Podwójna randka w walentynki? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 07:33   #1
lovecranberries
Raczkowanie

Podwójna randka w walentynki?

Hej!
Nigdy nie obchodziłam walentynek, nie było nawet ku temu okazji
Ponieważ ja i mój facet jesteśmy domatorami i rzadko gdzieś wychodzimy, pomyślałam, że ten dzień też spędzimy w domu. Zaplanowałam, że zarezerwujemy dla siebie całe popołudnie, ugotuję coś, obejrzymy fajny film (nie komedię romantyczną), wypijemy wino, pogadamy i ogólnie czynności, które lubimy razem robić a nie zawsze jest na nie czas. Zwykły dzień w trochę bardziej odświętnym klimacie.
On wymyślił sobie "romantyczną" podwójną randkę w restauracji.
Może faktycznie chciał dobrze, ale zna mnie na tyle, że powinien wiedzieć, że menu w ogóle mi nie leży, nie lubię golonek, steków, kiełbas, tłustej kuchni.
Nie wiem, czy dziewczyna jego przyjaciela, z którymi mielibyśmy się tam wybrać, została już uświadomiona, nie wiem, czy będzie skakała z zachwytu, gdy dowie się o tej niespodziance, poza tym o ile z jej facetem, przyjacielem mojego TŻa, się dogaduję, o tyle z nią nie mam wspólnych tematów. Odnoszę wrażenie, że poprostu za sobą nie przepadamy.
Co robić? Stolik został zarezerwowany, więc głupio nie przyjąć zaproszenia, jednak nie podoba mi się wizja randki, na której kumple wpiep....ją golonę, popijają piwem, my z tą dziewczyną praktycznie nie rozmawiamy...
Przepraszam, że tak chaotycznie o tym piszę, ale przed chwilą dowiedziałam się o tym od TŻa przez telefon

Co Wy zrobiłybyście, gdybyście zostały 'wkręcone' na podwójną randkę w miejsce, które wam nie odpowiada, a decyzja zapadła, z towarzystwem, z którym nie macie zbyt wiele wspólnych tematów?
lovecranberries jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 07:37   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Podwójna randka w walentynki?

Cytat:
Napisane przez lovecranberries Pokaż wiadomość
Hej!
Nigdy nie obchodziłam walentynek, nie było nawet ku temu okazji
Ponieważ ja i mój facet jesteśmy domatorami i rzadko gdzieś wychodzimy, pomyślałam, że ten dzień też spędzimy w domu. Zaplanowałam, że zarezerwujemy dla siebie całe popołudnie, ugotuję coś, obejrzymy fajny film (nie komedię romantyczną), wypijemy wino, pogadamy i ogólnie czynności, które lubimy razem robić a nie zawsze jest na nie czas. Zwykły dzień w trochę bardziej odświętnym klimacie.
Może faktycznie chciał dobrze, ale zna mnie na tyle, że powinien wiedzieć, że menu w ogóle mi nie leży, nie lubię golonek, steków, kiełbas, tłustej kuchni.
Nie wiem, czy dziewczyna jego przyjaciela, z którymi mielibyśmy się tam wybrać, została już uświadomiona, nie wiem, czy będzie skakała z zachwytu, gdy dowie się o tej niespodziance, poza tym o ile z jej facetem, przyjacielem mojego TŻa, się dogaduję, o tyle z nią nie mam wspólnych tematów. Odnoszę wrażenie, że poprostu za sobą nie przepadamy.
Co robić? Stolik został zarezerwowany, więc głupio nie przyjąć zaproszenia, jednak nie podoba mi się wizja randki, na której kumple wpiep....ją golonę, popijają piwem, my z tą dziewczyną praktycznie nie rozmawiamy...
Przepraszam, że tak chaotycznie o tym piszę, ale przed chwilą dowiedziałam się o tym od TŻa przez telefon

Co Wy zrobiłybyście, gdybyście zostały 'wkręcone' na podwójną randkę w miejsce, które wam nie odpowiada, a decyzja zapadła, z towarzystwem, z którym nie macie zbyt wiele wspólnych tematów?
Nie poszłabym. Nauczyłam się być bardzo asertywna w takich sytuacjach.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 08:10   #3
malgo_li
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie poszłabym. Nauczyłam się być bardzo asertywna w takich sytuacjach.

