|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Seria Kosmetyków-którą Wybrać??
Drogie wizażanki przymierzam się do kupna kosmetyków, w związku z tym wybrałam sobie kilka firm,ale nie wiem na którą serię sie zdecydować(chodzi mi o redukcje zmarszczek pod oczami i regenracje skory twarzy). Może stosowałyscie ktores??Prosze o porade!Ponizej macie wykaz kosmetykow ktore mnie interesują(ceny kosmetykow na moją kieszen):
1.Bielenda - Botoks efekt 2.Dax Cosmetics - Re-lipid ; Retinol 3.Efektima - Collagenius ; Mimic Expert 4.Farmona - Fitoodnowa 5.Kolastyna - Retisome ; Mimic Lift 6.Mona Liza Mincer - Botoks Medical ; Retinol Q10C 7.Oceanic - Linia wygładzająca zmarszczki ; AA Plus Eye Perfekt 8.Soraya - Kuracja dotleniająca ; Kolagen+Elastyna ; Beauty Creator(Kuracja Przeciwstarzeniowa) Pozdrawiam!! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Seria Kosmetyków-którą Wybrać??
nikt mi nie doradzi????
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy poszperać w KWC , gdzie jest sporo recenzji na temat poszczególnych produktów
![]() Botoks efekt http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...owany&type=all Dax , re-lipid http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...owany&type=all itp
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie chodzi o to ze juz przegladalam KWC ale nadal nic mi to nie daje.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
sosobiscie wybrałabym Bielende lub Oceanica, to są moje ulubione firmy (z tych tańszych)
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Napewno kupie maseczke pod oczy Oceanic, tylko nie wiem jeszcze jaki wybrac kremik pod oczy i na noc to twarzy.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Czekoladko, z Twojego profilu wynika, że masz 23 lata. A wszystkie kosmetyki, które wymieniłaś są dla kobiet ok. 30-go roku życia. Więc nie wiem czy to dobry pomysł. Najlepiej byłoby zapytać o fachową radę kosmetyczkę. Myślę, że lepiej byłoby skupić się na nawilżaniu i odżywianiu skóry kosmetykami dla skóry młodej.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że kosmetyki te sa przeznaczone dla kobiet ok. 30 roku zycia choc nie wszystkie. Stan mojej cery wymaga regenracji,szczegolnie wokol oczu, wiec jedynie te kosmetyki nadają sie do tego. Samo nawilzanie nie wystarcza, potrzebuje czegos co wygladzi moje zmarchy!
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do Czekoladki - widzę, że sporo postów Twoich na ten temat, czyli na temat poszukiwania kremów - skoro lektura KWC niewiele Ci dała to nie wiem co by Ci tu poradzić, bo ja np oceniam wszystko czego używam i rzetelnie oceniam w KWC, nie bardzo mam co do dodania Mogę CI tylko doradzić, żebyś przeszła się po sklepach z prośbą o próbeczki i potestowała sama na własnej skórze...Pozdrówka
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Smoczyco! Chyba własnie tak zrobię, najpierw przetestuje próbki a potem kupię. Bo nie mam zamiaru kupowac tylu kremow,ktorych oceny i recenzje w KWC są tak zachęcające ze nie moge sie zdecydowac na jeden.
Pozdrowionka! |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo ze nie musze walczyc ze zmarszczki itd. uzywam dotleniajacego kremu pod oczy Soraya. Proponuje na noc uzywac, nie ma wtedy mowy o opichniety oczkach
Zero workow czy cieni Wszystko idealnie jakbym 12 godzin spala
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do reszty twarzy - skoro masz buzię nadwyrężoną opalaniem, to może warto coś o nieco silniejszym działaniu, np wit C? Polecam Ci apteczne kremy - Active C La Roche Posay i Hydracid C SVR. Z polskich bardzo lubię polski krem na noc Iwostinu z wit C+E. Iwostin ma zresztą ciekawą serię Elixine, dla dziewczyn po 25 roku zycia, bardziej regenerującą, miałam próbki i polecam ![]() Przypomniała mi się jeszcze jedna firma - Floslek ma taką regenerującą serię - różowo białe opakowania - nazywa się serią regenerująco odżywczą z wit C - miałam krem pod oczy i próbki kremów do twarzy z tej linii, moim zdaniem warto się na nie skusić, zwłaszcza że nie kosztują dużo ![]() Pozdrawiam raz jeszcze
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam AA Plus Eye Perfekt, miałam maskę pod oczy i była świetna, bardzo fajny jest też też kremik pod oczy Farmony z Fitoodnowy, ew. Sorayę, jeśli ją lubisz...
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie się zdecydowałam i kupiłam kremik pod oczy i na noc Soraya Kuracja Dotleniająca i tę wspaniałą maseczkę pod oczy, która własnie wchłonela sie w moją skórę jak w gąbkę. Miłe uczucie!
Poużywam i dam recenzje na KWC. Pozdrowionka! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

Zero workow czy cieni

jestem również