|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
WSZYSTKO O CIĄŻY, pomożecie?
No więc mam takie pytanie do Was
![]() jestem w 22tc jak na razie nie czuję takich wyraźnych ruchów maluszka, czuję jedynie jakieś kłucie, albo jakby 'coś tam pękło'. W poniedziałek mam USG to się wszystkiego dowiem, ale trochę się martwie.. Ostatnie USG miałam na początku ciąży ok. 10tc , wtedy było wszystko ok, tak mi powiedział lekarz.. Słyszałam serduszko i biło prawidłowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: WSZYSTKO O CIĄŻY, pomożecie?
nie wiem czy z badań krwi by coś wyszło jeśli z dzieckiem nie tak coś jest..
ale jeśli miałaś badanie ginekologiczne przez ten czas (na fotelu) to lekarz na pewno podczas takiego badania jest w stanie ocenić np po rozmiarach macicy jak ciąża sie rozwija.. jak dziecko jest ułozone itd) jeszcze całkiem nie dawno nie było usg na każdym kroku a lekarze radzili sobie z ich prowadzeniem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Gdybym ja miała tyle pytań, co Ty odnośnie ciąży, czym prędzej wybrałabym się dla własnego spokoju chociaż raz w miesiącu na wizytę prywatną.
Najpierw bóle brzucha, później długo nie czujesz ruchów, po drodze widzę jakieś nieciekawe upławy.... Być może masz łożysko na ścianie przedniej i nie czujesz jeszcze ruchów zbyt dobrze. Jest to możliwe. A to, co wychodzi z moczu i krwi - daje odpowiedź na pytanie o stan Twojego organizmu, nikt Ci nie wywróży z tych wyników, jak się ma dziecko. W fizjologicznej ciąży pierwsze USG powinno być ok. 12 tc, następne koło 20-22. Powinno być zatem wszystko dobrze, ale naprawdę szklanej kuli nikt tutaj nie ma. Mam nadzieję, że kolejne USG rozwieje Twoje wątpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Po prostu się nie nakręcaj. Ja wiem, że żyjemy w kulturze, kiedy każdy każdego może podglądać i wiedzieć o każdej czynności w ciągu dnia (e wszystkie pudelki, facebooki i twitery
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38563171]Gdybym ja miała tyle pytań, co Ty odnośnie ciąży, czym prędzej wybrałabym się dla własnego spokoju chociaż raz w miesiącu na wizytę prywatną.[/QUOTE] chodzę co miesiąc do lekarza, zadaje pytania.. ale cały czas pojawiają sie inne, a nie będę co godzinę dzwonić do swojego ginekologa, prawda? chciałam po prostu zapytać Was, myślę, że bardziej doświadczonych mam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dobrze jest się nie nakręcać na zapas, bo stres nic dobrego nam nie przyniesie
![]() Piszesz tu, że wszystko przebiega w porządku więc wyluzuj ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadawałam sobie dokładnie to samo pytanie co Ty, szczególnie kiedy wszyscy inni mają usg co miesiąc, ale gin już nie jedną ciążę doprowadziła do końca więc chyba wie co robi ![]() Ale oczywiście czekam tu na wieści z poniedziałku! ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny,
przepraszam, że tutaj, ale piszę z prośbą. Zacząłem niedawno sam prowadzić bloga o rodzicielstwie, w porozumieniu z żoną i innymi znajomymi mamami. Mogłybyście zajrzeć na rodzicu.piszecomysle.pl i się wypowiedzieć, co o tym myślicie? A może chciałybyście się podzielić jakimiś uwagami, doświadczeniami itp.? Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.