|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pieluchy bambusowe
Witajcie mamusie!
Jako przyszła mama zaczęłam kompletację wyprawki dla mojej córeczki. Szperając po internecie znalazłam wielorazowe pieluchy z... BAMBUSA!! Zdziwiło mnie to bardzo bardzo mocno.. jak można zrobić tkaninę TYLKO z bambusa z przeznaczeniem dla noworodków? Zalazłam polską firmę, która produkuje dodatkowo ręczniki, szlafroki i pościele z bambusa. Dziewczyny!! Czy któraś miała styczność z takimi produktami? Czy rzeczywiście są tak dobre jak to jest opisywane? Czy warte są swojej ceny? Poniżej opis aukcji z allegro z pieluchami. Chyba zdecyduje się zakupić 1 komplet na spróbowanie bo nie mogę przestać myśleć o tych wzorach!! Potwierdzają to: Oeko-Tex Standard 100, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka oraz godło TERAZ POLSKA. Otulacz i pieluszki są szyte przez polską firmę...... ( co by nie posądzono mnie o reklamę) Tkanina bambusowa ma szczególne właściwości wpływające na zdrowie oraz samopoczucie maleństwa, tj.: - nie daje odczynów alergicznych, ma właściwości antygrzybicze, - pochłania oraz neutralizuje nieprzyjemne zapachy, - znakomicie chłonie wilgoć, - posiada cechy termoregulacyjne, w upały daje poczucie świeżości i chłodu, a w chłodne grzeje, - pochłania promienie UV, - nawet po wielu praniach zachowuje swoją miękkość i kolor. Co o tym myślicie? Warto? Edytowane przez anaaaaa Czas edycji: 2013-11-21 o 12:16 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieluchy bambusowe
To czy warto to kwestia indywidualna. Wielorazówek nie kupowałam. Bo nie i tyle.
Ale dlaczego dziwi cię tkanina bambusowa? jest milsza w dotyku niż bawełna, trwalsza.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślimy? Że to reklama
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Też już mam dośc tych reklam.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMiD wydał pozytywna opinie płatkom śniadaniowym, zdaje się, takim zwykłym i reklamuje je znana matka-polka Przybylska- więc tego typu opinie dla myslących ludzi sa g.. warte. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Ja używałam tych pieluszek u córki i są bardzo dobre, polecam. Wsadza się je w otulacz (takie majtki) i na wierzch daje wkladkę z mikropolaru albo taka bibułkę jednorazową co wilgoć odciąga.Ale czy ma wlasciwosci termoregulacyjne to nie wiem, bo corka jest za mala by mi powiedziec, pochlaniania uv tez nie mam jak sprawdzic
Ale od kiedy mam drugie dziecko to nie używam bo nie mam gdzie wieszać takich stosów prania Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-11-21 o 13:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

jest milsza w dotyku niż bawełna, trwalsza.