|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sylvie 30 !
Hej dziewczyny!
Szukam na internecie informacji o tabletkach antykoncepcyjnych Sylvie 30 i nigdzie nie ma takiego tematu! Wszędzie wypowiadają się na temat Sylvie 20, nie 30. Nie wiem dlaczego ginekolog przepisał mi 30, mam 21 lat, żadnych zdrowotnych problemów, nie rodziłam. Dodam, że poprzednio brałam Yasminelle, niby ok, ale przytyłam po nich [10kg, ok 8 mscy], a to podobno nowość. Czy ktoś stosował/stosuje Sylvie 30? Jak się po nich czułyście? Czekam na Wasze opinie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sylvie 30 !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Róznica pomiędzy Sylvie 20 a 30 jest taka, że te pierwsze mają mniejszy skład:
Sylvie 20, 20 μg + 75 μg Sylvie 30, 30 μg + 75 μg Ethinylestradiolum + Gestodenum Masz zbiorczy nt. Sylvie więc tam się dopisz do dziewczyn i one napewno Ci odopwiedzą na nurtujące Cię pytania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dziewczyny jestem nowa więc mam nadzieję że piszę w dobrym miejscu. w tej chwili biorę piątą tabletkę sylvie 30. Mam ogromny problem z przetłuszczaniem się skóry. jest to właśnie hormonozależne. mam 29 lat. urodziłam synka i wydawało mi się że problemy z pryszczami mam już za sobą... Nic bardziej mylnego! Moje plecy i dekolt to jakaś tragedia, z twarzą na szczęście nie jest najgorzej. brałam oc-35. wszystko było idealnie, po za tym że we francji 4 kobiety zmarły po ich zażyciu... Ginekolog przepisała mi właśnie sylvie, zobaczymy co się będzie działo
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- dodam, że po oc-35 jak i po tych pięciu sylvie które zażyłam czuję się bardzo dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.