|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie kwiaty dla rodziców w czasie znaku pokoju?
Witajcie.
Borykam się z takim problemem, że mam chętne 3 dziewczynki (kuzynów córki) do brania czynnego udziału w ceremonii ślubnej. ![]() Pierwszym moim rozwiązaniem jest - gdy ojciec będzie mnie prowadził do ołtarza to dziewczynki będą sypały kwiatki. Problem pojawia się z noszeniem obrączek ;/ Każda z dziewczynek by chciała, więc wymyśliłam rozwiązanie, że jedna (po środku) będzie niosła poduszeczkę z obrączkami a dwie po bokach po dwa kwiaty, które wręczymy rodzicom w czasie znaku pokoju - i tu pojawia się pytanie JAKIE? Moja babcia podpowiedziała mi, że na weselu u mojej mamy kuzyna, młodzi w czasie znaku pokoju wręczyli rodzicom po KALIi. Jak myślicie? Wypada Kalię wręczyć podczas ceremonii ślubnej? To nie ma być duży bukiet, ma być to najlepiej pojedynczy kwiat, ale wyrażający wiele. Pomocy !!! ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- podpowiedzi tu lub na priv magdalenalangebelter@gmai l.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie kwiaty dla rodziców w czasie znaku pokoju?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam też taki artykuł: http://slub.wieszjak.pl/florystyka-s...-do-slubu.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze myślałam, że kalie to kwiaty typowo pogrzebowe
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Work, work, work
|
Ja też. Słyszałam o różnych zwyczajach, ale o takim nigdy
![]() Cytat:
![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Też mi się tak kojarzą, stąd moja propozycja róż - szczególnie w pokoleniu wyżej kalie mogą zostać tak odebrane.
Jako kwiat kalia jest rzeczywiście piękna i efektowna, ale jednak te skojarzenia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() Ps. Tak przejrzałam na szybko internet i w 3/4 przypadkach piszą, że kalie to kwiaty pogrzebowe, chociaż znalazłam też śliczne bukieciki ślubne z kalii. Padłam ![]() http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4556031
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja też- kojarzą mi się z pogrzebem, szczególnie białe. a w ogóle to pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju, z jakiego regionu on jest?
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja miałam kalie w wiązance ślubnej i świadkowa też miała wiązankę z kalii... pierwsze słyszę o tym, że to kwiaty pogrzebowe....
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Z tym że kalie to kwiaty pogrzebowe spotkałam się na wizażu pierwszy raz
![]() A może lilie? Z resztą wydaje mi się że to już trochę za dużo tak osobiście i że zbyt dużo będzie się działo... Osobiście nie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie i idą i obrączki i kwiaty potem te kwiaty rodzicom wręczać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
.
18-05-2013 ![]() Edytowane przez eszanka Czas edycji: 2013-07-04 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.