![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() 5kg do Wielkanocy
Cześć,
Jestem nowa na wizażu ![]() Moja idealna waga to 55kg. W tej chwili jest 61kg, więc 56kg już i tak by mnie zadowoliło ![]() Co byście mi radziły jeść/ćwiczyć żeby się udało? Jak na razie planuję: - 5 posiłków dziennie - MŻ ![]() - zero słodyczy i chleba - dużo warzyw, owoców i kaszy - dodatkowo zero mięsa, bo jestem wegetarianką + 4-5 razy w tygodniu ćwiczenia po 30 minut - mix Chodakowskiej i Jillian Michaels + 2 razy w tygodniu rower przez 30 minut + jak mnie natchnie i znajdę czas jakieś bieganie, po 2-4km zależnie od pogody i chęci Czy ktoś chciałby się dołączyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 5kg do Wielkanocy
Nie wiem czy to nie za mało czasy by tyle kg schudnąć.
Ja również chcę 5 kg się pozbyć ważę 60kg wzrostu 162 więc podobnie do Ciebie. ( na ćwieczenia za wiele czasu nie mam przy dwójce dzieci, z słodyczami się pilnuję chociaż grzeszę ![]() Z chęcią się przyłaczę... Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2013-02-24 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ladyasia witaj na wizazu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() wiem, że to niewiele czasu, ale każde kilo w dół by było wspaniałe ![]() jak się nie uda do tych 56kg zejść, to chociaż tyle ile się da na maxa! jakby tak chciało po 1kg tygodniowo schodzić, to już by 4 kg w miesiąc było... brzmi fantastycznie, a jak będzie to zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja się chętnie dołączę
![]() ![]() mam 179 cm wzrostu i ważę aktualnie 70-73 kg (nie ważyłam się już jakiś czas, bo byłam przed okresem-zważę się za tydzień), chcę zejść do 68-65 kg, ale bardziej interesują mnie wymiary- chcę dobrze wyglądać do wakacji, by móc się bez wstydu pokazać w bikini ![]() nie wiem ile uda mi się zrzucić do świąt (bo planuje, że moja dieta będzie trwała dłużej), ale chętnie dołączę się do wątku i podzielę doświadczeniami ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja się chętnie dołączę
![]() ![]() mam 179 cm wzrostu i ważę aktualnie 70-73 kg (nie ważyłam się już jakiś czas, bo byłam przed okresem-zważę się za tydzień), chcę zejść do 68-65 kg, ale bardziej interesują mnie wymiary- chcę dobrze wyglądać do wakacji, by móc się bez wstydu pokazać w bikini ![]() nie wiem ile uda mi się zrzucić do świąt (bo planuje, że moja dieta będzie trwała dłużej), ale chętnie dołączę się do wątku i podzielę doświadczeniami ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ladnie 10kg
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja tez chętnie dołączę
![]() również mam 1.60, a ważę 54 kg. chciałabym dojsć do 50-49. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja również jestem podobnego wzrostu i wagi. Mam 161cm i było65 kg, trochę sie przytyło po świętach i po ciąży. Moja waga z przed ciąży to 48-49kg, teraz mam 59kg, chciałabym mieć ok 52kg. Jestem na diecie od końca stycznia i chętnie sie do was dołącze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
trzymam za Was kciuki dziewczyny.
ja mam 169 cm wzrostu i chce zejsc do 55 kg do świąt. mam nadzieje ze sie uda!!! ![]() wiem z doświadczenia, że nie jest to niewykonalne, bo kiedyś udało mi sie schudnac z 65 kg do 56 kg dosyć szybko i waga się utrzymywała. niestety później na za dużo sobie pozwolilam i znowu wróciła do 59. będę tu zaglądać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Tez chetnie sie przylacze.
![]() Moja walka ze zbednymi 5 kilogramami trwa od... nie pamietam kiedy. Kilka razy podejmowalam probe, jednak brak motywacji sprawial, ze wieczorne przekaski jakie uwielbia maz tez mnie kusily. ![]() Teraz mam plan i silna motywacje do cwiczen! Mieszkam w Wielkiej Brytanii i za miesiac pierwszy raz od 1,5 roku jade do domu.. i chocby nie wiem co MUSZE zgubic jakies 5 kg. Zakupilam steper, twister i ciezarki i od wczoraj zaczelam. godzinka cwiczen dzienie , duzo ryby kaszy i salaty. Zero smazonego i slodyczy,do tego 3 litry wody dziennie. Zastanawiam sie tez nad jakas suplementacja... lkarnityna. Boje sie tylko ze miesiac to za malo, ale bardzo sie postaram!! Dodanam ze waze 64 kg przy wzroscie 168. Waga do osiagniecia 59 kg. Piszcie dziewczyny o swoich efektach, zawsze razem razniej!! ![]() Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w dazeniu do celu!! I wam i sobie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej tez sie chetnie przylacze! Mam do zgubienia 6 kg do Wielkanocy a w sumie do 21 marca.
