|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
skracające się rzęsy...
Dziewczyny proszę Was o pomoc,może któraś będzie mi umiała pomóc. Od pewnego czasu malując rzęsy zauważyłam że mam je krótsze, co mnie jeszcze bardziej zdziwiło miejscami są na prawdę mega krótkie i nic nie mogę z nimi zrobić
![]() ![]() Zdaję sobie z tego sprawę że ciągłe tuszowanie,demakijaż itd wysusza, ale nie że aż tak że zaczynają się skracać... Od paru miesięcy na noc rzęsy smaruję olejem rycynowym, regenerującym kremem do rzęs L'biotica , albo serum Eveline do rzęs odbudowującym ...nic nie daje...moze są trochę gęstsze ale niestety żadnych efektów poza tym nie zauważyłam... W tamtym roku miałam rzęsy przedłużane metodą 1:1 i nawet po zdjęciu nie miałam tak " wybidzonych " , bałam się że klej mi wysuszy więc uzbroiłam się w odżywki i jak zaczęły stopniowo wypadać to namiętnie smarowałam i po 2-3tyg miałam normalne ładne rzęski. Mam już dość tych rzęs, zaczęłam się więc zastanawiać nad tym żeby kupić sobie kępki - nie malować tylko po prostu przyklejać i tak przez jakiś czas...tylko tu pojawia się pytanie , czy nie zaszkodzi im to jeszcze bardziej? chciałabym zrobić im przerwę od malowania,ale brak makijażu oczu - odpada. Nie miałam nigdy wcześniej do czynienia z takimi rzęsami - jak sobie takie rano przykleję będą mi się trzymać np 2-3 dni czy będą odpadać po 1? Dodam że na przedłużenie w salonie się na razie nie zdecyduję bo to za duży wydatek ![]()
wymiana Edytowane przez Ewcik0410 Czas edycji: 2013-04-01 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skracające się rzęsy...
Kup L'biotica i smaruj. Moje nie dość, że mniej wypadają to jeszcze się wydłużyły
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj, ja ze swojej strony polecam revitalash, chociaz to tez spory wydatek, ale efekt lepszy niz przedluzanie 1:1.
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
wymiana Edytowane przez Ewcik0410 Czas edycji: 2013-04-01 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A długo jej już używasz? U mnie pierwsze efekty - zwiększenie elastyczności rzęs było widać po jakiś 2 tygodniach.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A ja mogę Ci polecić Xlash. Odżywka na tej samej zasadzie co Revitalash - wydłużenie, pogrubienie i zagęszczenie. cena to ok 200 zł, a pojemność 3ml przy Revi 340 zł za 3,5ml. Ogromnym plusem Xlash jest to, że ma w sobie tylko naturalne składniki, więc nie uczula a nie ma skutków ubocznych. Ja po stosowaniu 2 tyg widzę już duże efekty. Revi bałam się kupić ze względu na niewesołe skutki uboczne. O Xlash możesz poczytać tutaj
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...es-i-brwi.html https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=669138 Bardzo dobrze u mnie sprawdziło się też Loreal serum Re-Activant Cils, rzęsy się trochę wydłużyły, nie było efektu wow, ale różnica była widoczna. No i po tej odżywce rzęsy były w dużo lepszym stanie. Cena to ok 60 zł, ale można kupić w internecie nawet za ok 30. Spotkałam się z opiniami, że serum Eveline nadaję się tylko jako baza pod tusz bo jako odżywka niestety nie działa. Mi też nie pomogło. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Loreal na początek byłby świetny, u mnie była duża różnica w rzęsach już po kilku użyciach, a po dłuższym stosowaniu sama byłam w szoku jak bardzo mi się poprawiły rzęsy. Używałabym go dalej, ale zamarzyły mi się wachlarze, stąd Xlash
![]() ![]() Ja używam serum Eveline jako bazy pod tusz, rzęsy po pomalowaniu wyglądają dużo fajniej, a wmówiłam sobie, że dzięki temu, że najpierw mam odżywkę to tusz nie "dotyka" rzęs i ich nie wysusza i nie niszczy ![]() ![]() Edytowane przez itomaszek Czas edycji: 2013-04-02 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
widocznie nie wszystkie rzęsy reagują tak samo na dane specyfiki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja miałam też problem z rzęsami, tak się bałam że ograniczyłam malowanie, znaczy się w dni wolne od pracy starałam się malować tylko stosować odżywkę, a do sklepu czy na plażę chodziłam w okularach przeciwsłonecznych akurat było lato
![]() ![]()
30.09.2013 - Jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham... ![]() ![]() ![]() "KAŻDY Z NAS CZEGOŚ ŻAŁUJE. KAŻDY Z NAS W NIEODPOWIEDNIM MOMENCIE POWIEDZIAŁ KILKA SŁÓW ZA DUŻO. KAŻDY Z NAS, CHOCIAŻ RAZ POWIEDZIAŁ 'NIE, WTEDY, GDY SERCE TAK CHOLERNIE BŁAGAŁO O TAK." -veriolla.moblo.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej, a ja dawno na wizaż nie zaglądałam bo włąsciwie nie mam już "urodowych kłopotów"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mi niestety też ani olejek rycynowy ani odżywka eveline nic nie pomogła,
zauważyłam że jak parę dni nie maluję rzęs są trochę w lepszym stanie, ale po prostu na brak makijażu na co dzień się nie zdecyduję, bo najzwyczajniej źle bym się czuła. Polarna1 dzięki,może się skuszę jak mówisz że warto ![]()
wymiana Edytowane przez Ewcik0410 Czas edycji: 2013-04-19 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o znaczne wzmocnienie rzęs, to ja właśnie jestem po kuracji naturalnej. Efekty u mnie są takie, że koleżanki pytają mnie gdzie kupiłam taki nie pozostawiający grudek tusz. A to po prostu moje rzęsy są. Nie muszę jak na razie malować rzęs tuszem (bo nie jest to konieczne) za to mogę z powodzeniem podkręcać zalotką (oczywiście dobrą).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.