![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Najgorsze porady kosmetyczne
Zainspirowana jakimś artykułem postanowiłam założyć ten wątek
![]() Czy dostałyście kiedykolwiek od kogoś poradę kosmetyczną, która okazała się całkowitym niewypałem? A może same nieświadomie takiej udzieliłyście? Wątek z przymrużeniem oka ![]() Więc może zacznę od siebie, tylko nie smiejscie sie z mojej naiwnosci ![]() bezbarwny błyszczyk na powieke<odrobina> aby uzyskac efekt mokrej tafli. Efekt? ciapka na oku i rozmazany tusz ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Najgorsze porady kosmetyczne
Odrobina czerwonej szminki zamiast różu - policzek w plamki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pani Mizantrop
|
Też się spotkałam z poradą dotyczącą "mokrej tafli".
Najgłupsza rzecz dotycząca pielęgnacji, jaką usłyszałam to "Ale przecież ty masz tłustą skórę, to po co ci krem nawilżający?"
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
-użyj cienia do powiek do brwi - jasne, osypał się na całe oko i nie trzymał tak dobrze jak np wosk do brwi
-kredka do oczu nada się do ust ![]() -na tłustą cerę najlepsze jest opruszenie jej mąką bo ma działanie higroskopijne ![]() -podcinane włosy szybciej rosną -na usta pomalowane szminką nałóż bezbarwny błyszczyk - to nic że pędzelek błyszczyka szybko zafarbuje a usta będą jak kleista maź. nie lepiej zainwestować w dobrą szminkę...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lokalna gwiazda
|
Pewna znana wizażystka powiedziała w tv, że tusz do rzęs można trzymać w lodówce. Chyba po to, żeby skamieniał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Pomadka na powieki zamiast cienia w kremie... efekt - powieka w kolorowe paski...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Pani Mizantrop
|
Chyba musiałabym zostać gotką, bo mam 3 czarne kredki, jedną szarą i ewentualnie jedną złotą, która jest niezbyt fajna delikatnie mówiąc
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A i jeszcze jeśli przesadzicie z henną na rzęsach, to przemyć je spirytusem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pani Mizantrop
|
Spirytus na rzęsy to chyba nic w porównaniu ze zmywaczem do paznokci nakładanym punktowo na wypryski
![]()
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Porada bardziej natury estetycznej. Byłyśmy z siostra u wizażystki. Siostra była akurat przed depilacją twarzy (oboje jesteśmy zarośnięte, ale ona to już małpa totalna
![]()
![]() |
#13 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Głupia porada - pasta do zębów idealnie wysusza pryszcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Chyba najwięcej dotyczyło koloru podkładu. Jestem dość blada a mi wciskają ceglaste podkłady i brązery 'to się trochę opalisz', 'bedziesz zdrowo wygladac'.
No i potem idziesz jak po zabiegu złuszczania skóry twarzy, czerwony owal. A, i że podkład też na usta się powinno kłaść bo to ładniej wygląda niż naturalne. No i tez wspominam to, jak byłam blondi a fryzjerka tylko mi dawała rozjaśniacz ale żadnej farby na to, chodziłam w tym samym matowym kolorze co wszystkie XD bo tak sie robi, bo nie bedzie pasowac, bo fryzjerka tak mowi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak jakieś 15 lat temu moja matka (tak samo bladolica jak ja) namiętnie się smarowała podkładami w odcieniu o nazwie opalony. Ja już wtedy wiedziałam, że to jest be ![]() Ale tak, "opalisz się trochę" jest rozwalające, w sumie po co komu słońce, jak są ciemne podkłady? ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Opryszczki itd. ale na skórze pozostawić pastę do zębów to raczej bolesny zabieg i lekko odbarwiający - moja kuzynka próbowała
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
mnie zawsze dziwią porady na wiosne/lato w stylu, że zanim sie opalisz możesz użyć bronzera, ciemniejszego podkładu itp. ciekawie to wygląda z białą szyją i dekoltem
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Jak ma się trądzik to trzeba się dużo opalać i wtedy się wysuszą i będziesz miała gładką cerę, zimą najlepiej na solarium
![]() Najlepsze dla cery trądzikowej i tłustej są kosmetyki z zawartością alkoholu, żadnych kremów, no najwyżej zwykła nivea (nie powiem co miałam na twarzy po tej poradzie) Więcej na razie nie pamiętam ale było tego więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
po co ci krem, masz tłustą cerę
![]() ach, no i oczywiście - solarium wypali Ci wszystkie pryszcze! <dzęki Choco Glan ![]()
Klub miłośników książek wszelakich! Edytowane przez Chorea Czas edycji: 2013-01-22 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
A ja usłyszałam, że tusz do rzęs dobrze nakłada się grzebykiem... takim jakim wyczesuje się wszy.
