|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tetralysal i jego skuteczność
Witam!
Pisze ponieważ chciała bym się Was poradzić. Od dwóch miesięcy walcze z zapaleniem mieszków włosowych na twarzy . Na pierwszej wizycie dermatolog przepisał mi kremy, które załagodziły tylko poniektóre krosty jednak nie do końca bo cały czas pojawia się coś nowego na całej twarzy. Na wizycie kontrolnej dostałam recepte na antybotyk. Boje się go wziąć ponieważ to będzie 4 antybiotyk w ciągu 6 miesiecy. Czy ktoś z Was brał może tetralysal na zapalenie mieszków włosowych? Jakie są po nim skutki uboczne ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja brałam Tetralysal na zwykły trądzik 300mg po jednej tabletce dziennie przez kilka miesięcy( było to dawno i nie pamiętam dokładnie ile to trwało). Nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Jak na bardzo zaawansowany stan zapalny na twarzy antybiotyk mi bardzo pomógł ,buzia była jak ta lala do czasu... Kiedy odstawiłam lek problem wrócił od nowa. Było tak samo jak przed kuracją. Straciłam tylko pieniądze na ten lek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.