![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
czy jestem dinozaurem?
pewnie bylo sporo takich watkow, ale kazdy przypadek jest inny.
mam 21 lat i nadal jestem dziewica, zawsze myslalam ze chce to \zrobic jak sie zakocham, ale kiedy wyznam ze nadal nie uprawialam seksu to czesto ludzie robia dziwne miny, sugerujac ze juz czas, a ja przez to czuje sie jak dinozaur. wiadomo, ze nie strace cnoty z byle kim na dyskotece, zeby miec to za soba, ale czasami mysle, ze chce juz miec to za soba, mam chlopaka choc ostatnio troche sie miedzy nami popsulo... a jesli zaczekam i nie zrobie tego z aktualnym, to kolejny chlopak tez moze zaaragowac w nieprzyjemny sposob kiedy dowie sie ze z nikim nie bylam. juz sobie wyobrazam jak mowi ze w tym wieku to dziwne itp. jak myslicie,czy moje myslenie jest głupie i zamiast przejmowac sie tym, ze wiekszosc ludzi w moim wieku ma to juz za soba powinnam poczekac na tego "jedynego"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: czy jestem dinozaurem?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
to znaczy moze zlke to ujelam: jestem juz gotowa i psychicznie i fizycznie, choc wiem, ze akjtulanym facet nie jest tym "jedynym", a jesli to zrobie to dlatego zeby miec to juz za soba( bo nie chce zeby kolejny facet byl zdziwiony), moze troche z ciekawosci bo chcialabym zobaczyc jakie to uczucie, ale poroblem jest taki, ze czuje ze to nie jest ten wlasciwy facet. ale mam mysli, ze jesli bede czekac na tego, z ktoym bede chciala to zrobic to moze minac jeszcze kilka lat, bo do tej pory nikogo takiego nie spotkalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
trochę nie rozumiem. skąd będziesz wiedziała że "to ten"? i czemu w ogóle jestes z facetem który nie jest owym "tym"?
generalnie jestem za tym że nic na siłę, jesli się nie ma ochoty, a normalny facet nie będzie robił z tego że nie uprawiałaś seksu jakiejś wielkiej afery, choć nie łapię Twojego rozumowania ![]()
![]() |
#5 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
rozumiem co czujesz. jesteś gotowa i chcesz ale jest Ci szkoda zrobić to z byle kim.
jak masz żałować i potem pluć w brodę, że nie poczekałaś to czekaj ![]() ja tam takich rozkmin nie miałam, chociaż nie zrobiłam tego z pierwszym lepszym na dyskotece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co masz na myśli mówiąc, że ewentualny przyszły chłopak może "zareagować w nieprzyjemny sposób" na wieść o tym, że jesteś dziewicą? Jeśli znajdziesz wartościowego chłopaka to nie powinno mieć większego znaczenia. Co powinnaś zrobić? Moim zdaniem zrobić to z kimś do kogo będziesz miała 100% zaufania, nawet jeśli oznaczałoby to dłuższe zwlekanie, bo potem możesz tego żałować. Tym bardziej że pierwszy raz często bywa dość "problematyczny", jeśli chłopak będzie nieodpowiedni możesz mieć traumę. No i tak na koniec - może przesadą byłoby stwierdzenie, że mój facet skakał z radości na wieść o tym że jestem dziewicą, ale stwierdził że gorzej czułby się ze świadomością, że ktoś inny mnie dotykał. I zdaje mi się, że nie jest osamotniony w takim myśleniu
Edytowane przez f _ c k yea Czas edycji: 2013-03-18 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jestem w Twoim wieku, moj chlopak jest bardzo zadowolony ze jestem dziewicą, widziałam podziw w jego oczach.
