|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co sądzicie o kosmetykach "Joanna"?
Kosmetyki Joanny- jedni chwalą, drudzy NIE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Który najbardziej poleccie? Byłam już na KWC ale opinie są b. różne o I czy kosmetyki joanny kupie tylko w sklepach z art. fryzjerskimi? czy w drogeriach????????:confus ed: ![]() Czekam na odpowiedzi Pozdro! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co sądzicie o kosmetykach "Joanna"?
kosmetyki te kupisz w każdej drogerii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja używam jakis własnie krem prostujący z Joanny jest taki srednio dobry napewno cos tam chroni przed temperatura itp
używm też maseczki do włosów blond rozjaśnianych taka sama jest w rozjaśniaczu myśle ze jest gutt wlosy nie robia sie po jakims czasie zolte tak jak kiedys było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Używałam wygładzającego kremu do prostowania włosów i serum regenerująco- wygładzającego. Krem do prostowania włosów to tragedia. W ogóle nie chroni przed temperaturą. Kiedy go używałam miałam okropnie zniszczone, popalone i porozdwajane włosy. Musiałam je obciąć. Teraz używam czego innego i moje włosy są w dobrym stanie. Do tego ten zapach był naprawdę nie do zniesienia. Jeśli chodzi o serum to jest rewelacyjne. Kiedy zaczęłam używać to serum to zaczęłam używać również profesjonalnych kosmetyków L'oreala, więc raczej im przypisuję głównie udział w poprawie stanu moich włosów, ale jeśli chodzi o wygładzanie i nawilżanie to tego temu serum odmówić nie można. Po jego użyciu niknie efekt "siana" na głowie, włosy są miłe w dotyku, gładkie i błyszczące. Za taką cenę warto spróbować, bo dużo nie stracisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A co sadzicie o farbach-szamponach koloryzujacych do wlosow z tej firmy?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Chwalę sobie szczególnie genialny rozjaśniacz dekoloryzujący Joanny, uratował mi tyłek po wpadce z farbą Natural&Easy (TFU!)
Jestem też zadowolona z odżywek bez spłukiwania i balsamów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To prawda- Joanny dekoloryzator jest lepszy niż Loreala !
Moje znajome chwala sobie farby do włosów Joanny. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie kosmetyki Joanny- raczej na nie, z wyjątkiem fluidu do prostowania włosków, używam go od jakiegoś czasu i jestm zadowlona i przede wszystkim bardzo pozytywnie zaskoczona jego działaniem
![]() Ale FLUID do prostowania włosków, nie KREM ![]() edit- aha, to serum w pomarańczowej tubce co piszesz jest badziewne ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2006-09-16 o 09:15 Powód: zapomnienie:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
np rozjaśniacze z Joannny bardzo niszcza włosy to chyba wiadome wiec lepeij rozjasniac wlosy fryzjerskim rozjasniaczem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
mam fluid prostujący z Joanny i jestem zadowolona. Polecam również tej firmy serię szampon+odżywka RZEPA. Najlepszy na wypadanie włosów!!!! Po wakacjach na szczotce zostawiałam ich kilkanaście. Chciałam przede wszystkim je odnowić i zregenerować a skutkiem 'ubocznym' było to, że przestały wypadać!!! Teraz może ze 2 znajduje na szczotce!
co do rozjaśniaczy i farb to NIE POLECAM!!!!!!!!! KAŻDA fryzjerka wam to powie! Mogą nawet wypaść włosy! Zdecydowanie jestem na NIE i dziewczyny nie dajcie się namówić na kosmetyki koloryzujące włosy z tej firmy!!!
I nic. Jestem może bledsza, trochę śpiąca trochę bardziej milcząca lecz widać można żyć bez powietrza !" Edytowane przez 00aga00 Czas edycji: 2006-09-16 o 10:55 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
kosmetyki firmy Joanna nie zrobiły na mnie wielkiego wrażenia, nie są złe ale od dawna ich nie kupuje i nie używam bo znalazłam inne (również niezbyt drogie) lepsze kosmetyki. Choć moja mama czasem uzywa szamponu tej firmy i jest zadowolona.
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Używam rozjasniacza do pasemek.Jest naprawdę dobry i do tego w smiesznej cenie ok.8zł.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja mam wosk do włosów effect.nec i w sumie może być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używałam farb Joanna Naturia i miałam włosy w o wiele lepszej kondycji niż po innych farbach,jedyny minus to że szybko sie spierają.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mi fryzjerka poleciła właśnie farby z Joanny albo z Welli, kategorycznie zabraniła używania farb Palett. Oczywiście w moim przypadku chodziło o kolor blond, nie wiem jak z ciemnymi odcieniami. Podobno po Palett strasznie włosy wypadają. A ja chyba ze 4 lata się nią farbowałam. I odkąd przestałam naprawde mniej mi włosków wypada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
używam farby Joanna z serii Naturia i jestem bardzo zadowolona z niej
![]() ale z kolei szampon z odżywką z czarnej rzepy to totalna porażka...nie dośc, że dostałam łupieżu to jeszcze włosy świeżo po myciu wyglądają jak tłuste.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja uzywam gumy do włosów z joanny takiej zółtej i jest superr!
