|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rozjaśnianie brwi.
Poczułam już wiosnę więc się szykuję do pewnych zmian.Postanowiłam moje wiecznie czarne włosy przefarbować na ciemny blond.Tyle,że się zastanawiam co w takim przypadku powinnam zrobić z brwiami.Według mnie czarne brwi przy jasnych włosach wyglądają trochę dziwnie.Dlatego się zastanawiam w jaki sposób można je rozjaśnić.Czy ktoś mi może podpowiedzieć jakieś rozwiązanie?Z góry ślicznie dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Rozjaśnianie brwi.
hmmm....
Znam kilka osób, które mają jasne włosy, a ciemną oprawe oczu i wygladają naprawde ładnie. Co do rozjaśnienia brwi niektórzy fryzjerzy robią to farbami do włosów, ale stanowczo odradzam ten sposób jako, ze oko jest bardzo wrażliwe, a farba środkiem bardzo silnym i mogącym powodowac podrażnienia. Niektórzy rozjasniaja brwi woda utlenioną, a np. podczas sesji brwi rozjaśnia się na czas wykonywania zdjęć, odpowiednimi kosmetykami. Niestety nie mogę Ci podać żadnej metody rozjasnienia godnej polecenia:-( Może Wizażanki coś podpowiedzą .. pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witam,
w ksiazkach Kevyna Aucoina wiele modelek ma rozjasniane brwi (moje osobiste zdanie, wyglada to bardzo ladnie, jesli odpowiednio dobrane) i z tego co opisuja, to sa one farbowane jakas farba do rozjasniania wlosow na twarzy (ponoc jakas jest). Niestety wiecej na ten temat nie wiem. Kolezanka byla bardzo napalona, ale w koncu zrezygnowala. Pozdrawiam Monika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A moze brazowa/szara henna?
Mysle,ze braz by pasowal,idz do kosmetyczki i spytaj sie czy np braz jest bardzo ciemny ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ojej,wcale nie miałam na myśli tego,że wszystkie blondynki z ciemnymi brwiami wyglądają brzydko.Jeśli tak wyszło to przepraszam.Chodziło mi o to,że chociaż mam trochę bladą karnację,zielone oczy to moje brwi są naprawdę czarne i przy jasnych włoskach będzie to wyglądać sztucznie (brunetka się robi na blondynkę i chce wyglądać naturalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hi jeszcze raz,
pod tym linkiem znajduje sie zdjecie oczu Julii Roberts, ona wlasnie ma farbowane brwi na jasno http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...rn=przydymiony Pozdrawiam Monika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.