![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podwójna randka w walentynki?
Hej!
Nigdy nie obchodziłam walentynek, nie było nawet ku temu okazji ![]() Ponieważ ja i mój facet jesteśmy domatorami i rzadko gdzieś wychodzimy, pomyślałam, że ten dzień też spędzimy w domu. Zaplanowałam, że zarezerwujemy dla siebie całe popołudnie, ugotuję coś, obejrzymy fajny film (nie komedię romantyczną ![]() On wymyślił sobie "romantyczną" podwójną randkę w restauracji. Może faktycznie chciał dobrze, ale zna mnie na tyle, że powinien wiedzieć, że menu w ogóle mi nie leży, nie lubię golonek, steków, kiełbas, tłustej kuchni. Nie wiem, czy dziewczyna jego przyjaciela, z którymi mielibyśmy się tam wybrać, została już uświadomiona, nie wiem, czy będzie skakała z zachwytu, gdy dowie się o tej niespodziance ![]() Co robić? Stolik został zarezerwowany, więc głupio nie przyjąć zaproszenia, jednak nie podoba mi się wizja randki, na której kumple wpiep....ją golonę, popijają piwem, my z tą dziewczyną praktycznie nie rozmawiamy... Przepraszam, że tak chaotycznie o tym piszę, ale przed chwilą dowiedziałam się o tym od TŻa przez telefon ![]() Co Wy zrobiłybyście, gdybyście zostały 'wkręcone' na podwójną randkę w miejsce, które wam nie odpowiada, a decyzja zapadła, z towarzystwem, z którym nie macie zbyt wiele wspólnych tematów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Podwójna randka w walentynki?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To miał być Wasz wspólny dzień, więc powinniście być nim oboje usatysfakcjonowani ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
A powiedziałaś TŻtowi o wszystkich swoich zastrzeżeniach? Być może on nie zdaje sobie sprawy z tego, że dla Ciebie to żadna frajda i myśli, że sprawił Ci taką świetną niespodziankę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja sama nie wiem. Z jednej strony wkurzyłabym się, bo plany były inne i gdybym nie lubiła takich wyjść, to bym nie poszła. A że kocham jedzenie, to trudno mi się ustosunkować.
Co to za "restauracja", skoro dają tam tylko golonkę i kiełbachę? Poza tym idziecie we czwórkę, więc logiczne, że rozmawiać będziecie we czwórkę, a nie z podziałem płciowym ![]() Na moje oko Twój chłopak i jego kumpel nie miał ochoty na słodkie kiszenie się w domu, więc rozwiązali ten problem autorytarnie. Jeśli nie masz ochoty, to nie idź - tylko nie wykręcaj się złym samopoczuciem, a walnij prosto z mostu.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię podwójnych randek, takie to mało romantyczne
![]() ![]() ![]() A mówiłaś Tż , że Ci się to nie podoba? Szkoda, że zarezerwował stolik bez twojej wiedzy..ale może chciał dobrze ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jest to 'czeska gospoda', zupełnie nie mój klimat, menu nie dla mnie. Co do rozmów - znamy się na tyle, że wiem, że jak oni zejdą na wspólny temat, taki ich, to ani prośbą, ani groźbą go nie zakończą ![]() Osobiście wolę kiszenie się w domu, niż podwójne randki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Powiedziałabym, że bardzo się cieszę, że wykazał się inwencją twórczą, ale temat zupełnie mi nie leży i wolałabym, żebyśmy ustalili coś wspólnie, tak, żeby i dla mnie ten wieczór był przyjemniejszy i odświętniejszy niż inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Mi walentynki są w miarę obojętne, ale jeśli nie pasowałaby kuchnia i towarzystwo - po co miałabym się męczyć, zwłaszcza że na dany dzień zaplanowałam już coś innego. Porozmawiałabym z TŻ, że pomysł hm... jakby mi nie pasuje.
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz słyszę o podwójnej randce w walentynki
![]() Może Twój TŻ chce okazać braterską miłość swojemu przyjacielowi zapraszając go na golonkę? ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
oj, chyba nawet w czeskiej gospodzie w menu mają ze dwie sałatki do wyboru.
ja tam bym poszła. chłop chciał dobrze, a wyszło jak zawsze. ewentualnie wyczuliłabym go , żeby na przyszłość nie fundował mi takich niespodzianek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pisałam już, że menu mi nie odpowiada, nie tylko golonka i kiełbacha.
Klimat gospody jest dla mnie tak samo romantyczny jak podwójna randka ![]() Jeśli nie dojdzie do kompromisu, pójdę tam, chciałam poznać Waszą opinię, co byście zrobiły w takiej sytuacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jeśli naprawdę nie chciałabym iść, to nie zmuszałabym się, tylko dlatego, że ktoś zarezerwował stolik. Walentynki, nawet bez pompy, to wieczór dla dwojga a nie na podwójne randki. I tak bym argumentowała.
Pójść na piwo ze znajomymi zawsze możecie w innym terminie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No to nie widzę problemu. Poza tym, że kolejna panna najpierw buczy, a potem potulnie drepcze za misiem.
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja bym się za takie coś nie obraziła, jeśli poszlibyśmy z naszymi dobrymi znajomymi, gdzie dziewczynę kumpla znam od dziecka
![]() Ale to zupełnie inna sytuacja, w Twojej powiedzialabym, że nie jest to najlepszy pomysł na spędzenie dnia Zakochanych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Po co chcesz się zmuszać do czegoś ? Widocznie Twój facet nie przepada za romantycznymi Walentynkami i razem z kumplem wpadł na świetny pomysł ;] Uważał pewnie, że Tobie i tej drugiej dziewczynie to się spodoba. Bo w końcu to ' święto zakochanych' więc kobieta powinna być w siódmym niebie, że jej facet zarezerwował stolik w jakimś lokalu.
Porozmawiaj z Nim i mu powiedz, że na takie spotkanie ze znajomymi to możecie iść w każdy weekend. Ty nie potrafisz nawiązać porozumienia z tamtą dziewczyną, więc lepiej dla Was by było jakbyście zostali w domu.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to taki lepszy pomysł
![]() Ja bym raczej nie chciała, to już lepiej iść we 4 do kina a później rozejść się i spędzić wieczór we dwóje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykłe zawracanie głowy. Niedługo wizaż będzie służył do podjęcia decyzji czy umyć dziś włosy czy nie i jeśli tak, to jakim szamponem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Pytanie czy Twój chłopak, Autorko, planując wieczór nie wiedział, że nie lubisz tego typu atrakcji czy świadomie to zignorował, stawiając na własną przyjemność? Być może warto na przyszłość pogadać o tym co lubisz, czego nie aby uniknąć nietrafionych niespodzianek i planów? Nie każdy bowiem rozumie, że prezent czy niespodzianka ma sprawiać przyjemność adresatowi lub obojgu a nie tylko "darczyńcy".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
nie zgodziłabym się, jeśli by mi to nie odpowiadało i nie martwiłabym się co kto sobie pomyśli. to ma być Wasze święto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
o golonka na romantyczna kolacje
![]() to przebilo nawet wiadro zupy z innego watku z inspiracjami ![]() On nie ma sie kiedy z kumplem spotkac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.