|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Peeling na blizny po trądziku - jaki polecacie?
Mam blizny po trądziku. Używam na nie No-scar i jestem z niego zadowolona, ale chciałabym wspomóc się jeszcze jakimś peelingiem drogeryjnym. Jaki polecacie. Trądziku już nie mam.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Peeling na blizny po trądziku - jaki polecacie?
Ja używam tego i jest super.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...szczajacy.html Duża tubka, bardzo wydajny, zero suchych skórek. I fajny zapach. Jeśli nie masz zbyt wrażliwej skóry to można nawet używać codziennie. Wiadomo, że nie usunie całkowicie przebarwień, ale gdy używam go regularnie to znikają naprawdę dużo szybciej. W rossmannie jest za 12zł, jest jeszcze wersja antybakteryjna.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym poleciła CI raczej jakiś peeling enzymatyczny. Po walce z trądzikiem myślę, że skóra może być podrażniona i zmęczona tymi wszystkimi specyfikami, które pewnie stosowałaś.
Ja używam peelenngu enzymatycznego z Lirene i jest dobry moim zdaniem. Stosuje go dwa razy w tygodniu. Ostatnio podkusiłam się o peeling enzymatyczny z ziaji ale jeszcze go nei stosowałam więc nie wiem jak to z nim będzie |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
A ja bym poleciła kwasy
zamów sobie na mazidłach, zrób z tego jakiś tonik i zacznij swoją walkę ze śladami. Ja się tak pozbyłam znacznej ilości.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3976910 2]A ja bym poleciła kwasy
zamów sobie na mazidłach, zrób z tego jakiś tonik i zacznij swoją walkę ze śladami. Ja się tak pozbyłam znacznej ilości.[/QUOTE]A mogłabyś podać jakieś konkretne namiary na to, gdzie można dostać kwasy?
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz tam też gotowe zestawy ![]() A z peelingów to polecam peeling enzymatyczny z Ziaji nuno
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
30% niby jest niebezpiecznie, ale mi aplikowane na kilka godzin (!) pozwoliło ładnie złuszczyć skórę, pozbyć się płytkich blizn i przebarwień. Na pewno taniej niż u kosmetyczki, gdzie jeden zabieg kosztuje kilkadziesiąt procent. Na tej stronce jest kilka kwasów. Mnie akurat podpasował ten Tu jest przepis na tonik z tym kwasem 5% http://mazidla.com/receptariusz/313.html?task=view myślę, że fajna alternatywa do lekkiego codziennego stosowania
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://alejazdrowia.pl/pre-peeling-m...0ml-p-617.html Wygładza blizny po trądziku. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

Jeśli nie masz zbyt wrażliwej skóry to można nawet używać codziennie. Wiadomo, że nie usunie całkowicie przebarwień, ale gdy używam go regularnie to znikają naprawdę dużo szybciej.