4 śląskie (okolice Jastrzębie) sale do wyboru. Pomożecie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 09:37   #1
Na biurku Oli
Zakorzenienie

4 śląskie (okolice Jastrzębie) sale do wyboru. Pomożecie?

Witam, zbliża się ten czas, kiedy muszę podjąć ostateczną decyzją co do sali. Dodam pokrótce, że w każdej sali są jakieś plusy i minusy Chciałabym mieć bardzo okrągłe stoły, ładną , elegancką salę, ale o takie ciężko w mojej okolicy, a TŻ kazał mi wybić sobie z głowy wożenie gości na salę odległą od nas godzinę drogi.

Spośród wszystkich w grę wchodzą 4 poniższe. Pod uwagę biorę fakt, że chciałabym sama przystroić stoły "na bogato", czyli jakieś kwiaty, kryształki i inne pierdółki , z tego względu biorę pod uwagę samą salę, która nie byłaby zbyt strojna, żeby nie przesadzić za całością. Być może w grę wchodzi również dekoracja sali światłem.

1. Pierwsza sala Avanti, http://avanti.az.pl/ ładna w środku i na zewnątrz, pisałam do menagerki i okrągłych stołów nie będą mieć, bo "młodzi później mają problemy gości przydzielić" cena w miarę ok

2. Leśna Perła, http://www.lesna-perla.pl/ manager napisał, że "planują" w przyszłości okragłe stoły, ale kiedy co i jak nie wiadomo... ale mało o nich opinii, a te które czytałam mówiły o tym, ze sala ładna, ale jedzenia mało i "zbyt wymyślne" i nie dało się dobrze pojeść...

3. www.rojanka.pl ładna sala, ale właśnie boję się czy nie za "strojna", dosyć mała, jedzenie dobre, cena ok. Minusem jest to, że lokal jest zaraz przy ruchliwej drodze, i niezbyt ciekawie wygląda z zewnątrz. Na stronie nie mają właśnie zdjęcia z zewnątrz, można zobaczyć po wpisaniu w obrazach google, mają z tyłu jakiś ogródek mały, ale nie powala

4. Sala otwarta może od 3 tygodni, cena ok i na wiele rzeczy są w stanie pójść na rękę. Na wiosnę będą robić ogród i sukcesywnie zmieniać zajazd w dom weselny. Z tym, że są na samym początku. Z zewnątrz nie powala, nie mają jeszcze strony internetowej, więc w załączniku dodałam zdjęcia zrobione telefonem. Tutaj są okrągłe stoły do wyboru (choć na zdjęciu ich nie ma)

Drogie wizażanki już nieraz pomogłyście, liczę, że i w tym temacie pomożecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-02-03-759.jpg (78,5 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-02-03-763(1).jpg (81,7 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-02-03-764.jpg (66,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala swierklany.jpg (114,8 KB, 49 załadowań)

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 12:14   #2
Ada1600
Raczkowanie

Dot.: 4 śląskie (okolice Jastrzębie) sale do wyboru. Pomożecie?

Ja mam prywatne zdjęcia ogródka Rojanki ale czy on aż taki mały ? Zależy z czym porównujesz. Ja myślę że powinnaś się zdecydować na tą która najbardziej do Ciebie przemawia i nie kombinować za bardzo bo będziesz miała tylko większy mętlik w głowie.

Przyjrzałam się jeszcze raz i ta Avanti piękna Ale jak dla mnie za daleko i trzeba by było organizować transport dla gości
30.04.2015

Edytowane przez Ada1600
Czas edycji: 2013-02-14 o 12:26
Ada1600 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 13:03   #3
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ada1600 Pokaż wiadomość
Ja mam prywatne zdjęcia ogródka Rojanki ale czy on aż taki mały ? Zależy z czym porównujesz. Ja myślę że powinnaś się zdecydować na tą która najbardziej do Ciebie przemawia i nie kombinować za bardzo bo będziesz miała tylko większy mętlik w głowie.