Nie ma porównania z guma fructis czy welli! zużyłam tej gumy ze 25 pudełek i juz nigdy nie zmienie jej na inna! do tego jest tania 9zł w promocji nawt 5 ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Mam fluid prostujący effect.net, jest bardzo dobry, ale nie wiem czy pod prostownicę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Ja mogę polecić serię Pantivit 6 z mleczkiem ryżowym (seledynowe opakowanie) do włosów zniszczonych. Miałam szampon, balsam bez spłukiwania i odżywkę-maskę. Szczególnie byłam zadowolona z tej maseczki, z której zawsze sobie robiłam kompres pod folią na jakieś 2 godziny, bo tak mi zaleciła fryzjerka. Efekt był natychmiastowy - sprężyste, znacznie miększe, milsze w dotyku wlosy.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A co z profesjonalną linią Joanny? Szczególnie interesuje mnie JOANNA - Odżywka-maska do włosów.
http://www.joanna.pl/produkty/professional/odzywka.asp
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2006-09-18 o 15:12 Powód: literówka:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Miałam fluid prostujący z tej firmy, żadna rewelacja. Może coś tam nawilża, ale nic więcej. Włosy i tak się po nim kręcą, a efekt po prostowaniu wcale się na dłużej nie utrzymuje. Być może ja mam jakieś specyficzne włosy, że ten fluid nic nie daje. Już wolę mleczko intensywnie wygładzające Sunsilk, choć i tak słaby efekt. Radzę li kupić coś z Loreal'a, też nie jest drogi. Najlepiej się zapytaj jakiejś dobrej drogeryjki, powinna doradzić. A zresztą, najlepiej sama wypróbuj, dużo zależy od rodzaju włosów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Mam podzielone zdanie co do kosmetyków tej firmy. Jesli chodzi o szampony , odżywki uwazam je za dosc słabe - tzn nie szkodzą , ale tez nie pomagają , są mi OBOJĘTNE ( miałam serię do włosów rozjaśnianych- fajna za małe pieniądze, ale efektów regeneracyjnych czy odżywiających nie było, ot najzwyklejszy szampon i odżywka).Ostatnio kupiłam przypadkiem maskę regeneracyjną- trudno byłoby ją tak nazwać, znów najzwyklejsza odżywka, która oddałam koleżance, efektów nie było.
Jestem na TAK jeśli chodzi o kosmetyki do stylizacji włosów, lubie brylantynę w sprayu i wosk, spray nabłyszczający itp, te kosmetyki są tanie i naprawdę dobre. Stanowczo jestem na NIE jeśli chodzi o farby i rozjasniacze, nie zaryzykowałabym juz ( dwie przygody jakiś czas temu wystarczą),sa kiepskie i tyle,blado wypadaja w porównaniu z droższymi ( zresztą wyjątkowo uważam , ze jesli chodzi o farby tu rzeczywiście liczy sie marka).Niszczą poprostu.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie czy któraś z was stosowała szampony/odżywki/maski joanny tych "fryzjerskich" można je kupić w okolicach 15zł a szampony i odżywki mają po 1l a maska 500g...
Kiedyś byłam u koleżanki w szkole na pracowni fryzjerskiej i właśnie tam używały tej serii: http://www.sklepjoanna.pl/category/1...jedwabiem.aspx i z tego co pamiętam to byłam zadowolona z efektu... Myślicie że za taką cenę można mieć aż tyle dobrego kosmetyku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
ja powiem ze nie jestem zadowolona z Joanny skonczyl mi sie szmapon z Kallosa tak wiec wzielam Joanne i co dostalam lupiezuu masakra to byla kupilam z nowu Kallosa i lupierz znikl tak wiec dla mnie ta firma wogole nie jest rewelacyjna jakas hmm a co0 do farb tej firmy to sa dobre to moge powiedziec
Edytowane przez sabi1985 Czas edycji: 2013-05-09 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Z Joanny polecam utleniacz do farb - 11-14 zlotych za litr. Nie widze roznicy w dzialaniu, a mam porownanie z Wella za 45 zlotych za litr.
Czaje sie na kolekcje z rzepa, ponoc wzmacnia porost wlosow. Ja bym chciala, by moje wlosy rosly szybciej. Duzo dziewczyn chwali te rzepe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
ja farbuje sie farbami joanny ponad rok i naprawde jestem zadowolona nie mam zadnych prolbemow z wloskami
![]() wczesniej farbowalam sie farbami fryzjerskimi takze mam porownanie i jak dla mnie kolor trwalosc i ogolnie wplyw na wlosy byl taki sam tyle ze cena nizsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Farb Joanny nie używałam, ale mogę serdecznie polecić profesjonalny szampon Joanny zakwaszający po farbowaniu. Ogromna butla za sensowną cenę i skuteczny w działaniu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.