|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nowa organizacja? Spełnienie marzeń? Brak zdecydowania.
Hej!
Mam dosyć spory dylemat. Jestem na pierwszym roku studiów i mam sporo wolnego czasu. W ubiegłym semestrze niestety nie załapałam się na rekrutację - po prostu nie zdążyłam. Teraz udało mi się pomyślnie przejść rekrutację do jednej z organizacji, którą byłam zainteresowania. Obecnie mam możliwość wzięcia udziału w rekrutacji do studenckiej organizacji radiowej i telewizyjnej. Bardziej skłaniałabym się do radiowej. Parę lat temu bardzo przypadła mi właśnie jakaś praca w radiu czy też telewizji i chciałabym zgłębić swoją wiedzę jak to wygląda. Teraz właśnie mam taką możliwość. Moim skrytym marzeniem jest spróbowanie właśnie sił w organizacji dziennikarstwie radiowym. Niestety nie wiem czy się nadaję... Mam ogromny problem z pytaniami na kreatywność, mniejszy problem z pisaniem. Dowiedziałam się, że nie trzeba mieć żadnego doświadczenia. Wszystkiego uczą na miejscu. Tylko nie wiem czy się do tego nadaję. Myślę, że jestem przebojowa, lubię rozmawiać z ludźmi ale mam też spory problem właśnie z kreatywnością.. Może ktoś by mi doradził czy próbować? Czy lepiej się nie upokarzać? Sama już nie wiem co robić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nowa organizacja? Spełnienie marzeń? Brak zdecydowania.
jak nie pójdziesz to się nie dowiesz...
![]() Polecam spróbować! Kto wie, może właśnie piszę do osoby, której za parę lat nawet RadioŻet nie będzie mogło się doprosić o poprowadzenie audycji! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała. Osobiście wychodzę z założenia, że lepiej spróbować (nawet jeśli nie wyjdzie), niż potem gdybać, a co jeśli...
Także, jak na mój gust, do przodu dziewczyno i próbuj ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ok! Dziękuję za słowa otuchy i wsparcie
![]() A może orientujecie się czy uczestniczenie w dwóch organizacjach naraz jest trudne w czasie studiowania? Tzn czy jest to możliwe? Bo w sumie zależy mi na jednej i drugiej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Idź i próbuj, jeżeli chciałabyś to robić. Nie, nie ośmieszysz się. A z myśleniem "czy się ośmieszę" daleko nie zajdziesz, bo jak będziesz przechodziła rekrutacje do pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
idź i spróbuj, jak nie będziesz dawała rady, to z czegoś zrezygnujesz
każdy jest inny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
idź i nawet się nie zastanawiaj.
ciągle się mówi, że w dzisiejszych czasach ukończenie studiów nawet z bardzo dobrymi wynikami to tak naprawdę nic, bo dla pracodawców liczy się głównie doświadczenie, a co najśmieszniejsze wszyscy o tym wiedzą, a większości i tak nic nie robi w tym kierunku ![]() Sama mam bardzo dużo nauki, nawet w drugim tygodniu nowego semestru (własnie siedzę nad książkami;/), ale mimo to zdecydowałam się na wolontariat na mojej uczelni, takie zajęcia z dziećmi o tematyce ekonomicznej = miło spędzony czas + zaświadczenie o braniu udziału w ogólnopolskim projekcie w kieszeni. także nie zastanawiaj się i próbuj !!! najwyżej zrezygnujesz, to nic nie kosztuje ![]() powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.