![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ODCHUDZENIE SIĘ JAKO POSTANOWIENIE NOWOROCZNE ;) KTO DOŁĄCZY???damy rade?
Witam,
Zakładam ten wątek ponieważ dojrzałam do decyzji zrzucenia paru kilogramów ![]() ![]() ![]() Cel: z Wagi 75kg wskoczyć na 60 ![]() Do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ODCHUDZENIE SIĘ JAKO POSTANOWIENIE NOWOROCZNE ;) KTO DOŁĄCZY???damy rade?
Podczepiam sie
![]() Mój cel to z 67 na 55 ![]() ![]() ![]() Czy damy radę? jasne ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ooo tak, znam doskonale efekt jojo
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- krolewnanacynamonie trzymalas sie jakiejs konkretnej diety,zeby zrzucic kg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No ja już nawet znalazłam dietetyka i się do niego wybieram. Samej może być trudno, a tak z batem nad głową może pójdzie lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny i ja chcę dołączyć do Was
![]() przy wzroście 174 ważę ok. 67 kg (różnie to bywa, w porywach od 65 do 69...). Zeszłam z wagi 75 kg a teraz marzy mi się 5 z przodu, choć nie jest to moim głównym celem. Chcę poczuć się w swoim ciele najlepiej jak się da, ujędrnić ciało i zacząć pracę nad zarysem mięśni, wzmocnić swoją kondycję. Z dietą nie jest tak źle, ale zawsze mogłoby być lepiej ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was i za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() Puuusia tez zastanawialam sie nad dietetykiem ,to zbyt droga inwestycja dla mnie ..niestety ![]() Cieszę się, że jest nas coraz więcej ![]() ![]() Mam pomysł..Może w każdą sobotę będziemy się ważyć i informować się o naszych małych sukcesach? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dobry pomysł z zapisywaniem wagi
![]() można by dołączyć do tego zapisywanie wymiarów, bo waga czasem bywa mylna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
rebelXXX stosowałaś jakies konkretne diety, zeby schudnąc i utrzymac wage? Czy ogolnie MŻ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie byłam na diecie, choć jadłam mało i niezbyt zdrowo:/ schudłam, bo był to bardzo pracowity i wyczerpujący okres (2kierunki studiów), było dużo ruchu, dodatkowo chodziłam wtedy na siłownię 2 razy w tygodniu
kolejna sprawa-zakochanie sprzyja zrzucaniu wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hehe cos w tym jest
![]() Ja zamierzam teraz mniej jesc, przede wszystkim ograniczyc slodyczne, ktore moge chłonąć bez opamiętania ![]() Możecie cos polecic ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
No dla mnie ten dietetyk to tez spory wydatek, ale juz tyle prob mialam i nic, ze moze tym razem sie uda. Raz udalo mi sie zrzucic kolo 12kg z vitalia ale szybko nadrobilam. Pozniej byl dukan i on mnie pograzyl +10 od wagi przed dukanem. Teraz jestem dwa miesiace po porodzie i mysle ze to dobry czas. Po ciazy praktycznie wrocilam do wagi przed, ale i tak jest co zrzucac. Macie dziewczyny jakies diety? Cos sprawdzonego? Jak chcecie teraz pozbywac sie tych kilogramow?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Z ćwiczeń polecam Ewkę Chodakowską (na wizażu jest oddzielny wątek poświęcony jej ćwiczeniom), jakiś czas temu ćwiczyłam też BBL, ale zraziłam się do tego, bo tempo mnie dobijało. Teraz ćwiczę z Ewką i widzę efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Gratuluje samozaparcia. Dla mnie cwiczenia to jakas rzeznia, zeby sie tak zebrac w sobie i zaczac. Najgorzej samemu w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Ja mam do zrzucenia dużooo ![]() Moja waga cięgła już 3 cyfr ![]() Ale od wczoraj jestem na diecie ![]() Dieta jaką stosuje to zdrowe jedzenia plus dużo ruchu. Staram się jeść 5 posiłków tak łącznie do 1200-1500 kalorii. I 3 godziny ćwiczeń dziennie. ![]() Dziś zjadłam: Śniadanie: 3 kanapki z serkiem Drugie śniadanie: 100 ml jogurtu plus kawa z mlekiem,ale bez cukru Obiad: 100 ml zupy pieczarkowej plus ryba pieczona w przyprawach bez tłuszczu ![]() Podwieczorek: Jogurt bo został mi ze śniadania. Kolacja: 3 kanapki z pastą z tuńczyka ( sama robiłam,czyli mało kalorii,a smacznie i zdrowo) Między czasie zielona herbata i woda mineralna ![]()