wtf.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
"Nie myj włosow codziennie bo się przyzwyczaja
![]() Jaaaasne, włosy się chyba myje jak tego potrzebują ![]() ChocoGlan, ładny Benio w avatarze ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Czytam sporo kiążek na temat medycyny naturalnej, no i w jednej z nich, natrafiłam na porady z dziedziny tzw. urynoterapii, jak to rzekomo mocz wpływa znakomicie na cerę i inne problemy. (Rzeczywiście, mocznik bywa używamy jako składnik kosmetyków, ale chciałabym wierzyć, że jest pozyskiway jakoś sztucznie...) Ale oczywiście nie zabrakło porad typu "zrób to sam" czyli nacieraj wacikiem nsączonym świeżym moczem wypryski i zmiany na skórze, a znikną jak ręką odjął
![]() To ja dziękuję, postoję. Nie przetestowałam, ale i tak uważam, że to najgorsza porada, jaką słyszałam. Jeszcze inne dziwne porady: - szorowanie zębów solą rzekomo dobre na osad i kamień - uwaga, niszczy szkliwo! - dezodorant w sztyfcie zatyka skórę na amen, więc jest niebezpieczny dla zdrowia i trzeba zrezygnować na rzecz tego w spreju (nieprawda, ten w spraju jest bardziej szkodliwy, bo dostaje się do dróg oddechowych), - lewatywa oczyszcza ciao z toksyn i poprawia stan cery (chybaa nie, ale swego czasu były modne wśród celebrytek profilaktyczne lewatywy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
porada 90% kobiet pracujących w Rossmanie, Naturze itd - "och widzę,że ma pani cerę trądzikową. Mamy idealne produkty, clear&clear, niech no przeczytam... a tak, antybakteryjny o zapachu limonkowym"
Pomijając już to, że takie uwagi jeśli nie jest się pytanym są moim zdaniem niegrzeczne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pani Mizantrop
|
W tym odrobina sensu jest, nie mówię, żeby łazić z tłustymi kłakami, ale w sezonie zimowym nie chce mi się myć włosów codziennie (bo jak gdzieś wychodzę to i tak zakładam czapkę) i myję co drugi dzień i po jakimś czasie w ten drugi dzień wyglądają znośnie. Jednak jak przychodzą cieplejsze dni to znowu zaczynam myć codziennie, bo nie lubię z takimi oklapniętymi kudłami chodzić
![]() Myślę, że w tym jest sporo prawdy, lewatywa oczyszcza jelita i faktycznie usuwa zalegające w nich toksyny, metabolizm działa wtedy szybciej i wydaje mi się, że po usunięciu tych toksyn stan cery też może się trochę poprawić.
![]() |
#27 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale z tymi włosami to absurd ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jestem bladolica i siostra z mamą ciągle wciskają mi jak najciemniejsze podkłady, totalnie nie umiem im wybić z głowy tego, że tak się nie robi ![]() ![]() ![]() ![]() No i oczywiście krem Nivea lekiem na całe zło, trądzik itd ![]() Pryszcze należy przecierać alkoholem, generalnie najlepiej całą twarz ![]() Do cery trądzikowej nadają się tylko produkty z drogerii do cery trądzikowej (taaaa, wszystko z alkoholem, powodzenia ![]() Pewnie jeszcze sporo by się tego znalazło ![]() Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a Czas edycji: 2013-01-22 o 18:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Alkohol na pryszcze zawędrował nawet na "wiedzę bezużyteczną"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Błędne jest natomiast myślenie, że ściananie włosów na krótko sprawi, że odrosną gęstsze. Cytat:
Dziwne te przykłady podajesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zasłyszane przeze mnie najgorsze porady kosmetyczne: - szampony dla dzieci są delikatne dla włosów (taaa... szkoda tylko, że to nie nazwa "dziecięcy" ale skład o tym decydują ![]() - zwykłą prostownicą można prostować wilgotne włosy, bo będą bardziej lśniące i gładkie niż prostowane na sucho - każdy MUSI używać różu na policzki, bo bez tego wygląda blado - niebieskookie nie powinny używać niebieskich odcieni cienia do powiek - typy kolorystyczne nie mają znaczenia w makijażu, ubiorze i fryzurze, lepiej oscylować, w kolorach które nam się podobają, niezależnie od tego czy pasują do naszej urody czy nie - facetowi powinno wystarczyć mydło i woda - trądzik robi się z braku higieny (i weź takiemu bucowi wyjasnij, że jest milion przyczyn powstawania trądziku, a jego leczenie moze trwać lata) - jedwab jest najlepszy na końcówki i w ogóle och ach (i wszyscy kupują okropnego Biosilka z denatem w składzie, a później wielkie zdziwko, że im się koncówki kruszą i rozdwajają ![]() - linię wodną oka najlepiej malować na czarno ![]() Więcej nie pamiętam, ale będę dopisywać jak mnie oświeci ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.