|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Lakiery Zoya - french manicure
Dziewczyny, mogłybyście mi powiedzieć, który kolor marki Zoya najbardziej podobny jest do koloru "Mademoiselle" marki Essie? Z kolorów umieszczonych na stronie niewiele wynika ponieważ zdjęcia są do siebie bardzo podobne. Będę wdzięczna za jakieś wskazówki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lakiery Zoya - french manicure
Najlepiej iść do sklepu i porównać na modelach paznokci z odcieniami, wtedy kupisz na pewno podobny. Powiem Ci, że osobiście mało maluje paznokcie tylko na okazje jakieś a wtedy idę do kosmetyczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;42125010]Dziewczyny, mogłybyście mi powiedzieć, który kolor marki Zoya najbardziej podobny jest do koloru "Mademoiselle" marki Essie? Z kolorów umieszczonych na stronie niewiele wynika ponieważ zdjęcia są do siebie bardzo podobne. Będę wdzięczna za jakieś wskazówki.
![]() Faktycznie ten katalog nie odzwierciedla prawdziwych barw, nawet w przybliżeniu.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak, zgadza sie Zoya tylko online niestety... :/
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zamówiłam w końcu kolor Brenna - odcień lekko różowy, przy dwóch warstwach ładnie przykrywa paznokieć, ale jest lekko transparentny i przebijają przez niego białe końcówki (mówię o wersji french). Bardzo ładnie koresponduje z nieopaloną skórą i nadaje jej ciepłego odcienia. Przy mocno opalonej skórze będzie wyglądał na bardziej różowy, tak mi się wydaje. Następnym razem zamówię odcień Jane lub Olivia.
Wadą lakieru jest bardzo malutki pędzelek, i to że się rozmazuje (podobnie jak jasne kolory Essie, ale tutaj ratuje sytuację dobry pędzelek). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wątek sprzed wielu lat ale może ktoś podpowie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.