|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co mam zrobić? Pomocy!
Moj narzeczony na chwilę wyszedł z pokoju, zauważyłam, że zapomniał wylogować się z facebooka. Postanowiłam sprawdzić wiadomości. Okazało się, ze od miesiąca pisze ze swoją starą znajomą. Ostatnio widzieli się ok 10 lat temu. Początek rozmów wyglądał całkiem niewinnie. Niestety z czasem zaczął ja komplementować, pisać ze pięknie wygląda na zdjęciach, że dziwi się, że jest sama (ona jest po rozwodzie) i że gdyby nie był zajęty to z chęcią umówiłby się z nią na kawę. Jednocześnie pisał jej, że mnie kocha, że planujemy wziąć ślub i mieć dzieci. Ona wie, że jest zajęty ale mimo to pisze z nim, kilka razy zaczęła zdanie od słowa "kochanie". Proszę poradźcie mi co mam zrobić. Przyznać się? Powiedzieć mu, że wiem o tych wiadomościach? Przeczekać? Czy skontaktować się z nią? Co zrobilibyście na moim miejscu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyslane z fonika L5 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co mam zrobić? Pomocy!
Czy narzeczony kiedykolwiek nadwyrężył Twoje zaufanie?
Zranił Cię/zdradził? Zawsze jest z Tobą szczery? Skoro planujecie ślub, a nigdy nie dał Ci powodu do ograniczenia zaufania, to postąpiłaś źle sprawdzając jego rozmowy. Teraz będziesz się z tym męczyć, a to trudna sytuacja, bo coś już wiesz, jednak niezbyt dużo i reszty się domyślasz. Komplementy to chyba jeszcze nic złego... chociaż słówka typu: "kochanie" ta kobieta powinna sobie darować. To jest trochę niepokojące. Może powinnaś ukradkiem spoglądać w jego monitor, obserwować jego zachowanie. Czasem możesz z ciekawości podpytać z kim pisze, gdy będzie to robić w Twojej obecności. Jeśli będzie się z tym kryć, to oznaka że coś jest nie tak. Uważnie obserwuj jego zachowanie - jeśli coś przed Tobą zataja, to pewnie szybko wyjdzie na jaw i wyczujesz jakieś zmiany. Po prostu bądź czujna i jeszcze nie wyciągaj pochopnych wniosków. Mam nadzieję, że to tylko zwyczajne rozmowy z dawną znajomą i wszystko jest pod kontrolą. Trzymam za Was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skandal tak komuś grzebać w prywatności. Na twoim miejscu bym odpuściła i nie mówiła chłopakowi, że jak zostawia cię z komputerem samą na kilka minut to musi usunąc całą historie, wylogować się z maila i z FB, bo ty możesz tam zajrzeć.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Owszem, nie powinnaś autorko grzebać w czyichś prywatnych rzeczach, ale cóż stało się. Moim zdaniem powinnaś jakoś zareagować, bo z takich znajomości między nimi może coś jednak wyniknąć. Może najpierw delikatnie go o to podpytaj, jak będzie kłamał, że nie utrzymuje z nią kontaktu etc. to znaczy, że coś jest na rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
sissy that walk
|
Wszyscy się skupili na przeglądaniu FB nie biorąc pod uwagę tego, że chłopak naprawdę może mieć coś za uszami
![]() Autorko, nie wydaje mi się żeby to był jakiś mocno niepokojący sygnał - głównie dlatego, że potencjalnej kochance raczej się nie pisze, że się kocha swoją dziewczynę i chce się z nią założyć rodzinę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
myślę że powinnaś go spytać czy pisze z jakimiś kolezankami na fb i o czym, jesli by sie przyznal to ok, ale jesli by sklamał to nie ladnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.