tez bym nie poszła. Nie zmuszaj się do czegoś na co zupełnie nie masz ochoty. I powiedz TŻtowi, że "doceniasz' pomysłowość ale nie bardzo trafił w Twój gust i popełnił błąd rezerwując stolik bez Twojej wiedzy
To miał być Wasz wspólny dzień, więc powinniście być nim oboje usatysfakcjonowani
malgo_li jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 08:53   #4
charsi
Zadomowienie

A powiedziałaś TŻtowi o wszystkich swoich zastrzeżeniach? Być może on nie zdaje sobie sprawy z tego, że dla Ciebie to żadna frajda i myśli, że sprawił Ci taką świetną niespodziankę
Stary 2013-02-12, 08:56   #5
mpt
Zakorzenienie

A ja sama nie wiem. Z jednej strony wkurzyłabym się, bo plany były inne i gdybym nie lubiła takich wyjść, to bym nie poszła. A że kocham jedzenie, to trudno mi się ustosunkować.
Co to za "restauracja", skoro dają tam tylko golonkę i kiełbachę?
Poza tym idziecie we czwórkę, więc logiczne, że rozmawiać będziecie we czwórkę, a nie z podziałem płciowym
Na moje oko Twój chłopak i jego kumpel nie miał ochoty na słodkie kiszenie się w domu, więc rozwiązali ten problem autorytarnie. Jeśli nie masz ochoty, to nie idź - tylko nie wykręcaj się złym samopoczuciem, a walnij prosto z mostu.
Stary 2013-02-12, 09:02   #6
Krasko1
Zakorzenienie

Nie lubię podwójnych randek, takie to mało romantyczne Jako spotkanie ze znajomymi w normalny dzień ok, ale na walentynki.. (Z góry uprzedzam, że ja lubię i "wyznaję" walentynki )

A mówiłaś Tż , że Ci się to nie podoba? Szkoda, że zarezerwował stolik bez twojej wiedzy..ale może chciał dobrze Może po wszystkim tak czy inaczej urządźcie sobie jakiś domowy wieczór przy winie

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 09:11   #7
lovecranberries
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
A ja sama nie wiem. Z jednej strony wkurzyłabym się, bo plany były inne i gdybym nie lubiła takich wyjść, to bym nie poszła. A że kocham jedzenie, to trudno mi się ustosunkować.
Co to za "restauracja", skoro dają tam tylko golonkę i kiełbachę?
Poza tym idziecie we czwórkę, więc logiczne, że rozmawiać będziecie we czwórkę, a nie z podziałem płciowym
Na moje oko Twój chłopak i jego kumpel nie miał ochoty na słodkie kiszenie się w domu, więc rozwiązali ten problem autorytarnie. Jeśli nie masz ochoty, to nie idź - tylko nie wykręcaj się złym samopoczuciem, a walnij prosto z mostu.
No właśnie mam mieszane uczucia, z jednej strony chłop chciał zabłysnąć, z drugiej ja też, on moją propozycję odrzucił bo ON wymyślił coś lepszego
Jest to 'czeska gospoda', zupełnie nie mój klimat, menu nie dla mnie.
Co do rozmów - znamy się na tyle, że wiem, że jak oni zejdą na wspólny temat, taki ich, to ani prośbą, ani groźbą go nie zakończą.

Osobiście wolę kiszenie się w domu, niż podwójne randki.
Stary 2013-02-12, 09:18   #8
201608251020
Konto usunięte

Cytat:

Powiedziałabym, że bardzo się cieszę, że wykazał się inwencją twórczą, ale temat zupełnie mi nie leży i wolałabym, żebyśmy ustalili coś wspólnie, tak, żeby i dla mnie ten wieczór był przyjemniejszy i odświętniejszy niż inne.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 09:20   #9
malgo_li
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie mam mieszane uczucia, z jednej strony chłop chciał zabłysnąć, z drugiej ja też, on moją propozycję odrzucił bo ON wymyślił coś lepszego
Co do rozmów - znamy się na tyle, że wiem, że jak oni zejdą na wspólny temat, taki ich, to ani prośbą, ani groźbą go nie zakończą.

To powiedz mu to. Chyba się nie obrazi?
Stary 2013-02-12, 09:28   #10
lovecranberries
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgo_li Pokaż wiadomość
To powiedz mu to. Chyba się nie obrazi?
Pogadam z nim o tym dziś, kiedy się zobaczymy, nie przez telefon. Do tego czasu przemyślę sprawę tysiąc razy.
Stary 2013-02-12, 09:30   #11
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Mi walentynki są w miarę obojętne, ale jeśli nie pasowałaby kuchnia i towarzystwo - po co miałabym się męczyć, zwłaszcza że na dany dzień zaplanowałam już coś innego. Porozmawiałabym z TŻ, że pomysł hm... jakby mi nie pasuje.
Stary 2013-02-12, 09:33   #12
malgo_li
Rozeznanie

Cytat:
Pogadam z nim o tym dziś, kiedy się zobaczymy, nie przez telefon. Do tego czasu przemyślę sprawę tysiąc razy.