Przyjrzałam się jeszcze raz i ta Avanti piękna Ale jak dla mnie za daleko i trzeba by było organizować transport dla gości

No ładna, ale od nas też to daleko i w tym problem.... a czy byłbyś w stanie wysłać mi twoje zdjęcia z rojanki?

mój meil to nabiurkuoli@gmail.com

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-02-14, 13:08   #4
Ada1600
Raczkowanie

Już wysłałam Nie wiem czy się orientujesz ale do Rojanki w czasie większych imprez wchodzi się od tyłu, ja też się kiedyś bałam że dzieciaki mi będą latały przy tej drodze ale nic z tych rzeczy
30.04.2015
Stary 2013-02-14, 13:29   #5
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Już wysłałam Nie wiem czy się orientujesz ale do Rojanki w czasie większych imprez wchodzi się od tyłu, ja też się kiedyś bałam że dzieciaki mi będą latały przy tej drodze ale nic z tych rzeczy

Ja tam byłam koło 18 więc było już dosyć ciemno, żeby dokładnie to określić. Sala jest bardzo ładna, ale nie wiem czy jak dołożę swoje ozdoby czy nie będzie zbyt strojnie, bo sala sama w sobie już taka jest.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-02-14, 13:38   #6
laska4
BAN stały

Avanti odrzuciłabym tylko ze względu na stoły a właściwie układ stołów.Byłam na weselu i siedzieliśmy pod samym oknem,nie wiedziałąm co się dzieje na parkiecie ,nie widziałąm stołu Młodych,ciasno było przechodzić między stołami.Podobno maja taki styl ustawienia stołów i nie idą na żadne zmiany,chociaż jedzenie mają bardzo dobre.Rojankę zamykają na czas wesela,jest wyłącznie dla gości weselnych ,pokoje dla gości też są gratis ale to chyba wtedy jak wesele jest na 100 osób ale nie jestem pewna.ta 4 sala jest interesująca,na tym balkoniku to oczywiscie będzie zespół?
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 13:41   #7
Ada1600
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Ja tam byłam koło 18 więc było już dosyć ciemno, żeby dokładnie to określić. Sala jest bardzo ładna, ale nie wiem czy jak dołożę swoje ozdoby czy nie będzie zbyt strojnie, bo sala sama w sobie już taka jest.
A dużo masz zamiar dodawać od siebie ? Oni tam już sami stroją salę wg koloru wybranego przez młodą parę i wydaje mi się że nie trzeba już samemu wielu rzeczy dodawać
30.04.2015
Stary 2013-02-14, 14:07   #8
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Avanti odrzuciłabym tylko ze względu na stoły a właściwie układ stołów.Byłam na weselu i siedzieliśmy pod samym oknem,nie wiedziałąm co się dzieje na parkiecie ,nie widziałąm stołu Młodych,ciasno było przechodzić między stołami.Podobno maja taki styl ustawienia stołów i nie idą na żadne zmiany,chociaż jedzenie mają bardzo dobre.Rojankę zamykają na czas wesela,jest wyłącznie dla gości weselnych ,pokoje dla gości też są gratis ale to chyba wtedy jak wesele jest na 100 osób ale nie jestem pewna.ta 4 sala jest interesująca,na tym balkoniku to oczywiscie będzie zespół?
No właśnie słyszałam, ze jedzenie dobre, ale chyba niezbyt ida na jakiekolwiek zmiany. A co do 4 sali to ja tam przewiduję właśnie zespół/DJ'a bo nei bardzo widzi mi się tam umieszczanie PM

Cytat:
A dużo masz zamiar dodawać od siebie ? Oni tam już sami stroją salę wg koloru wybranego przez młodą parę i wydaje mi się że nie trzeba już samemu wielu rzeczy dodawać

No ja jestem taka wydziwiata własnie Marzą mi się wesela w stylu amerykańskim, ale nie stac mnie na to i chciałabym to zrobić chociaż czesciowo sama

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-02-14, 21:30   #9
Dione
Zakorzenienie

jak dla mnie ;
czwarta odpada w przedbiegach -nieładna traci kiczem a ten zaułek jest troche bez sensu niby na sali ale dośc wyizolowany -najwyżej dla orkiestry
trzecia leśna perła jest lekko rustykalna przez te belkowania i drewnanie krzesła -bardziej swoiska niz elegancka ,wygląda dość zwyczajnie
avanti - elegancja w wersji nowoczesnej ,ładnie ale układ stołów wydaje sie kiepski ,napakowane w jedno miejsce i jakoś mi sie kojarzy konferencyjnie
rojanka bardzo elegancka , robi wrażenie jak dla mnie od razu przywodzi na myśl salę weselną. Plusem moze byc też to że prawie nie wymaga dekoracji troche świeżych kwiatów

obstawiałabym rojanke

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-02-14 o 21:32
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 22:27   #10
missbennet
Zakorzenienie