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, słyszalam duzo pozytywów o piciu czerwonej i zielonej herbaty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mi też czasem ciężko się zabrać, ale wtedy włączam jakąś energetyczną muzykę (ostatnio to "Ona tańczy dla mnie"
![]() ![]() Dodatkowo myślę sobie "robię to dla siebie, żeby czuć się dobrze sama ze sobą, móc spojrzeć w lustro i uśmiechnąć się, bo wyglądam fajnie, założyć tą sexi sukienkę i bikini w następne lato aż mój TŻ zaniemówi z wrażenia ![]() Z każdym kolejnym, treningiem jest lepiej, kiedy czuję że ćwiczenie, z którym sobie ostatnio nie radziłam, teraz wychodzi i mam jeszcze siłę na kolejne ![]() Dziewczyny damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja nawet nie myślę o tym, czy ćwiczę dobrze czy nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Można się dołączyć? Moja waga to 81 kg przy wzroscie 175 cm. Na razie zakładam utratę do 75 kg czyli 6 kg
![]() Co do ćwiczeń w domu to może dla jednych jest to rozwiązanie, ale uważam że trzeba miec do tego mega mobilizację, a jak juz sie pójdzie na siłownię to przez te 1,5 h sie ćwiczy. Przecież człowiek nie pojdzie i nie bedzie siedział na ławce pijąc wodę, gdy inni się pocą ![]() A co sądzicie o saunie? Czy spala się w niej trochę kalorii czy jednak to tylko woda?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Heeej.
Też chętnie dołączę! Wzrost 173, waga ok. 64, chciałabym wrócić do moich 57kg, bo już na mój bębęn patrzeć nie mogę. ![]() Dziś: 1. owsianka z czterech łyżek na budyniu czekoladowym 2. bułka (niestety biała, kupowana w sklepiku) z wędliną, pomidorem, ogórkie, spore jabłko 3. dwa krokiety z kapustą i grzybami (niesmażone, podgrzane w mikrofali ![]() 4. serek wiejski + mieszanka rodzynek, suszonych bananów, żurawiny w ilościach kontrolowanych wpadnie wieczorkiem I poskaczę na skakance ze 20 min ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Hej Erika91
![]() ![]() ![]() Ja dużo stawiam na płyny, kiedyś schudłam w niecały miesiąc 8kg w sumie nic nie robiąc, ale parząc herbatki i pijąc dużo wody, aaah i w miare możliwości ograniczając białe pieczywo (oczywiście nie do przesady). Uważam, że we wszystkim trzeba mieć umiar... niestety ja nie mialam.. Jadłam tyyyyyyle słodyczy, że waga wróciła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- ogólnie moją wadą jest, że szybko chudnę i równie szybko przybieram.. Brak konsekwentności, któremu teraz stawiam czoła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobre postanowienie noworoczne, ale czemu nie zabrałyście się za siebie wcześniej? ![]() ![]() ![]() Zdrowe jedzenie przede wszystkim, żadne diety cud, bo to tylko powoduje efekt jojo, zasłabnięcia (jeśli "dieta cud" ma za mało witam i składników odżywczych) etc... W naszym wątku stawiamy przede wszystkim na zdrowe żarełko, 5 posiłków dziennie w miarę równych odstępach czasu. I ja np. liczę sobie kalorie, mam taki osobisty dzienny limit 1300 kcal (zmniejszyłam, bo miałam 1500) i tego się staram trzymać. Dietę trzymam od 19 listopada i spadło 4 kg. Nie liczę świąt, bo obżerałam się równo ![]() Pijcie dużo wody niegazowanej mineralnej, zielona herbata. Nie jem "cudnych" odtłuszczonych produktów typu chudy twaróg czy mleko 0,5%. NIC W WERSJI LIGHT. Twaróg tylko półtłusty, jogurt naturalny 1%, mleko 1,5% do kawy. A i ja z braku posiadania wagi częściej się mierzę, co podobno jest ważniejsze niż samo ważenie się. Jakby ktoś był ciekawy to mam do zrzucenia 30-40 kg ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i życzę wytrwałości ! ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() -ta wędlinka mogłaby być zastąpiona szynką np. ![]() -krokiety?! ![]() ![]() -rodzynki mają sporo kalorii, w ogóle wszelkie suszone owoce mają dużo cukru też. śliwki może byłyby lepsze, przy okazji wpłyną korzystnie na metabolizm ![]() a tak w ogóle jak na mój gust, ta bułka mogłaby być na pierwsze śniadanie, a nie na drugie. jabłko okay i do tego np. dwie kromki pieczywa chrupkiego żytniego (to na 2 śniadanie) zdrowe żywienie nie jest kosztowne, naprawdę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
no niestety, biale pieczywo nie jest naszym sprzymierzeńcem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Kochane ![]() Właściwości czerwonej herbaty:
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojj tak naprawdę to po prsotu ograniczyłam się ![]() ![]() Po pierwsze i najważniejsze odstawiłam węglowodany. Wszelkie inne tego poszły w odstawke i zastąpiłąm to głównie warywami, chudym mięsem, rybkami . Ograniczyłam tez ilość tłuszczu jaką zjadałam. Zapomniałam o oleju i ratowałam się mięskiem pieczonym bądz gotowanym. Jedyne co to nie pozwoliłam sobie odtawic coca-coli zero. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Głupia jestem że to tak wszystko nagle rzciłam ![]() ![]() To co ? W każdą sobote mówimy ile ważymy?? Aaaa....Zapomniałabym. Bardzo motywujący był dla mnie wykes który sobie zrobiłam ![]() ![]() Teraz znów zamierzam pobawić się w takie coś . Aaa.. i jeszcze coś... ![]() ![]() ![]()
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Edytowane przez krolewnanacynamonie Czas edycji: 2013-01-02 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja się dołączam, zaczęłam od dzisiejszego ranka. Moja waga 81kg, mój cel to 65 kg. ( waga sprzed ciąży)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() masz jakis konkretny plan? Dziewczyny myslałyscie może o masazu bankami chińskimi żeby skóre ujędrnić.?
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Edytowane przez krolewnanacynamonie Czas edycji: 2013-01-02 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
no ja spróbuje zdecydowanie mniej jeść, dużo pić wody, i zastosuje metodę nie łączenia. Na szczęście nigdy za bardzo za słodyczami nie przepadałam więc będzię troszkę łatwiej. Za to moja słabość to kebaby i pizze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wstydzę się swojego odbicia i jestem zła na siebie,że doprowadziłam się do takiego stanu..Ale cóż.Mimo dużej wagi jestem całkowicie zdrowa,wiec nic nie stoi na przeszkodzie by w końcu coś ze sobą zrobić. Czemu nowy rok? Nie chciałam przed świętami bo jednak to święta ![]() A od nowego roku trzeba zmienić coś w swoim życiu.Kilka lat temu moim postanowieniem była najwyższa średnia w klasie .I udało się.Dużo wagarowałam a szkołę średnią ukończyłam z wysoką średnią ![]() Teraz pora na wygląd ogółem.Zapuszczam włosy,dbam o cerę i ciało.Zdrowy tryb życia plus ruch. I jeszcze coś muszę zrobić z paznokciami które mi się łamią ![]() Jestem drugi dzień na diecie i czym więcej myślę o efektach które mogę osiągnąć to mam więcej siły ![]() Jem mało i nie jestem głodna,ale wydaje mi się,że to za dużo ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie jest za poźno na zmiany, fajnie, że do nas dołączyłaś i liczę ,że wszystkie wytrwamy w postanowieniu ![]() Mam koleżankę, która ważyła 147kg, teraz waży 70- fajnie wygląda ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. bardzo motywujące dla mnie są zdjęcia metamorfoz dziewczyn, które znacząco schudły, pozadrościć im motywacji i samozaparcia ![]() Edytowane przez rebelXX Czas edycji: 2013-01-02 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.