![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
niezdana matura a studia
Witam Was.
Mam następujący problem, w którym nikt z mojego otoczenia nie potrafi mi pomóc. Zabrakło mi 1 pkt do zdania z matematyki, więc czeka mnie poprawka w sierpniu. Trudno, stało się. Mam jednak pytanie. Zalogowałam się wcześniej na studia i jak wiadomo, moja rekrutacja, automatycznie przesunęła się na ten ostatni termin. Oczywiście nie zapłaciłam rekrutacyjnego, ani nie wpisałam wyników z matur na uczelni. Po prostu nic nie zrobiłam odkąd dostałam wyniki, gdyż słyszałam, że i tak mi to nic nie da. Chciałabym się zapytać, czy dobrze zrobiłam i co mam teraz począć poza zdaniem matury w sierpniu. Zalogowałam się na UJ i teraz jestem bezradna, bo nie wiem co mam zrobić ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: niezdana matura a studia
Cytat:
Mnie się wydaje że powinnaś była zadzwonić albo się tam udać i dowiedzieć jak to jest w przypadku osób z poprawką. Zrób to teraz, im szybciej tym lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie nie i tutaj zrobiłam głupotę. Skupiłam się , że spieprzyłam, a nie na tym, że mogę coś z tym zrobić. Jutro będę w Krakowie na 3 dni to pójdę w poniedziałek, obawiam się jednak, że mogę się pożegnac z UJ w tym roku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie zdałaś matury i pchasz się na UJ
![]() Nie rozumiem naprawdę, po co takie osoby chcą na siłę studiować, skoro nie radzą sobie z nauką. Studia to nie przedszkole. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Masz zepsuty wzrok, więc po co czytasz książki?" "Masz krótkie włosy, więc po co wiążesz je w kucyka?" "Masz mały biust, więc po co nosisz bluzki z dekoltem?" "Masz duży biust, więc po co go chowasz?" ipt., itd., etc. Co więcej, powiem Ci, że idę na medycynę i miałam wyniki dzięki którym spokojnie bym się tam dostała. Noga powinęła mi się na matematyce. To takie straszne? Jeju w takim razie mi wybacz skoro tak Cię mój post oburzył ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noga powinęła? Matura podstawowa z matematyki jest śmieszna i każda osoba z przeciętnym IQ spokojnie jest w stanie te zadania rozwiązać, bo to bardziej czytanie ze zrozumieniem niż jakiekolwiek obliczanie skomplikowanych formuł. Tak to jest straszne, że tacy ludzie mają zamiar leczyć innych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie było moje zdziwienie, że się dostałam mimo to. Także nie wiem skąd ta uwaga.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No wiesz, niech ludzie lepiej do mnie nie trafiają zbyt często, bo idę sądową ![]() Dla mnie prosty jest przypuśćmy francuski, a dla Ciebie może to być czarna magia. Tak samo jest i z tym. Niewystarczająco czasu na to poświęciłam i tego są efekty. Mam sierpień i marzenia przesunięte na rok później . Byłam na profilu humanistycznym i naprawdę było ciężko, włożyłam ogrom pracy aby nadrobić program rozszerzony z tych 3 przedmiotów, więc nie masz prawa sugerować mi , że jestem matołem. Po prostu się nie przyłożyłam do 4, bo nie dałam już rady i, jak wspomniałam wcześniej, ma swoje konsekwencje. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak wyżej było napisane, koniecznie musisz się dowiedzieć na uczelni, bo oni najlepiej Cię poinformują, jak powinnaś to załatwić. Mam nadzieję, że uda Ci się będąc w Krakowie sprawę rozwiązać ![]() ![]() Powodzenia ![]() A co do tego, że jak człowiek nie zda matury z matematyki to głąb i kompletne zero to, co mają powiedzieć osoby, które nie zdawały wogóle tego przedmiotu, bo w ich rocznikach matematyka nie była obowiązkowa? Też nie mają prawa do dalszej edukacji?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W sumie to całkiem przypadkowo, bo zanim miałam wyniki wpłaciłam pieniądze, wybrałam już kierunki a potem przyszła czarna rozpacz - nie zdłam matmy. No to już wszystko o d*** rozbić. A potem z głupia weszlam na stronę rekrutacji i co? Dostałam się
![]() Ale za rok i tak planuję poprawić maturę, nawet jak się dostanę w tym roku. Nawet najlepszym może się nie udać i nie zdać, NAWET tak prostej i banalnej matury z matmy ![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, to jest czepianie się byle czego. Dobry przykład. Matematyka niewiele daje, niekiedy utrudnia uczniom dostanie się na studia, które kompletnie nie są związane z tym przedmiotem. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja nie zapłaciłam więc nie wiem jak to teraz będzie. Muszę to szybko wyjaśnić żebym nie została na lodzie ^^ Właśnie denerwuje mnie myślenie, że głąby nie zdają matematyki. Każdemu może się zdarzyć i nie można z kogoś z tego powodu drwić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Czytam i oczom nie wierzę, z niezdaną maturą można dostać się na studia? Komedia
![]() "Za moich czasów" - jak to brzmi... - nie było to możliwe.