A bylas w Cyprianowce? A
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 08:35   #11
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
A bylas w Cyprianowce? A
Nie byłam właśnie, ale nie chcę już jechać bo się w końcu nigdy na nic nie zdecyduję z moim wymyślaniem Wolałabym się skupić na tym, co mam

Kurczę.... nie wiedziałam, że większość obstawia rojankę.... nie wydaje się wam taka..... zbyt strojna?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 09:26   #12
Ada1600
Raczkowanie

Cytat:
Nie byłam właśnie, ale nie chcę już jechać bo się w końcu nigdy na nic nie zdecyduję z moim wymyślaniem Wolałabym się skupić na tym, co mam

Kurczę.... nie wiedziałam, że większość obstawia rojankę.... nie wydaje się wam taka..... zbyt strojna?
NIE Właśnie wystrój to to, co jest w niej najlepsze ;D Ale jeśli wolisz bardziej puste sale to może tutaj ? http://chatastaropolska.pl/gallery
30.04.2015
Stary 2013-02-15, 10:01   #13
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
NIE Właśnie wystrój to to, co jest w niej najlepsze ;D Ale jeśli wolisz bardziej puste sale to może tutaj ? http://chatastaropolska.pl/gallery

Tzn nie chciałabym być zrozumiana źle Rojanka jest bardzo ładna i ma bardzo ładny wystrój

Ale tak jak wspomniałam wcześniej,marzą mi się okrągłe stoły, które będę mogła sobie sama udekorować jakimiś kryształkami, kwiatami, postawić na każdym numer stolika, itp. chciałabym zrobić coś na wzór słodkiego stołu z ramkami na zdjęcia , monogramy itp. i po prostu mam wrażenie, że jeśli zrobiłam coś takiego w rojance, to byłoby tego wszystkiego za dużo

Podobają mi się dodatki w takim stylu. Oczywiście takiego efektu nie osiągnę, ale chciałabym choć trochę się do niego zbliżyć...

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-02-15, 10:51   #14
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:

uwierz mi na słowo, warto jechać ja się najeździłam jak głupia, a do cyprianówki zajechaliśmy na końcu, jak już miałam serdecznie dość wszystkiego.... i właśnie tą salę wybraliśmy
Stary 2013-02-15, 12:40   #15
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Na postawie samych zdjęć, nie biorąc pod uwagę ceny, menu, pokoi, dojazdu, ale sam wygląd sali; najmniej podoba mi się Leśna Perła, na trzecim miejscu na nowa sala, na drugim - Avanti, a najbardziej podoba mi się Rojanka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 12:50   #16
laska4
BAN stały

Cytat:

A byłaś w tej Rojance i ją widziałaś?Ja stawiam na dwie sale ,Rojankę [w niej mozesz zrezygnować z dekaracji na rzecz Twoich]albo sal 4 [w niej masz duze pole do popisu przy dekoracji
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 16:38   #17
karolkao89
Zadomowienie

dla mnie Rojanka jest na 1 miejscu pod każdym względem
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 12:59   #18
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn nie chciałabym być zrozumiana źle Rojanka jest bardzo ładna i ma bardzo ładny wystrój
Ale tak jak wspomniałam wcześniej,marzą mi się okrągłe stoły, które będę mogła sobie sama udekorować jakimiś kryształkami, kwiatami, postawić na każdym numer stolika, itp. chciałabym zrobić coś na wzór słodkiego stołu z ramkami na zdjęcia , monogramy itp. i po prostu mam wrażenie, że jeśli zrobiłam coś takiego w rojance, to byłoby tego wszystkiego za dużo

Podobają mi się dodatki w takim stylu. Oczywiście takiego efektu nie osiągnę, ale chciałabym choć trochę się do niego zbliżyć...
Bez obaw, sala i te dodatki które pokazałas są w stylu klasycznym ,a on sie właśnie opiera na dużej ilosci zdobień i detali Spokojnie beda do niego pasować kwiaty w wazonach ( czy nawet słoiczkach tak bardziej na czasie), kryształki ,ramki -ma być dużo, bogato -byle spójnie ,konsekwetnie, dobrze dobrane kolory itd.

