|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-08
Wiadomości: 40
|
Co zrobić z kokosem?
Kupiłam w lidlu "Suszone kawałki orzecha kokosowego". Już abstrahując od tego że ma to za dużo cukru to kupiłam bo chcę zrobić czekoladki z kokosem dla narzeczonego na urodziny. Tylko że są te kawałki dość twarde i ja nie wiem czy takie mają być czy może mam je uprażyć/poddusić na patelni żeby były bardziej miękkie? Jak myślicie? Nie chciałabym żeby połamał sobie na tym zęby..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 081
|
Dot.: Co zrobić z kokosem?
Nie wiem, co zrobić z tymi konkretnymi kawałkami, bo ich nigdy nie jadłam, ale ze swojej strony mogę polecić taką formę kokosa: http://www.twojaprzyprawa.pl/pl/p/Ch...osowe-100g/437, ostatnio sobie kupiłam (w Poznaniu akurat ten sklep jest stacjonarny, ale sądzę że nie powinno być większych problemów z zakupem podobnych chipsów) i to, co mogę powiedzieć o nich: nie są twarde, mimo że jędrne i chrupiące, i w ogóle niesłodkie, tylko tyle słodyczy ile ma naturalnie kokos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-04
Wiadomości: 1 146
|
Dot.: Co zrobić z kokosem?
Szczerze? Ja bym próbowała zetrzeć na tarce, a nie podgrzewać, bo na dobrą sprawę to podgrzany może bardziej stwardnieć, ale tego też nie jestem pewna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.