|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dziwne przywiązanie...
Witam wszystkie Panie
![]() Ten wątek jest skierowany do tych Pań, które już rodziły. Dziwnie się z tym czuję i nie za bardzo wiem jak zacząć, by nie zostać wyśmianą. Gdy byłam w ciąży (dokładnie 14 miesięcy temu) chodziłam na badania do szpitala. Nie byłam tam często, bo tylko 2 razy. Jednak za każdym razem trafiałam do tego samego lekarza. Nie ukrywam, że facet jest bardzo przystojny, imponował mi. Był opiekuńczy i troskliwy (czułam się przy nim taka bezpieczna ![]() Może zabrzmi to śmiesznie ale zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia, a później to się tylko pogłębiało. Przy porodzie również trafiłam na niego. Bałam się, ponieważ czekała mnie cesarka. Jednak strach odszedł, gdy zobaczyłam kto będzie operował ![]() Czy Wy też czułyście takie cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne przywiązanie...
Nie, nie, nie.... mam męża, jego obdarzam takimi uczuciami. Poród odbierała położna (kobieta), jakoś nie wyobrażam sobie, że mógłby w tym uczestniczyć inny facet oprócz mojego tż.
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Prowokacja?
Zakochana w lekarzu ginekologu-trochę to płytkie. Może mamy się zakochiwać w panu policjancie, panu parkingowym, panu adwokacie, ogólnie wszystkich panach, którzy przewijają się w naszym życiu, a do tego nie raz nam pomagają (odpłatnie czy nie) A jeśli nie prowokacja, to może rada: Przepisz się do innego lekarza, jeśli nie chcesz sobie mieszać w głowie i burzyć związku ( bo zakładam, że skoro zaszłaś w ciąże, to z jakimś mężczyzną i nie jest to pan ginekolog) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie nie czułyśmy nic takiego, a co z ojcem dziecka?
Jestes samotna mamą? No bo wtedy miałoby to sens, to poczucie bezpieczeństwa, czy wręcz potrzeba. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-12 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Również ciekawi mnie co z ojcem dziecka, bo faktycznie, jeżeli autorka wątku byłaby samotną matką, to zauroczenie lub nawet coś więcej skierowane w stronę przystojnego, miłego lekarza byłoby wręcz naturalną potrzebą poszukiwania bezpieczeństwa w trakcie ciąży...
![]() |
#6 |
Gang Iren
|
Nie czulam nic takiego... na szczescie
![]() Tez mnie ciekawi co z ojcem dziecka ... on chyba nie zakochal sie w poloznej,bo jako pierwsza trzymala jego dziecko ... ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zauroczenia się zdarzają, także wtedy, kiedy jest się w związku, mnie to nie dziwi i wydaje mi się, że nie ma co tego oceniać. Jeśli jest się w szczęśliwym związku, najlepiej się wtedy ,,przywiązać do drzewa" i faktycznie zmienić lekarza. I jeszcze zastanowić się, czy czegoś mi nie brakuje w mojej relacji z obecnym partnerem, czy moje potrzeby są zaspokajane...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
prowokacja, miejmy nadzieję ...
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jest chyba coś takiego jak przywiązanie pacjenta do lekarza. Wynika z nie odróżniania miłości od uczucia wdzięczności za dobrze przeprowadzone leczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie.
Cytat:
Dlaczego? A co jesli porod odbieral byl ginekolog ( facet) ? U mnie tak wlasnie bylo. Ale jakos nie myslalam o tym ze jest facetem. Najwazniejsza osoba jaka byla ze mna w czasie porodu byl moj maz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czuję przywiązanie do mojej Pani ginekolog, bo jest najlepszym lekarzem ginekologiem z jakim miałam do czynienia. Jednakże uczucia, które opisuje autorka są mi zupełnie obce. Dziwne, że kobieta w ciąży, zakochuje się w swoim lekarzu ginekologu. I podobnie, jak dziewczyny, jestem ciekawa, co z ojcem dziecka. W ciąży raczej większośc kobiet skupia się na swojej rodzinie, a nie zakochuje w swoich ginekologach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
My tu snujemy domysły, a autorka wątku milczy...
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Autorka założyła niestety dwa tematy a dyskusja toczy się na tym drugim obecnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zaraz zerknę
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.