|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wysyłka walizki z pomocą poczty polskiej
Muszę wysłac z okolic poznania do dąbrowy górniczej pustą walizkę o wymiarach: 29x40x61.
Chciałabym wiedziec w jaki sposób mam ją przygotowac? Czy muszę wsadzic ja w karton, czy mogę np. tylko owinąc w folię, a jak tak o jaką? A może mogę po prostu przykleic kartkę z adresem? Druga sprawa, czy takie wymiary paczki są nadal w gabarycie B lub mieszczą się w gabarycie paczki 48, czy jest to już ponadgabaryt? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wysyłka walizki z pomocą poczty polskiej
Przesyłki są rzucane, więc musisz tak zapakować, żeby nie uszkodziła się wtedy. Ja bym zapakowała w folię bąbelkową (szczególnie kółka) i karton.
![]() |
#3 |
Zasiedzenie
|
Dot.: Wysyłka walizki z pomocą poczty polskiej
Walizka materiałowa czy plastikowa? O plastikową bym się bała, że mi połamią. Wypchałabym papierami, owinęła całą kilka razy folią bąbelkową, a potem szarym papierem, albo włożyła w karton. Plastikową w karton na pewno. Karton też w szary papier. I na wszelki wypadek wykupiła ubezpieczenie. Co do gabarytów, wejdź sobie na stronę poczty polskiej i sprawdź tam.
Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.