Mam ogromna motywacje, gdyz jade pierwszy raz od 1,5 roku do Polski do domku na swieta! Mam nadzieje ze mi sie uda. Cwicze na steperze z ciezarkami 30 min + twister ok 10 minut i 200 brzuszkowa na ab rollerze. Dieta? Ciezko ale bede sie starac... kasze, ryba, salaty i serki lekkie ziarniste, bo to wszystko lubie. Zycze wytrwalosci i wam i sobie!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
no dziewczyny, widzę że nie tylko ja szykuję się już na plażę
![]() Karussss no fantastycznie, 10kg! Koniecznie powiedz jak to robisz ![]() ja już jakieś 2 tygodnie jem zdrowo i małe porcje i o ile na wadze tego nie widać, to dopięłam wczoraj (na ścisk ![]() ![]() ![]() Czy któraś z Was próbowała pić ocet jabłkowy? Wiem że ocet generalnie jest niezdrowy i zabija czerwone krwinki, ale w Internecie przeczytałam, że akurat jabłkowy jest bezpieczny, dobrze robi na metabolizm więc pomaga w odchudzaniu. Ja już 3 dzień piję szlankę wody z taką niepełną łyżką octu jabłkowego i co raz lepiej znoszę ten smak, ale nadal piję z zatkanym nosem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
I ja się chętnie do Was dołącze
![]() Podobnie jak autorka wątku jestem wegetarianką i ćwiczę z Ewą od kilku dni, Jillian też próbowałam. Przy wzroście 174 ważę jakieś 68 kilo- również pozimowy balast :/ Chcę schudnąć do świąt jakieś 5 kilo a ogólnie to ok.10. Razem na pewno będzie raźniej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!
Bardzo podoba mi się inicjatywa ![]() ![]() zaczęłam dietę od początku roku (takie moje oryginalne postanowienie noworoczne ![]() Od stycznia startowałam z wagą 67 kg, a teraz jest 64 kg, a marzy mi się waga poniżej 60 kg (przynajmniej tak na dobry początek ![]() Mam zamiar: - jeść regularnie (4-5 porcji), w tym znaczna część warzyw i owoców - jak najczęściej pokazywać się na siłowni i fitnessie - min. 4 razy w tygodniu (dziś idę po karnet) - 2 razy w tygodniu basen - codziennie min. 20 minut hula hop - dużo wody mineralnej, zielonej i czerwonej herbaty - codzienne spacerki Już się nie mogę doczekać co z tego wyniknie ![]() -------------------------------------------------- 172 cm / 67 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lady D.