Powodzenia. Tylko się nie pokłóćcie
Stary 2013-02-12, 09:33   #13
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Pierwszy raz słyszę o podwójnej randce w walentynki

Może Twój TŻ chce okazać braterską miłość swojemu przyjacielowi zapraszając go na golonkę?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 09:35   #14
jag_na
Rozeznanie

oj, chyba nawet w czeskiej gospodzie w menu mają ze dwie sałatki do wyboru.
ja tam bym poszła.
chłop chciał dobrze, a wyszło jak zawsze.
ewentualnie wyczuliłabym go , żeby na przyszłość nie fundował mi takich niespodzianek.
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 09:58   #15
mpt
Zakorzenienie

Cytat:

'Czeska gospoda' to nie tylko golonka - to raz. Chyba że to jakaś melina przy autostradzie. Jeśli wychodzicie razem, to wydaje mi się, że niekulturalnym byłoby rozmawianie na temat, o którym Wy, dziewczyny, nie macie pojęcia. Wystarczy powiedzieć facetowi, że nie chcesz czuć się jak dodatek do jego kumpla i poprosić, żeby nie poruszał tych tematów - a jak zaczną nawijać, to zgrabnie to uciąć. Moim zdaniem demonizujesz to wyjście i jeśli chcesz dać mu prztyczka w nos - zamów kaczkę. A na deser - trumienkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 10:12   #16
lovecranberries
Raczkowanie

Pisałam już, że menu mi nie odpowiada, nie tylko golonka i kiełbacha.
Klimat gospody jest dla mnie tak samo romantyczny jak podwójna randka
Jeśli nie dojdzie do kompromisu, pójdę tam, chciałam poznać Waszą opinię, co byście zrobiły w takiej sytuacji
Stary 2013-02-12, 10:18   #17
new woman in town
Zakorzenienie

Jeśli naprawdę nie chciałabym iść, to nie zmuszałabym się, tylko dlatego, że ktoś zarezerwował stolik. Walentynki, nawet bez pompy, to wieczór dla dwojga a nie na podwójne randki. I tak bym argumentowała.

Pójść na piwo ze znajomymi zawsze możecie w innym terminie.
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 10:34   #18
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam już, że menu mi nie odpowiada, nie tylko golonka i kiełbacha.
Klimat gospody jest dla mnie tak samo romantyczny jak podwójna randka
Jeśli nie dojdzie do kompromisu, pójdę tam, chciałam poznać Waszą opinię, co byście zrobiły w takiej sytuacji
No to nie widzę problemu. Poza tym, że kolejna panna najpierw buczy, a potem potulnie drepcze za misiem.
Stary 2013-02-12, 10:39   #19
201607111632
Konto usunięte

Ja bym się za takie coś nie obraziła, jeśli poszlibyśmy z naszymi dobrymi znajomymi, gdzie dziewczynę kumpla znam od dziecka

Ale to zupełnie inna sytuacja, w Twojej powiedzialabym, że nie jest to najlepszy pomysł na spędzenie dnia Zakochanych
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 10:56   #20
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Po co chcesz się zmuszać do czegoś ? Widocznie Twój facet nie przepada za romantycznymi Walentynkami i razem z kumplem wpadł na świetny pomysł ;] Uważał pewnie, że Tobie i tej drugiej dziewczynie to się spodoba. Bo w końcu to ' święto zakochanych' więc kobieta powinna być w siódmym niebie, że jej facet zarezerwował stolik w jakimś lokalu.

