Dobór fryzury do fasonu sukienki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 13:11   #1
xxsextasyyxx
Przyczajenie

Dobór fryzury do fasonu sukienki

Witajcie.
Ślubuję w lipcu i powoli zaczynam wszystko kompletować. Od długiego czasu marzyłam o klasycznej princessce, ale ze względu na duży biust nie czułam się dobrze bez żadnych ramiączek. Wczoraj znalazłam idealną sukienkę - dół princesskowy, natomiast góra podchodzi pod szyję i delikatną tasiemką jest na niej wiązana.
I tu pojawia się pytanie - wcześniej byłam zdecydowana na naturalne, rozpuszczone fale, ale do tej sukienki rozpuszczone włosy zupełnie mi nie pasują, bo optycznie bardzo skraca to szyję i całą sylwetkę. Proszę więc Was o rady odnośnie fryzury, jaką mogę dobrać. Chciałabym, aby fryzurka była dość skromna, zdecydowanie będę miała welon. Mam włosy sięgające mniej więcej do stanika, bardzo gęste, postopniowane, w kolorze jasny blond. Niestety wydaje mi się, że odpada zupełne zaczesanie grzywki pod górę, ponieważ mam wysokie czoło i włosy rosną nad nim w kształcie prostokątnym, co wygląda jakbym miała zakola... Twarz mam owalną, z lekko okrągłymi policzkami.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, poniżej dodaję zdjęcie sukienki dla lepszej wizji Pozdrawiam Was kochane

xxsextasyyxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 16:54   #2
amb86
Zakorzenienie

Dot.: Dobór fryzury do fasonu sukienki

masz rację, nie pasują rozpuszczone włosy... chyba że coś "na bok"..??? Masz swoje zdjęcie w tej sukni??
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-08, 06:55   #3
xxsextasyyxx
Przyczajenie

mam, ale widać na nim tylko górę sukienki no i jakościowo niestety kiepskie, ponieważ robione na szybko telefonem... Góra jeszcze niedopasowana, ponieważ była to pierwsza przymiarka i nie miałam jeszcze odpowiedniego stanika... Ale wstawiam, może coś da
Czy do upięcia na bok pasuje welon? Nie chcę przesadzić, dlatego pytam Was o zdanie

http://img543.imageshack.us/img543/1...305175325x.jpg
Stary 2013-03-11, 21:52   #4
sylvetti
Raczkowanie

A jakaś fryzura spośród tych:

http://slub-jak-z-bajki.blogspot.com...i-stylowo.html
sylvetti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 12:06   #5
201610281624
Konto usunięte

Ja widzę wlosy spięte na prawy bok i grzywka

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez xxsextasyyxx Pokaż wiadomość
mam, ale widać na nim tylko górę sukienki no i jakościowo niestety kiepskie, ponieważ robione na szybko telefonem... Góra jeszcze niedopasowana, ponieważ była to pierwsza przymiarka i nie miałam jeszcze odpowiedniego stanika... Ale wstawiam, może coś da
Czy do upięcia na bok pasuje welon? Nie chcę przesadzić, dlatego pytam Was o zdanie

http://img543.imageshack.us/img543/1...305175325x.jpg
Ja miałam wlosy na bok i welon i było dobrze- fryzura powaliła gości
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 14:42   #6
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Ja widzę wlosy spięte na prawy bok i grzywka

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Ja miałam wlosy na bok i welon i było dobrze- fryzura powaliła gości
A pochwalisz się swoją fryzą?
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 07:40   #7
xxsextasyyxx
Przyczajenie

Dołączam się do prośby - Ainhoa pokażesz fryzurkę? Chciałabym zobaczyć jak miałaś umocowany welon, upięcia na bok bardzo mi się podobają i dzięki Waszym sugestiom chyba się na takie zdecyduję na codzień noszę prostą grzywkę, ale od stycznia nie obcinam bo nie wiedziałam jeszcze jaką fryzurę będę mieć i wolałam na razie zapuścić - obciąć zawsze można przecież
Polecacie do upięcia na bok grzywkę prostą, równo uciętą czy raczej dłuższą zaczesaną na bok?

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi

Edytowane przez xxsextasyyxx
Czas edycji: 2013-03-20 o 07:41

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 17:38   #8
signa
Zadomowienie

GG do signa

Może coś w tym stylu tez widzę tutaj coś lekko na bok i w delikatnym nieładzie, nisko upiętego niż misternie wyczesane koki no i spokojnie da rade wpiąć welon w tego typu fryzury
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001_primary.jpg (17,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 069.jpg (25,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair_418_11_m.jpg (21,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-555444.jpg (16,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kok.jpg (44,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg summer11.jpg (22,4 KB, 12 załadowań)

signa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości