![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
... dokonać czegoś niezwykłego...
Czy nieraz ( często ze złości, lub gdy ktoś Was zranił ) nie macie ochoty zrobić czegoś niezwykłego, wielkiego, aby inni Wam zazdrościli ? Aby pokazać, że nie jesteśmy głupie, biedne, nieporadne życiowo wybić się gdzieś, osiągnąć coś? Ja mam tak często gdy ktoś mnie zrani lub upokorzy i w odwecie mam takie myśli, żeby zrobić komuś na złość, aby zobaczył, że nie może mną pomiatać. Właśnie i teraz tak się czuję. Nie powiem, bo mam lekkiego doła, przygnębia mnie monotonia życia i chciałabym coś zrobić, tylko nie wiem co...
Zapraszam do dyskusji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ... dokonać czegoś niezwykłego...
zawsze jest dla mnie czyms niezwykłym napisać pościka na Wizażu
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do wybicia się i jakichś wielkich osiągnięć to chyba już się pogodziłam z tym, że nic takiego mnie nie czeka. Kończę denne studia bez przyszłości i nie wiem co mogłabym osiągnąć w życiu, jakoś wszystko widzę w szarych kolorach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
myślisz sobie tak, ale i tak nic nie robisz? to szkoda energii
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
No właśnie mam energię aby coś zrobić. Tylko nie wiem co.. zaczęłam się uczyć angielskiego, bo chciałabym się w końcu kiedyś perfekt nauczyć, ale to potrwa jakiś czas...
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Ja mam takie fale.. Raz myślę mega pozytywnie, a nieraz w jakiś mam takiego doła, że żyć się nie chce.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
O tak, pamiętam jak mnie pewien koleś skrzywdził, postanowiłam sobie że zrobię pewną konkretną, dość dużą rzecz i już wyobrażałam sobie jego minę. Kiedy tego dokonałam, już mnie jego reakcja nie interesowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie zawsze inspiruje ten blog: http://adamantwanderer.blogspot.com/ dziewczyna kocha podróże i zawsze realizuje swoje cele
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ale sama jakoś obawiałabym się wyjechać gdzies za granicę w nieznane itp. a po drugie to jesem uwiązana pracą też. wolałabym z kimś sobie pojechać, bo zawsze raźniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że skoro jesteś uwiązana tutaj pracą to chciałabyś wyjechać gdzieś w celach czysto turystycznych? Wiadomo, że z kimś zawsze raźniej, ale ja to gdybym mogła to chyba nawet sama bym gdzieś wyjechała, byle kawałek świata zobaczyć, poznać coś nowego, marzę o podróżowaniu i mam nadzieję pojechać w kilka miejsc w przyszłości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wystarczająco niezwykłe jest żyć bez strachu o swoją przyszłość w PL, tak więc jestem minimalistką i to mi całkowicie wystarcza na obecnym etapie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Chcesz cs robić to rób, próbuj zamiast szukać wymówek by czegoś nie robic... Bez sprecyowania o co ci chodzi, niczego nie osiągniesz.
![]() |
![]() |
#14 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Tak, dodaję wtedy na facebooka zdjęcie smacznych kotletów które akurat zrobiłam na obiad
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Nie muszę nikomu nic udowadniać. Nie wolno mną pomiatać, bo jestem wartościową osobą i tyle. A jak ktoś to robi, to przestaję się taką osobą interesować w najmniejszym natomiast stopniu nie będę komuś takiemu udowadniać swojej niewątpliwej wartości.
Robię swoje, a nie fantazjuję, czego bym to chciała dokonać, żeby potem, jak ty, wykazać sobie, czemu nie dam rady tego zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Buc
|
Cytat:
byś na przykład tym smacznym kotletem się ze mną podzieliła a nie wrzucała je na fejsa. phi
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Chcę zdać teorię na prawko na nowych zasadach za pierwszym podejściem
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psychicznie i fizycznie. Bo wiesz, nawet jak ktoś Cię wtedy zrani, to zawsze masz w głowie, że to jego strata tak naprawdę, a nie Twoja - bo Ty masz to, to i to, i nikt Ci tego nie odbierze. Bo jesteś wartością sama w sobie i masz swoje życie i swoje zajęcia. I to wcale nie muszą być jakieś mega niezwykłości, ważne, żeby to było coś co Cię zajmuje, co lubisz, uczysz się tego, robisz w tym postępy, masz o czym opowiedzieć innym. Bo tak naprawdę, niezwykłe na tle ogółu społeczeństwa może być np. posiadanie pięknego akwarium i wiedz ana temat jak takie prowadzić, umiejętność wykonania skomplikowanej asany, wolontariat, cokolwiek. Bardzo fajnie ze zaczęłaś się uczyć języka - a że to potrwa? WSZYSTKO do czego chcemy dojść, trwa. Wymaga czasu, pracy, wysiłku, zacięcia- ale to właśnie czyni nas coraz mocniejszymi. Może żadna niezwykłość, ale takie proste "nowe wartości" można znaleźć sobie naprawdę niewielkim nakładem kosztów i mieć z tego wiele satysfakcji bez trwonienia czasu na rojenia o niebieskich migdałach a potem na użalanie się nad sobą, ze owe niebieskie migdały są nieosiągalne z przyczyn takich czy śmakich. Bezczelnie ![]() ![]() http://ratlerekbiega.blogspot.com/20...biegam-to.html
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2013-02-13 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ja żyję w/g moich zasad i jeśli kogoś to oburza to jest jego problem.
nie martwie się cudza krytyką dopoki czuje się z tym dobrze.jesli mi przeszkadza coś ,lub uwiera,a krytykla to potwierdza to staram się coś zmienić. na koniec dodam,że lubię spokojne życie,jednak problemy motywują mnie podwójnie , czasem sama się zastanawiam ile we mnie drzemie siły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co znaczy dla ciebie cos niezwyklego ? bo dla mnie to np. satmony rejs lub zdobycie 8-tysięczników lub skok jak Feliks- robią to dla siebie, nikomu nic nie musza udowadniać i wtedy to jest "coś". Ww blog Uli- super dziewczyna, żyje jak chce i gdzie chce i nikomu nie musi sie z niczego tłumaczyć, a jedyne co ją ogranicza to brak kasy, która zawsze się koniec konców znajduje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Marszałkini II RP
|
Mam kilka niezwykłych planów o których przede wszystkim nie rozmyślam, ale podejmuję konkretne działania w kierunku ich realizacji. A zachowanie w stylu: "ja wam jeszcze pokażę na co mnie stać" może są i motywujące, ale przede wszystkim dziecinne. I wiem, że tylko te jak najbardziej moje plany są najlepsze, bo są moje, a nie cudze typu: w sumie nie chcę mieć lepszego samochodu, ale pokażę ludziom, że mogę mieć. Lepszą motywacją jest, że ten samochód chcę, bo to moje wielkie marzenie. Zamotałam trochę wypowiedź, ale wiecie o co mi chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ważne, żebyś realizowała marzenia dla siebie, a nie żeby zrobić komuś na złość.
Naprawdę potrzebujesz tylko złych emocji (ja wam pokaże!!), żeby być szczęśliwa? Realizuj plany tak po prostu, dla siebie ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
jestę wieszczę
|
nie wiem, czy to co zrobiłam jest czymś wielkim, ale schudłam, wyprowadziłam się, znalazłam pracę, zaczęłam studia, poznałam nowych ludzi i zaczęłam stawiać podwaliny pod moją największą pasję w życiu. Jak ta pasja przyniesie mi satysfakcję, to może tej osobie wyślę kwiaty
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja postawiłam na "rozwój" fizyczny. 3 razy w tygodniu chodzę na basen, a w pozostałe dni biegam. Zaczęłam poświęcać sobie więcej czasu i obiecałam sobie, że wezmę się w garść i wiosną, patrząc w lustro będę w pełni zadowolona z tego jaka (i kim) jestem. Zaplanowałam wyjazd do Wiednia (na co wcześniej nie miałam czasu i odwagi), bo teraz wszystko co zrobię, będę robić dla siebie. I koniec z marnotrawieniem czasu na niewłaściwe osoby. Najwyższa pora zaczekać na kogoś, kto w pełni mnie doceni i zaakceptuje
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To bardzo slaba motywacja. Piszesz,ze ze zlosci lub gdy ktos Cie zrani to masz ochote dokonac czegos wielkiego.. I tylko wtedy Cie to mobilizuje? Tylko co mozesz osiagnac gdy w glowie maasz juz rozne wizje dokonania czegos niezwyklego a nie wcielasz to w zycie..Chcialabys cos dokonac, ale wyliczasz co mozesz a czego nie mozesz,co cie ogranicza..Uwierz mi,ze tak naprawde w zyciu mozna wszystko osiagnac co sie tylko zapragnie a jak sie tego NAPRAWDE chce to nie ma dla czlowieka rzeczy niemozliwych.. Najlepsza motywacje to jest TWOJA WLASNA potrzeba by cos dokonac w zyciu. Wtedy zadne "na zlosc"nie jest Ci potrzebne.
I zawsze powinnas zdawac sobie sprawe,ze jestes wartosciowym czlowiekim i NIKT absolutnie nikt nie ma prawa Cie upokarzac ani pomiatac Toba. Bez wzgledu an to czy osiagnelas sukces czy tez nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Coz, jak tak nie mam ^_^. Pamietam jak powiedzialam cos (przyznam) glupiego i wyszlam na totalnego pustaka. Wtedy osoby dopiero co mnie poznaly mialy mnie za idiotke, ale ja sie nie przejelam i jak tylko ich spotykalam to robilam lub mowilam cos glupiego
![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.