Specjalnie nie zrobiłam tego z byłym żeby móc być dziewicą dla mojego przyszłego chlopaka - czułam, ze z bylym i tak nie wyjdzie. Porządni mężczyźni z odpowiednimi zasadami moralnymi i wartościami bardzo cenią sobie taką postawę. Burakami, którzy moga Cię skreślić nie powinnaś zawracać sobie głowy - ani Cię to nie kocha, ani nie szanuje, chyba tylko do jednego mu jesteś potrzebna, naprawdę bierzesz pod uwage związek z kolesiem, który by dziwnie na Ciebie patrzał, bo jesteś dziewicą ?????? ![]() ![]() Nie wiem jakim trzeba być burakiem żeby skreślić dziewczyne z powodu dziewictwa. ![]() Poza tym 21 lat to nie 3o. Wiele dziewczyn w tym wieku jest jeszcze dziewicami. Po prostu nie robią tego z byle kim, szanują siebie i wolą się oddać porządnemu facetowi. Nie wiem skąd ten pośpiech. Masz bardzo dziwnych znajomych, którym uciechy współczesnego świata nadmiernie do głowy uderzyły. Poza tym doceń to , że jestes dziewicą, a przynajmniej nie traktuj tego jako wadę, bo dopóki bedziesz twierdzić, ze to Twoj minus dopóty towarzyszyć Ci bedzie obawa, że przyszly chlopak dziwnie zareaguje. A przecież to normalna sprawa. Jak to w sobie polubisz obawy znikną Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-03-18 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
szczerze, od takiego "podziwiającego" odrzuciłoby mnie tak samo jak od takiego, który uważa to za coś dziwnego.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy normalny facet będzie cieszył się, że był Twoim pierwszym. A ten kto robi głupie miny i twierdzi, że powinnaś jest idiotą. Do sexu trzeba dojrzeć nie tylko fizycznie ale psychicznie. Ja zaczęłam uprawiać sex w wieku 22 lat ![]() Na początku znajomości nie dowierzał, że z nikim, nigdy....ale później był bardzo ....hmm dumny? chociaż nie wiem dlaczego Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-03-18 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybyś była dziewica to by Cię nie odrzuciło :p ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- zawsze mnie ciekawiło dlaczego sex a nie seks ? ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
no, napisałaś, że podziwiał, to mnie zdziwiło bo co tu podziwiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Że mam silną wolę, bo uważam, iż seks powinien iśc w parze z obustronnym oddaniem i uczuciem, więc nie było współżycia z byłymi, którzy okazali się g**** warci. Bo jego znajome własnie traktują seks bardzo lekko i dla nich nie ważne czy jest to pełnowartościowy związek, a brną w łóżko bo facet ich pociąga :P
Moim zdaniem sex to tak bardziej zabawowo. A jesli mowimy o współżyciu z miłości to już seks. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-03-18 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wyobraź sobie że akurat byłam, też w wieku prawie 21 lat, i mój chłopak nie robił z tego wielkiego halo. gdyby okazywał jakąś wielką radość z tego faktu to bym się czuła dziwnie, bo bym się zastanawiała jakby zareagował gdybym nie była. bo nie chciałabym się czuć jak jakiś prezent, trofeum, czy inne "coś" co musiało pozostawać nietknięte po to żeby ktoś się mógł jarać tym że był jedyny i pierwszy.