Według mnie ta sa sala ogólnie jest najlepsza a jeszcze do tego efektu który chcesz pasuje idelanie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
A bylas w Cyprianowce? A
jak to jest ta http://www.cyprianowka.pl/galeria/ to mi sie nie podoba Żółte ściany ,satyna na stołach, brzydka terakota ,ciemne meble

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-02-16 o 13:04 Powód: literówka
Stary 2013-02-16, 14:43   #19
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Bez obaw, sala i te dodatki które pokazałas są w stylu klasycznym ,a on sie właśnie opiera na dużej ilosci zdobień i detali Spokojnie beda do niego pasować kwiaty w wazonach ( czy nawet słoiczkach tak bardziej na czasie), kryształki ,ramki -ma być dużo, bogato -byle spójnie ,konsekwetnie, dobrze dobrane kolory itd.

Według mnie ta sa sala ogólnie jest najlepsza a jeszcze do tego efektu który chcesz pasuje idelanie

jak to jest ta http://www.cyprianowka.pl/galeria/ to mi sie nie podoba Żółte ściany ,satyna na stołach, brzydka terakota ,ciemne meble
zdjecia sa paskudne, ale sala na zywo jest rewelacja, no ale nam tez zalezalo na sali, ktora ma klimat retro, a tu caly budynek to dworek z antykami. Warto choc jechac i zobaczyc na zywo

Edytowane przez missbennet
Czas edycji: 2013-02-20 o 14:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 16:09   #20
paulinia18
Zadomowienie

Rojanka wygląda ślicznie ;-)

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 22:02   #21
wioliix
Rozeznanie

Ja bym wybrała Avanti ale z białymi pokrowcami albo Rojanke śliczne te dekoracje
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 22:51   #22
Na biurku Oli
Zakorzenienie

W Avanti chyba nie ma możliwości wyboru pokrowców, słyszałam opinie, że menagerka jest osobą, która niechętnie zgodzi się na takie propozycje, uważa,że jeśli cos jest tak jak jest to dlatego, ze różne opcje poznała i uważa, ze tak jest najlepiej.

Dziękuję za wszystkie dotychczasowe opinie i proszę o więcej

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-02-19, 13:01   #23
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
W Avanti chyba nie ma możliwości wyboru pokrowców, słyszałam opinie, że menagerka jest osobą, która niechętnie zgodzi się na takie propozycje, uważa,że jeśli cos jest tak jak jest to dlatego, ze różne opcje poznała i uważa, ze tak jest najlepiej.
Za samo takie podjeście bym zrezygnowala z takiej sali To młodzi maja miec wizje wesela nie pani manager ma decydować bo tak jest według niej najlepiej - to nie jej wesele, zresztą białe pokrowce są najbardziej uniwersalne.

Moim zdaniem nie ma sie nad czym zastanawiac Rojanka jest najładniejsza, nie widziałam wiele tak ładnych sal na pewno zrobi na gościach spore wrażenie ,poza tym najbardziej pasuje do twojej wizji
Stary 2013-02-23, 22:06   #24
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Za samo takie podjeście bym zrezygnowala z takiej sali To młodzi maja miec wizje wesela nie pani manager ma decydować bo tak jest według niej najlepiej - to nie jej wesele, zresztą białe pokrowce są najbardziej uniwersalne.

Moim zdaniem nie ma sie nad czym zastanawiac Rojanka jest najładniejsza, nie widziałam wiele tak ładnych sal na pewno zrobi na gościach spore wrażenie ,poza tym najbardziej pasuje do twojej wizji
dobrze mówisz. A w Rojance właściciele są bardzo ugodowi i spełniają wiekszość zachcianek pary-wystarczy się z nimi dogadać Ja się bardzo cieszę, że się zupełnie przypadkiem natknęłam na tą salę zdecydowanie własnie tak wyobrażałam sobie moją wymarzoną i jestem pewna, że zachwyci innych

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 11:18   #25
karolkao89
Zadomowienie

Na biurku Oli - napisałaś, że Rojanka ma dość małą salę.. a ile gości zamierzasz mieć?
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 18:27   #26
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
Na biurku Oli - napisałaś, że Rojanka ma dość małą salę.. a ile gości zamierzasz mieć?
Wstępnie ok 90 osób choć nie mam pojęcia w jaką stronę pójdzie lista, minimalnie będzie ok 80 osób, najwięcej ok 105

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-04-14, 15:17   #27
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: 4 śląskie (okolice Jastrzębie) sale do wyboru. Pomożecie?

Cytat:
Wstępnie ok 90 osób choć nie mam pojęcia w jaką stronę pójdzie lista, minimalnie będzie ok 80 osób, najwięcej ok 105
I jak? Zdecydowalas sie?

wysłane z tapatalk
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości