|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem z szamponami
Mam naturalne,długie,gęste i zdrowe włosy jednak mam problem z doborem szamponu.. Zazwyczaj kupuje je w aptece jednak po 2 opakowaniach i tak moje włosy zaczynają się jakby uodparniać na nie
. Chciałabym,żeby były lekkie,lśniące,miłe w dotyku jednak próbowałam już większość tego co jest na rynku i może 2/3 dawały rade.. Może to banalne, ale chciałabym,żeby ktoś mi polecił jakiś produkt.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z szamponami
Sam szampon wiele Ci nie zrobi, ma za krotki kontakt z wlosami. Od tego sa odzywki, maski, oleje i cala gama innych produktow, dla ktorych jest przeznaczony caly ten dzial
Edytowane przez Lagoon Czas edycji: 2013-02-19 o 18:35 |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
może problem tkwi w pielęgnacji?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
oczywiście,że używam różnych masek,odżywek jednak od jakiegoś czasu włosy są jakby obciążone.. jednak nie przetłuszczają się więc nie wiem w czym tkwi problem.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Może używasz zbyt wielu silikonów. Albo za dużo nawilżaczy, które mogą przeciążyć włosy. Trudno powiedzieć, bo nie piszesz niczego konkretnego, a problem może leżeć w czymś innym niż szampon.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bodybuilding
|
To normalnie, że włosy po pewnym czasie używania tego samego szamponu przyzwyczajają się do produktu i przestają na niego reagować
Staraj się zmieniać za każdym razem szampon i odżywkę, maski. I tak jak dziewczyny wyżej Ci radzą, poczytaj o olejowaniu włosów i o składnikach tego, co kładziesz na włoski. Być może problem tkwi właśnie w nich?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem też przydałyby się lżejsze i bardziej zróżnicowane szampony.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
chimay-Silikonów nie używam w ogóle
_Sweetheart-właśnie chodzi o to,że zmieniam! włosy i tak mam obciążone za każdym razem. Czyli jakich składników mam szukać? może doczekam się jakiejś konkretniejszej odpowiedzi w końcu.. |
|
|
|
|
#9 |
|
Bodybuilding
|
Ciężko jest Ci doradzić czego masz unikać a co wypróbować skoro nawet nie napisałaś co używasz
Edytowane przez _Sweetheart Czas edycji: 2013-02-20 o 18:18 |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
przez ostatnie pare miesięcy używałam:
http://www.istyl.pl/stapiz_2/stapiz_...wy_1000ml.html http://www.shea.pl/?315,creme-al-lat...jemnosc-1000ml http://www.magiczne-indie.pl/353-lar...00ml-dabur.jpg <- od czasu do czasu http://www.pinklemon.ie/image/cache/data/Nivea/nivea_diamond_gloss_szamp on-400x400.jpg ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- i welli pro series volumne Edytowane przez kasixxx Czas edycji: 2013-02-20 o 19:43 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
A co to były za szampony, które Ci pasowały?
To obciążenie pojawia się nawet jak stosujesz tylko szampon bez odżywki? Masz grube włosy - w sensie budowy pojedynczego włosa? Bo jeśli tak, to wiele się na to nie poradzi. Sama mam takie i tego typu włosom łatwo zaszkodzić i ciężko sprawić, żeby były lekkie. Z drugiej strony piszesz, że Twoje włosy nie są miłe w dotyku ani lśniące, a po dobrze dobranej pielęgnacji powinny być. |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
ostatnio próbowałam próbek z nivei do długich włosów i po nich były takie,jakie powinny być
jednak wiadomo,że próbki są 100razy lepsze.To obciążenie pojawia się nawet jak stosujesz tylko szampon bez odżywki? Masz grube włosy - w sensie budowy pojedynczego włosa? tak
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tu problem będzie nie tyle w szamponach, co po prostu w rodzaju włosia. Mam podobnie a najlepsze w tym wszystkim jest to, że moje włosy są gęste, ale przez tę skłonność do ciężkości i opadania w ogóle na takie nie wyglądają. Cieniowanie pogarsza problem, wtedy to dopiero smętnie wiszą. Przypuszczam, że to też jest powodem tego, że oleje nic u mnie nie robią, po prostu zero efektu a bywało i tak, że miałam po nich większy przyklap. Chociaż niektórzy chwalą olej rycynowy, że odbija włosy od głowy itd, ale nie znoszę jego konsystencji i nie mogę się przemóc![]() W odżywkach unikam protein, bo obciążają, usztywniają i pogrubiają włosy. Nie mogę też przesadzić z nawilżaczami, chociaż włosy są po nich bardzo miękkie i gładkie, zwłaszcza po mojej ulubionej masce aloesowej NaturVital. Na dłuższą metę jednak robią się ciężkie. Próbowałaś płukanek octowych? To też jakaś metoda na puszyste włosy. Przy okazji nabłyszcza. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
no to mamy dokładnie tam samo:/dzięki za odpowiedź
![]() nie, a Ty? są jakieś efekty? teraz sobie przypomniałam,że włosy można wyrzedzić.. jednak potem przy odrastaniu strasznie się elektryzują:/ |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerzedzać włosów nie będę, nie lubię mody na cieniowanie, podobają mi się gęste, tylko żeby nie były takie oklapnięte. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

. Chciałabym,żeby były lekkie,lśniące,miłe w dotyku jednak próbowałam już większość tego co jest na rynku i może 2/3 dawały rade.. Może to banalne, ale chciałabym,żeby ktoś mi polecił jakiś produkt.

jednak wiadomo,że próbki są 100razy lepsze.