Porozmawiaj z Nim i mu powiedz, że na takie spotkanie ze znajomymi to możecie iść w każdy weekend. Ty nie potrafisz nawiązać porozumienia z tamtą dziewczyną, więc lepiej dla Was by było jakbyście zostali w domu.
Stary 2013-02-12, 11:00   #21
lovecranberries
Raczkowanie

Cytat:
No to nie widzę problemu. Poza tym, że kolejna panna najpierw buczy, a potem potulnie drepcze za misiem.
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że "buczę"?
Tak, potulnie pójdę Z MOIM CHŁOPAKIEM a nie ZA MISIEM, bo nie ma powodu do strojenia fochów
Stary 2013-02-12, 11:13   #22
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że "buczę"?
Tak, potulnie pójdę Z MOIM CHŁOPAKIEM a nie ZA MISIEM, bo nie ma powodu do strojenia fochów
Oczywiście, że nie ma powodów do fochów, ale patrząc obiektywnie: Twój facet bez konsultacji z Tobą zmienił plany na takie, które Tobie zupełnie nie leżą. Bo nie pasuje Ci ani menu, ani towarzystwo. Więc odpowiedz sobie sama, czy powinnaś dziękować za taki prezent Ja bym poszła, bo lubię wyjścia, ale gdybym nie lubiła - byłabym co najmniej wkurzona.
Stary 2013-02-12, 11:15   #23
Deborah100
Zakorzenienie

Nie wiem czy to taki lepszy pomysł
Ja bym raczej nie chciała, to już lepiej iść we 4 do kina a później rozejść się i spędzić wieczór we dwóje.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:32   #24
lovecranberries
Raczkowanie

Cytat:
Oczywiście, że nie ma powodów do fochów, ale patrząc obiektywnie: Twój facet bez konsultacji z Tobą zmienił plany na takie, które Tobie zupełnie nie leżą. Bo nie pasuje Ci ani menu, ani towarzystwo. Więc odpowiedz sobie sama, czy powinnaś dziękować za taki prezent Ja bym poszła, bo lubię wyjścia, ale gdybym nie lubiła - byłabym co najmniej wkurzona.
Nie zmienił planów. Ja do niego zadzwoniłam z propozycją czwartkowej kolacji u mnie a wtedy on powiedział, że zaplanował coś innego. Oboje pogadamy o tym wieczorem.
Stary 2013-02-12, 11:34   #25
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej falstart wątku. Zamiast zastanowić się na spokojne, czy propozycja jest do przyjęcia dla Niej, lepiej napisać monolog na wizażu, żeby przekonać się, że 99% innych kobiet, zupełnie nie zaangażowanych w sytuację, nie zgodziło by się na uszczęśliwienie na siłę, czyli towarzystwo osób trzecich w walentynki, w nieodpowiedniej knajpce, z osobą, której się faktycznie nie za bardzo lubi. A potem zdecydować, że jednak nie jest to aż takie złe, jak wyglądało na początku, kilkanaście minut wcześniej.

Zwykłe zawracanie głowy. Niedługo wizaż będzie służył do podjęcia decyzji czy umyć dziś włosy czy nie i jeśli tak, to jakim szamponem.
Stary 2013-02-12, 11:38   #26
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zmienił planów. Ja do niego zadzwoniłam z propozycją czwartkowej kolacji u mnie a wtedy on powiedział, że zaplanował coś innego. Oboje pogadamy o tym wieczorem.
No teraz sytuacja wygląda zupełnie inaczej.
Cytat:
Zaplanowałam, że zarezerwujemy dla siebie całe popołudnie, ugotuję coś, obejrzymy fajny film (nie komedię romantyczną), wypijemy wino, pogadamy i ogólnie czynności, które lubimy razem robić a nie zawsze jest na nie czas. Zwykły dzień w trochę bardziej odświętnym klimacie.
To brzmi jakbyś rzeczywiście "zaplanowała", a nie tylko "wpadła na pomysł"
Stary 2013-02-12, 11:52   #27
new woman in town
Zakorzenienie

Pytanie czy Twój chłopak, Autorko, planując wieczór nie wiedział, że nie lubisz tego typu atrakcji czy świadomie to zignorował, stawiając na własną przyjemność? Być może warto na przyszłość pogadać o tym co lubisz, czego nie aby uniknąć nietrafionych niespodzianek i planów? Nie każdy bowiem rozumie, że prezent czy niespodzianka ma sprawiać przyjemność adresatowi lub obojgu a nie tylko "darczyńcy".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 12:13   #28
przewrotka
BAN stały

nie zgodziłabym się, jeśli by mi to nie odpowiadało i nie martwiłabym się co kto sobie pomyśli. to ma być Wasze święto
przewrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 14:18   #29
Rena
Zakorzenienie

o golonka na romantyczna kolacje
to przebilo nawet wiadro zupy z innego watku z inspiracjami

On nie ma sie kiedy z kumplem spotkac?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 14:30   #30
lovecranberries
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
o golonka na romantyczna kolacje
to przebilo nawet wiadro zupy z innego watku z inspiracjami
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości