|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wlosy poplatane
Witam co zrobic by wlosy nie plataly sie podczas mycia? Dodam ze mam dlugie wlosy i rozczesuje je przed myciem.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wlosy poplatane
Ja mam podobny problem
Niestety nie mam dobrej rady. Rozczesuję je przed myciem i po. Da się przeżyć ;p
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie plącza, szczegolnie gdy uzywam tanszych, naturalnych szamponów, bez silikonu. Po prostu delikatnie je myje. Az tak mi to nie przeszkadza, po myciu nakladam okdzywke i wlosy są już normalne.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze używam szczotki TT, pomaga ona rozplątywać włosy.
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A może przed nałożeniem szamponu nałóż na końce włosów trochę odżywki? I nie spłukuj, tylko je umyj, a odżywka zmyje się razem z pianą.
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Mam ten sam problem
. Gdy platanie naprawde jest juz upierdliwe musze wybrac sie do fryzjera i problem nagle znika Bardzo pomocny okazal się TT, czesanie nareszcie stało się przyjemnością nie udręką jak było dotychczas
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
U mnie również problem z plączącymi się włosami zmniejszył się odkąd zaczęłam używać szczotki TT + duża porcja odżywki przy każdym myciu włosów
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Podłączam się do fanek TT
Miałam problem z plączącymi się włosami i szczotka bardzo mi pomogła. Autorka wątku pisze o długich włosach - warto jest zwrócić uwagę na to czy włosy, ich końce nie są zniszczone... Jeśli są rozdwojone i suche to radzę po prostu je obciąć bo problem się nie skończy a ile można na nie nakładać - co za dużo to nie zdrowo...Można też wypróbować metody OMO ale nie u wszystkich się sprawdza... Kiedyś fryzjerka powiedziała mi również o tym żeby szamponem myć głównie skórę głowy a nie wcierać szamponu w końce i ich nie "szorować" to też ważna kwestia która wpływa na plączenie się włosów.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Mi bardzo pomogło nakładanie odżywki przed myciem. Na zwilżone włosy nakładam odżywkę tak na około 15-20 minu, myję włosy szamponem i widzę zdecydowaną różnicę! Czasem nakładam jeszcze raz odżywkę lub maskę i efekt jest naprawdę dobry. Zmagałam się z problemem poplątanych i ciężko rozczesujących się włosów, ale teraz jest o niebo lepiej!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Niestety nie mam dobrej rady. Rozczesuję je przed myciem i po. Da się przeżyć ;p

)
. Gdy platanie naprawde jest juz upierdliwe musze wybrac sie do fryzjera i problem nagle znika
Bardzo pomocny okazal się TT, czesanie nareszcie stało się przyjemnością nie udręką jak było dotychczas