|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
amatoraka zgapiaczka:)))
mam raczej sniada cere,troche kombinuje z cieniami do powiek ale... to tylko eksperymeny i bez przykladow(sciagi) raczej mi trudno ,bardzo bym prosila o rade i moze jakies fotki propozycje makijazu i co ewentualnie zmienic. w swoim skladzie mam cienie o kolorach ciemnoszary,braz,bardzo delikatny złoty,zielony i niebieski (tych ostatnich dwoch wlasciwie nie uzywam.prosze o jakies fotki do zgapiania i podpowiedz jak sie najlepiej malowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: amatoraka zgapiaczka:)))
mam zdjecie ale ma wiecej niz 100Kb i nie przechodzi nie chce sie dołaczyc jak moge je zmniejszyc,jak zmniejszam jego wielkosc to jest okropnie malenkie i nic nie wiedac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no chyba sie udalo tylko....takie maleńkie jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Malenkie to zdjecie, wiec nie odwaze sie nic doradzic, ale zalaczam kilka fotek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
zmień format zdjęcia na jpeg, wtedy będzie duże przy tej pojemności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ReZDJĘCIE
uf..... chyba teraz bedzie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: ReZDJĘCIE
Ale jesteś ładna!!
![]() Bardzo lubię twój typ urody ![]() Myślę że będzie Ci pasować każdy kolor cieni do powiek. Na co dzień możesz malować się delikatnymi beżami, jasnymi orzechowymi brązami . Nie rezygnuj z zieleni i niebieskiego. Zieleń możesz np. połączyć z tym jasnym złotym cieniem, który masz,(zieleń nakładasz na ruchomą część powieki i ciut za a pod łuk brwiowy np. ten złoty) niebieski połącz np. z białym. Malujesz białym cieniem całą powiekę aż po łuk brwiowy a na zewnętrzne kąciki oczu nakładasz niebieski (może to być makijaż na dzień jak i na wieczór ![]() ![]() Kości policzkowe muśnij pudrem brązującym np. Vipery, albo różem w kolorze brzoskwiniowym. Wydaje mi się że Twoje włoski są troszke zbyt matowe (nie wiem może to wina zdjęcia..) dlatego też nakładaj na nie odżywki czy maseczki które ładnie je nabłyszczą, możesz też spróbować prostowana włosków (ale nie ciągle bo to na dłuższą mete je niszczy ). Na usta nakładaj błyszczyki w kolorach beżowych, brzoskwiniowych, delikatnych różach, wypróbuj też czerwień . Pozdrawiam serdecznie Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Re Makijaz oliwkowo zloty
Sylwus probowalas juz robic makijaz oliwkowo zloty, ktorego fotke przeslala akara? Ja sprobowalam i wyglada suuuper! Napewno zaczne sie tak malowac! Mowie Ci sprobuj! A tak na marginesie to dzieki Akara!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
jaki kolor cieni ma pani na 4 zdjęciu (chodzi o te wokół oka)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Re: Re Makijaz oliwkowo zloty
wlasnie bardzo mi sie ten makijaż podoba,ale nie mam takich cieni.Na podstawie tego oliwkowo-złotego makijazu dzisiaj naciapalam gały na złoto-brązowy.Zamiast oliwkowego uzylam brazowego i tez jest fajnie.A na podstawie innego zdjecia wyregulowalam sobie brwi Hhahaha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Sylwia, jaka Ty masz cere... cudo :-D.
Oj, zebym Cie mogla dorwac w swoje rece to bym sie pobawila cieniami i innymi cudenkami. Nie mam za bardzo czasu zeby napisac co bym Ci zrobila ![]() Mnie tez sie podoba ta oliwka ze zlotem, ale cholera nie mam nawet ostatnio czasu porzadnie sie umalowac, tylko ciap-ciap rano i lece, a w domu po poludniu spedzam przecietnie 30 minut. graziaf, nie ma za co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
yES yES!!! kupilam sobie przed chwila oliwkowy cień......no mam nadzieje ze bedzie dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
kurcze dziewczyny......nawet nie wiecie jak mi pomagacie bo...u mnie z wyobraznia jesli chodzi o malowanie to .....kiepsciuchno. D Z I Ę K U J E <<CMoooK>>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
W takim razie jesli juz masz ten cien to napisz koniecznie jaki i czy sie sprawdzil! Bo ja zeby wyprobowac ten makijaz wyszperalam w palecie taki super kolorek ale ta paleta ma z 3-4 lata i kupilam ja zagranica u nas takiej nie widzialam! Duza buzia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie wytrzymalam i musialam uzyc tego nowego cienia i.......LIPA totalna klęska jego nie da sie nałożyc no coz poszlam na latwizne i kupilam bardzo tani to teraz mam a wlasciwie nie mam bo juz go wywaliłam do smeci.Kolor jest ok ale jakosc mniej niz mierna ,juz nigdy sie nie skusze na cos taniego nawet jak kolor bedzie taki jaki chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Usiadz raz przed lustrem i zacznij packac roznymi kolorami. Nie boj sie eksperymentowac, rezultaty moga Cie zdziwic!
Fakt, nie warto oszczedzac na kosmetykach, choc czasem mozna znalezc jakas tania perlke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
cześć Piękna
![]() Jeżżżżżu jesteś moim typem ![]() ![]() Jesteś bardzo ładna, jeśli chodzi o cerę to nie ma co mówić, oczy podkreślaj eye linerem, mocno tuszuj rzęsy, a kolory cieni to by mi u Ciebie pasowały: wściekle (ale naprawde wściekle) zielone, różowe które wpadają w czerwień, złote, BRĄZOWE, zresztą możesz eksperymentować. Cienie Inglota są tanie jakieś 10 zł. kup sobie taką mozaikę 3 kolorową wtedy masz 3 kolory za 10 zł ![]() Na usta wybieraj delikatne błyszczyki, myslę ze głównym Twoim atutem powinny być mocno podkreślone oczęta ![]() Pozdrawiam,wiola ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
to zdjecie bylo robione rok temu ...teraz mocniej sie maluje tzn oczy.maluje sobie kreski i uzywam odwazniej cieni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.