i silikony (dużo wątków na te tematy na forum, użyj wyszukiwarki, będzie sporo). Są specjalne kosmetyki do skóry atopowej (obecnie mam żel do twarzy z Lirene do cery atopowej, kupiony na szybko, ale całkiem fajny). Seria Białego Jelenia też jest dobra z tego, co wiem. Kiedyś używałam kosmetyków z Iwostinu i działały super na trądzik, ale dawno nie brałam do ręki i nie czytałam składu, teraz pewnie bym zlustrowała porządnie ![]() Dużo nawilżaj skórę (oliwki dla dzieci działają całkiem dobrze, słyszałam, że dobre nawet do demakijażu, ale nie próbowałam), dbaj o nią również od środka (dieta wpływa na stan skóry), pij dużo wody. Co do zmarszczek się nie wypowiem, wybielanie też nie jest moją mocną stroną.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Trądzik na brodzie, często wynika z problemów z hormonami, sprawdź androstendion, testosteron. Jeśli wyniki będą w porządku, to dermatolog, garnier raczej nie pomoże. AZS, hmm, znajoma ma, polecała kiedyś krem cetaphil, trzeba smarować zmiany, podobno pomaga. Zęby, jeśli masz je zdrowe, a jedynie zżółknięte, to ja polecam nakładki z żelem (białą perłę), opinie ma różne, ale ja spróbowałam już dawno i zęby są białe, nic się nie dzieje. Tylko musisz je mieć wyleczone i jeśli przykładowo masz wypełnienia na jedynkach, to ich nie wybielisz. Może któraś rada się okaże pomocna. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.