|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Otruty pies
Zakładam dzisiaj wątki jak głupia ale nie umiem poradzić sobie z emocjami.
16.06. mój tata znalazł moją kochaną psinkę martwą na ogrodzie. Był to już dosyć stary piesek, ale raczej zdrowy. Wszyscy myśleli że to ze starości, albo zawał. Cieszyliśmy się w sumie że nie cierpiała, i zaczęliśmy się z tym godzić. Ale to co się wydarzyło dzisiaj niestety obala tamte domysły. Psinka została otruta. Dzisiaj w naszym domu było włamanie. Sprawcy prawdopodobnie obserwowali dom od dawna, bo wiedzieli o której godzinie nikogo nie będzie w domu. Nie wierzę że to zbieg okoliczności, że zdycha pies, a za tydzień przychodzą złodzieje. Serce mi się kraje jak pomyślę że mogła konać w męczarniach, i że to kochane, niewinne, wierne i oddane stworzonko zostało ZABITE bo przeszkadzało złodziejom ![]() Może jeszcze kilka lat życia by ją czekało a tak? Kompletnie tracę wiarę w ludzi ;(
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Otruty pies
to przykre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
szkoda pieska, ale nie masz pewności, czy została otruta. Jeśli złodzieje by się chcieli włapać, to pies chyba nie byłby dużą przeszkodą (no chyba, że to był pies obronny).
Ostatnio były upały, jeśli psinka była starsza, to mogła tego nie wytrzymać. Pies moze się zatruć przypadkiem, np. płynem do chłodnic albo trutką na ślimaki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeśli jesteście na to gotowi możecie zrobić sekcję zwłok, da Wam odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Sekcja zwłok ponad dwa tygodnie od śmierci zwierzaka? Jestem ciekawa, kto się na nią zdecyduje i co będzie w stanie ustalić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przykro mi.
W sumie nie masz pewności, że została otruta - chociaż masz rację, te fakty łączą się ze sobą. Jedynym sposobem, żeby się tego dowiedzieć jest sekcja zwłok (ja bym tak zrobiła) ale nie wiem, czy po 2 tygodniach od zgonu coś jeszcze wybadają. Wiem, co czujesz, bo kilka lat temu ktoś otruł mojego psa ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Nie mam już jej ciała, więc nie przeprowadzę sekcji.
Niestety mam już 99% pewności, bo dwie ulice dalej była podobna sytuacja. Rodzinka wyjechała na weekend, zostawili psa na ogrodzie. Wrócili a pies leżał martwy (a miał może z 3 lata) a dom splądrowany... ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() Też włamanie?
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mojego wujka teść ma hodowlę psów. Miał też dużego obronnego psa. Złodzieje chcąc go zabić rzucili mu kilka lasek kiełbasy, ale on jadł tylko od właściciela. Psa potraktowali gazem chyba, a kiełbasę zjadły szczeniaki. W sumie zdechł ten duży pies i 7 szczeniaków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Gwiazdeczka223 Mam nadzieję, że zgłosiliście to na policję, może by ich złapali ?! Bardzo mi przykro z powodu Twojego pieska! Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w to że znajdą ich to jakoś nie wierzę ![]() Dziękuję ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Odp: Otruty pies
U nas złapali... raz jak w całej miejscowości tak jak u Ciebie truli psy i okradali domy w tym mojej mamie cały dach-bo akurat budowała
To normalnie zbierali odciski opon samochodowych i butów, przyjechali z psami i robili dochodzenie jak na filmie ;-) Drugi raz jak na jednym z osiedli okradali samochody w tym, mojemu chłopakowi z wielkiego auta dostawczego wycieli w środku nocy część układu wydechowego czy coś później kilku osobom też coś ukradli a na koncu ich złapali! Także głowa do góry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.