|
ja też się dołącze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
monisia230186 ja też jadę do Polski na Wielkanoc, dlatego taka duża motywacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Też jestem nowa i chętnie pośledzę ten wątek. Moja przygoda z odchudzaniem zaczęła się nieco wcześniej bo jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia i jakoś trwa nadal motywacja jest w postaci powrotu do PL w Maju ![]() ![]() Mam 172 cm przed odchudzaniem ważyłam 83-84 kg na chwilę obecną waga waha się między 75,9 - 76,1 więc jak dla mnie bomba ale do maja jednak daleko ![]() Chciała bym ważyć jakieś 65 kg ![]() ![]() Pozdrawiam As Ko
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
noooo i tak już ładnie zeszłaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
a dziękuję, dziękuję
![]() głównie stosowałam dietę MŻ ![]() - regularne posiłki co 3-4 godziny bez podjadania - kolacja koło 20-21, bo zwykle chodzę spać lekko po północy (czyli ogólnie kolacja 3-4 godziny przed snem) - żadnych słodyczy i fast foodów (oczywiście zdarzały się odstępstwa jak np. podczas Bożego Narodzenia jadłam dość normalnie, tylko się nie przejadałam; sylwester/moje urodziny i ostatnio też robiłam imprezę z okazji 18 urodzin, więc sobie pozwoliłam na chipsy itp. tylko w granicach rozsądku ![]() POSIŁKI: - śniadanie: zazwyczaj owsianka na mleku i 2 kromki chleba razowego + chuda wędlina + pomidor czy ogórek - II śniadanie (w szkole): kanapka, sałatka czy pokrojone pomidory (na co mam ochotę) + jakiś owoc - zależy czy jestem głodna, to po szkole zjadam sobie np. ser chudy + jogurt naturalny i do tego jakieś dodatki - obiad: zazwyczaj kasza gryczana lub ryż brązowy, raz w tygodniu jem ziemniaki + gotowane mięso + warzywa - kolacja: jajka, tuńczyk, ser chudy + jakieś warzywa, czasem zjadam do tego 2 kromki chleba razowego - piję herbatę czerwoną i wodę, ale nie w bardzo dużych ilościach - od stycznia chodzę na siłownię 3 razy w tygodniu po 2 godziny, w ferie chodziłam 5 razy w tygodniu, a mam nadzieję, że teraz uda mi się utrzymać około 3-4 razy w tygodniu to takie główne założenia mojej diety ![]() ![]() i muszę wam powiedzieć, że to uczucie, gdy udało mi się normalnie wejść w spodnie 2 rozmiary mniejsze niż wcześniej nosiłam (z 42 na 38), było niesamowite ![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja od świąt Bożego Narodzenia schudłam 3,5kg teraz 60 ważę wczesniej 63-64 ale co jak teraz waga stanęła w miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie mam jakiejś wyszukanej diety - połączyłam kilka różnych rad
![]() Nie jem ziemniaków, makaronu oraz chleba aczkolwiek na chwilę obecną raz na tydzień funduję sobie coś na co "leci mi ślinka" podstawą w tym wszystkim jest Ocet Jabłkowy przed każdym posiłkiem piję szklankę wody z dwoma łyżkami octu. Ćwiczę raz - dwa razy dziennie ( głównie ćwiczenia na brzuch ). Nie używam oleju wszystko robię na teflonie lub w piekarniku. Drób, ryby, nabiał, warzywa - za owocami nie przepadam więc zwyczajnie unikam, ograniczyłam także ilości soli ale w zamian zaczęłam używać więcej ostrych przypraw ![]() Brzuch - to pozostałość po ciąży + komplikacje po porodzie - pomyślałam, że czas to zmienić ![]() Ostatnio zrobiłam kotlety z jajek i szynki obtoczone posiekanymi orzechami było całkiem fajne ale następnym razem zdecydowanie bardziej ostrzejsze ![]() pozdrawiam ![]()
Kiedy się urodziłam, Diabeł się skrzywił i mruknął: "Szlag! Konkurencja!" ![]() __________________ Edytowane przez As Ko Czas edycji: 2013-02-25 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli masz 165cm wzrostu to mamy identyczna sytuację ![]() ![]() też słyszałam coś o occie jabłkowym, ponoć hamuje apetyt i pobudza metabolizm, jakiś czas temu widziałam w rossmanie 30 kaps preparatu z tym octem i jakimiś witaminkami wspomagającymi za 10zł i kupiłam przez ciekawość, ale nie widziałam jakiejś różnicy i chyba akurat to sobie odpuszczę... marzę tylko o fajnym i niedrogim balsamie wyszczuplającym i muszę sobie czerwoną herbatkę kupić, bo się skończyła... ka_siulka;39445251 jestem gapa, wybacz, już widzę 172cm... więc jednak nie taka sama sytuacja... :P Edytowane przez aza3994 Czas edycji: 2013-02-25 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Mogę się również przyłaczyć? Udzielam się już na jednym wątku. Gdybym schudła do wielkanocy te 5 kg...było by suuupeer
![]() ![]() Mam 165 i 62,5 kg . Moim marzeniem jest 52-55 kg. Uda nam się !!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Kiedy się urodziłam, Diabeł się skrzywił i mruknął: "Szlag! Konkurencja!" ![]() __________________ Edytowane przez As Ko Czas edycji: 2013-02-25 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niby cały czas mam ale fajnie czasami z kimś o tym porozmawiać nakręcić się na nowo ![]() Mile widziane jakieś fajne przepisy przydało by mi się coś nowego w menu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.