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdzie nie napisałam, że jesteś matołem. A co pomyślałam to już jest moja sprawa ![]() Pomyśleć, że świat się cały czas rozwija, XXI. wiek, a edukacja schodzi na psy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja w dalszym ciągu nie mam pojęcia jak to możliwe ^^
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To cieszę się, że w końcu poradziłaś sobie ze zmorą dzisiejszych uczniów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak to się w ogóle stało, że na chemii nie ma kart wzorów i zdałaś (i to prawdopodobnie dobrze, skoro jesteś pewna tej medycyny), a na matmie masz 20 stron i oblewasz? Dobra, jeden punkt Ci zabrakło... Powinnaś mieć więcej niż tej jeden punkt w górę z tą ściągą od CKE. Zdawałam maturę rok temu, pierwszy rocznik z obowiązkową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zasugerowałaś, jeśli mam to ładnie ująć ![]() ![]() Nasz kraj rozwija się powoli. Poziom edukacji jest wysoki, jednak nic w zamian nie daje. I uważaj jak chcesz, to jest w końcu Twoja sprawa ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem całkiem, jak można nie mieć problemów z fizyką czy chemią, a mieć problemy z matematyką, która jest poniekąd narzędziem w dwóch wyżej wymienionych. Wydaje mnie się to całkiem... nielogiczne.
![]() Ale serdeczne powodzenia na studiach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Nie wierze... To po co ja zdałam maturę jak bez niej można się dostać na studia? Jak się noga powinie to zawsze zostają studia zaoczne i próbować w przyszłym roku na dzienne...
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Czasami fizyka i chemia w liceum to pestka w porównaniu z tym co będzie na studiach. Tam to sobie poszaleją i okaże się kto jest dobry i zaliczy te przedmioty a kogo wywalą z wielkim hukiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No po prostu noga mi się powinęła, nie radzę sobie z zadaniami otwartymi i jak widać nie poradziłam sobie z niektórymi zamkniętymi. To mój błąd , nikogo za to nie obwiniam, dlatego wolę się teraz przyłożyć, zdać, iść na coś zastępczego, a dopiero za rok na medyczne. Fajna była matma w tamtym roku, w tym była gorsza, ale liczę na to, że w sierpniu dostanę zadowalający wynik ![]() Widzisz, nie przydaje mi się zbytnio ta karta wzorów. Dlatego twierdzę, że za mało czasu poświęciłam matematyce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz się będę zastanawiać na co iść żeby nie wylecieć, bo wszedzie gdzie skaładam jest matma i chemia (--.)
Edytowane przez Lavi92 Czas edycji: 2011-07-16 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla innych to nielogiczne, dla mnie jak najbardziej logiczne, Wychodząc z sali czułam, że zdam na styk, a jak nie to nie zdam o 1 punkt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
To będziesz miała ciężko. Wiem po moim narzeczonym. Był świetny z matmy w liceum. Matura rozszerzona na prawie 100% a jak zaczęła się matma na studiach to była rozpacz bo to zupełnie coś innego i tysiąc razy trudniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak mnie wywalą to mnie wywalą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Liceum i matura wymaga od nas tego by nie skupiać się tylko na tym co potrzebne a na tym co wymagają. Na studiach tez będziesz miała masę niepotrzebnych przedmiotów i co? olejesz je? skupisz się na tym co się przyda? to zawalisz studia. Edytowane przez trusssssssskaweczka Czas edycji: 2011-07-16 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.