|
Notka |
|
Forum eksperta stomatologa z UNIDENT UNION Dental Spa Na Wasze pytania odpowiada Iwona Gnach-Olejniczak, lekarz stomatolog z 23-letnim doświadczeniem, od kilkunastu lat praktykująca implantologię i ortodoncję, założycielka wrocławskiej kliniki UNIDENT UNION Dental Spa. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ciąża,a krwawiące dziąsła
Jestem w piatym miesiącu ciąży,ostatnio zauważyłam że krwawią mi dziąsła przy szczotkowaniu,dziś się aż przeraziłam,jeszcze mam malutkie ranki wokół zębów...zaczynam sie bać,że z czasem moge stracić zęby...moze powinnam stosować jakąs specjalna pastę? Myślałam o Parodontax...dobry wybór?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża,a krwawiące dziąsła
Poczytaj sobie
![]() https://mamotoja.pl/?page=ciaza_i_po...ul&cmn_id=2898 Do stomatologa też nie zaszkodzi pójść. Pozdrawiam
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczotkę bym Ci poleciła tą http://www.curaprox.com.pl/curaprox-...zka-p-431.html Nie mam nic wspólnego z tą firmą, nie mam żadnych profitów w związku, że ją polecam. Po prostu ją uwielbiam za jej miękkość, przy której zęby są super domyte (technika roll). Mimo że mam elektryczną, czasem ją zdradzam na rzecz curaproxa ![]() Pasta parodontax jest jak najbardziej ok, ale jest obrzydliwa w smaku na początku, bo ma mocną komponentę ziołową. Do przyzwyczajenia się w około tydzień, ale w ciąży nie wiem jak znosisz takie rzeczy, żeby się mdłości jakieś nie przypałętały. Możesz na tydzień sobie wprowadzić do higieny coś z chlorheksydyną, eludril / corsodyl / kin gingival / paroex. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja w ciąży na takie rozpulchnione dziąsła używałam pasty Biodent.
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.