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będziesz gotowa na seks jak poczujesz się ze sobą swobodnie. Dziewictwo w wieku 21 lat nie jest ewenementem, nie jesteś dinozaurem, nie są nimi też 21-letni chłopcy będący dziewicami i tacy istnieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja mam 20 lat i też jestem dziewicą
![]() Na fakt, że jestem dziewicą też ludzie reagują różnie. Nie mam problemów, żeby mówić o tym otwarcie. W mojej rodzinie jestem ewenementem. Siostra czasem się ze mnie śmieje, że 'zarosnę pajęczyną' podczas gdy sama dziewictwo straciła mając 19 lat ![]() Ale najbardziej rozbawiła mnie chyba reakcja mojej koleżanki z pracy. Kobieta 30-letnia, poważna wydawałoby się. Kiedy usłyszała o tym, że jestem dziewicą [pytała o chłopaka i te sprawy, powiedziałam, że nie mam i że nadal jestem 'nierozpięczętowana' ![]() ![]() Hitem była też pani ginekolog, która na mojej pierwszej w życiu wizycie u tego typu lekarza podniosła lament, że jak to możliwe, że tragedia, że ona mnie nie zbada, no bo jak mi zrobi USG. Normalnie poczułam się jak jakiś eksponat muzealny. Teraz boję się, że następny lekarz zareaguje tak samo, a niestety muszę się przebadać, bo mam spore problemy z okresem. Podsumowując, nie czuję się jak alien, bo jestem dziewicą. Po prostu nie złożyło się. Czasem jest mi trochę przykro jak muszę wysłuchiwać takich uwag jak wyżej wypisane. Jakby dziewica była jakimś wyrzutkiem społecznym ;/ Chociaż kiedyś obiecałam mojemu najlepszemu przyjacielowi i eksowi zarazem, że jak nie znajdę odpowiedniego kandydata to się z nim prześpię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam kumpla, który do niedawna był 'dziewicem' - też 2 dychy na karku. Z tym, że on tak się przejął tym, że w końcu się rozdziewiczył z jakąś laską, że teraz nie chce jej zostawić, mimo, że panna ewidentnie leci sobie w kulki od samego początku związku, a on o tym wie. I nie że podejrzewam czy coś. Ja to wiem, ja widziałam co ona robi na własne oczy. No ale biedny już nie 'dziewic' tak zakochany, że świata poza nią nie widzi ;( skrywana_fantazja - ja nie widzę w tym żadnej tragedii. Jeśli ktoś mnie zapyta - odpowiewm wprost, ponieważ to nie żaden wstyd. Natomiast niekoniecznie podoba mi się reakcja koleżanki. Fajnie, wszyscy wiedzą, że jestem dziewicą, żadna tragedia się nie dzieje, ale po co wałkować to po 100 razy i sobie z tego żartować jakby to było coś złego? Ja generalnie jestem bardzo otwartą osobą, w domu seks nie był tematem tabu gdy dorastałam i teraz też nie jest, dlatego nie mam problemu z rozmawianiem o takich rzeczach. Koleżanka też jest bardzo otwartą osobą, czasem nawet za bardzo. Spytała, więc odpowiedziałam. Tak samo odpowiem innej koleżance, kumplowi czy cioci Stasi. Edytowane przez rangeela Czas edycji: 2013-03-18 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ekhem, serio przebicie błony u ginekologa przy koniecznym badaniu jest "utratą dziewictwa"? myślałam że seks
![]()
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Yyy, pierwsze słysze żeby ginekolog przebijał komuś błonę.... Ale może i tak jest. Chociaz pewnie boli strasznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie dziwi mnie to, że czasami dziewictwo może uniemożliwić jakieś badania. No ale na Boga, lekarz nie powinien wyjeżdżać z takimi tekstami. Koniec końców pani 'dochtór' badanie zrobiła, ale mam poważne wątpliwości co do jej kompetencji po tym badaniu, jej wywiadzie i jej zaleceniu lekarskim.
Wydaje mi się, że ginekolog może przebić błonę, jeśli będzie to potrzebne. A przynajmniej w przypadku, gdzie dziewczyna ma błonę ze stali i nijak 'tradycyjnie' nie można jej przebić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Osobiście nigdy nie miałam takiego podejścia, że trzeba czekać na tego jedynego, z którym będę już do końca życia, urodzę mu 3 dzieci i w ogóle nic tylko do ołtarza z nim biec, ale tak jak już pisałam - musisz być pewna faceta i naprawdę mieć do niego zaufanie, bo inaczej serio możesz żałować. I nie mam na myśli tego, że spotkasz kiedyś miłość swojego życia i będziesz płakać, że nie zachowałaś tego "niesamowitego daru" dla niego. Początki najzwyczajniej w świecie bywają ciężkie i naprawdę nie warto ryzykować robiąc to byleby tylko mieć z głowy.
![]() |
![]() |
#28 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Mnie niesamowicie dziwi, że z jednej strony dla niektórych kobiet seks jest super intymny i wyjątkowy i strata dziewictwa to dla nich niesamowicie ważna chwila, a z drugiej strony opowiadają wszystkim wokół o swoim "dziewiczym stanie". Kurczę, ja straciłam cnotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2017-01-05 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.