![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przyczajony Art Clay
Witam!
Mam nadzieje, że tym razem mój debiut wypali ![]() Forum odwiedziłam pierwszy raz stosunkowo niedawno...więc nie wiem czy temat mojego ukochanego Art Clay był juz poruszany... Oto kilka zdjęć moich prac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przyczajony Art Clay
Art Clay jest materiałem, z którym pracuje się identycznie jak z plasteliną! Kawałek z niebieskim szkłem to Art Clay rozwałkowany jak ciasto, nastepnie owinięty na szkle i wypalony! Tylko, że do tego potrzebyny jest piec...
Winogronowe kolczyki i korale mozna wypalic na kuchence gazowej.. Te srebrne kule wyglądają superowo z drewnianymi koralami... Zapraszam chętnych do dyskusji ![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W sumie myśl jest niezła. Szukałam swego czasu pięknych ażurowych kul, ale nie znalazłam. To jest jakaś alternatywa.
Mimi Valentine, napisz, ile z takiej małej kostki można zrobic takich kul, jak na ostatnim zdjęciu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Korale są wykonane za pomocą strzykawki art clay (tzn. art clay znajduje sie w strzykawce) i korka plastycznego (który w trakcie wypalania sie wypala, pozostaje sam art clay-efekt 3D) Na 5 bardzo dużych korali (średnica ok.4 cm) zużyłam 2 strzykawki.
Fajnie wygląda też połączenie strzykawki art clay z pastą AC. W ogóle tyle jest mozliwości.......można by mówić i mówić i mówić ![]() Gorąco pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W jakiej temperaturze się to wypieka? czy jak np włoże do środka kamień czy szkło to mu to nie zaszkodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Sam Art Clay wypala się w temp. 800 C, jeśli ze szkłem (np. dichroic) to 650 C, jesli chodzi o kamienie naturalne to niestety nie mozna ich wypalać z AC, są jednak techniki osadzania kamieni już po wypalniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
strasznie dużo to w normalnym piekarniku się nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
www.dulcedo.pl
|
Właśnie skąd wziąść taki piec i do tego chyba siła jest potrzebna znaczy taki kontakt?? To chyba w domu nie da rady.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
te ażurki ładne, napisz coś jeszcze o tej technice, albo wklej jakieś linki, jeśli możesz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Na stronie fmg polecaja wypalac art clay'a malym palnikiem gazowym. nawet jest do tego filmik instruktazowy (mozna obejzec na stronie) i zestaw startowy ze szpatulkami, walkami, palinikem etc.
Zainteresowalo mnie to mocno. Nie wiedzialam nawet ze to jest w polsce. Chcialm nawet kupic paczke z dziwczynami na stronie fmg, ale swarowskie byly pierwsze ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Obiecuje ,że odpisze wieczorkiem
![]() MIŁEGO DNIA PS. TY+ WYOBRAŻNIA= ART CLAY |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Znalazłam to cudo na allegro
Cena jest porażająca jak dla mnie za taką jedną strzykawkę trzeba dać 88 złoty ![]() Od moderatora usunęłam link do aukcji,gdyż należy ona do autorki tego wątku.Wolę dmuchać na zimne ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2007-03-16 o 17:29 Powód: usunięcie linka do aukcji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
O jakie to jest fajne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Helooo
Z tym wypalaniem to też długi temat. Dla początkujących wystarczy nawet kuchenka gazowa! (wypala sie na drucianej siatce) lub palnik, który mozna nabyć w np. Obi (mam nadzieje,że nikt mnie nie unicestwi za tą drobną reklame Obi ![]() ![]() Dzisiaj przedstawiam Wam pierscień Arabeli i ogromny wisior (robiony strzykawka Art Clay + korek) Art Clay jest jak medytacja........ Serdecznie pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
www.dulcedo.pl
|
Fajna sprawa tylko jak jedna strzykawka tego kosztuje 88zł to nie opłaca sie ażurków robić, bo taniej kupi się srebrne. A jaka to ma konsystęcje?? Cos jak modelina czy rzadsze??
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ta strzykawka to jednorazowego użytku??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
--------To jest srebro. Ba nawet wyzszej proby niz azurki ktore kupisz w sklepie. Taka strzykawka ma swoja przewage nad kupnymi azurkami, twoje beda niepowtarzalne ------------BARDZO CENNA UWAGA!
O to właśnie chodzi w Art Clay, aby tworzyc bizuterie wyszukaną, bezcenna i nie do podrobienia. To inny wymiar. .. Naila- tak, strzykawka jest jednorazowego użytku, tylko końcówke sie zachowuje. Art Clay blok to masa prawie identyczna jak plastelina, 90% to czyste srebro (99.9 %- fine silver) reszta-10% to rozwłukniony papier i woda. Podczas suszenia art claya woda wyparowuje, papier wypala się w czasie wypalania. AC strzykawka ma konsystencje bardziej wodnistą ok.85% srebra i reszta papier i woda. Pasta AC jest jeszcze bardziej wodnista 80% srebro i reszta jak wyżej.Pastą mozna malować np. liście, znakomite efekty po wypaleniu!!! Postaram się o jakieś zdjęcia liści ![]() A ostatnio zrobiłam GUZIKI z Art Claya!!!! Wystarczyło rozwałkować AC blok jak ciasto, wyciąć okrągłę kształty, dodać jakieś wzorki -domowymi sposobami...wysuszyć i wypalić palnikiem. Wygląda to naprawde oryginalnie!! Żakiecik ma wartość.... ![]() Tymczasem życze przemiłej niedzieli w księżycową noc art clayowa... i pierścień mam nadzieje,że kiedys zobacze Wasze prace ![]() pozdrawiam ps. Tipsy z Art Clay? ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-09-12 o 19:57 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Bardzo podobają mi się prace z art-clayem, ale trochę przeraża mnie cena. Chyba muszę zacząć kaskę zbierać...
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Czy to wszystko, co tu pokazujesz jest Twojej roboty? Bardzo ładnie wykonane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam i o zdrowie pytam...
Tak, wszystkie prace są wykonane moimi rączkami. Pomysł rodzi się w głowie a następnie zostaje przelany na Art Clay, bez szkiców, planów...Z rysunkiem mam problemy...no chyba ,ze ma być futurystyczny . .. Sam Księżyc zrobiony jest z pomocą formy....reszta to moje wariacje(szkło...).. Wydaje mi się ,że gdy Art Clay zakorzeni się u nas bedzie bardziej przystępny i dostępny.... Z 7 gramowego bloku mozna zrobić całkiem spory pierścień, lub jakąś płaską formę... czy to duzy wydatek? hm zależy jak na to spojrzeć miłego dnia przepis na coś extra.... jak uwiecznić kawałek natury w art clay? zdradze Wam dziś sekret... trzeba odszukać ładny nieduży liść (wiem, ze może byc to trudne biorąc pod uwage powrót zimy, ale może znajdzie sie coś w domowym ogrodzie) następnie- rozwałkować art clay na 2 mm "placek". W rozwałkowaną masę wciskamy delikatnie nasz liść. Na konięc plastikową rurką, wycinamy otwór na kółko do łąńcuszka. Art Clayowy organiczny kawałek gotowy!!! ....wiosenna wena zimą....la la la i na koniec kilka zdjęć pozdrawiam Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-09-12 o 19:54 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
www.dulcedo.pl
|
A masz może gdzieś tego liścia ??
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A czy takich wyrobów nie należy przypadkiem cechować? Bo szczerze mówiąc to wątpię, czy którekolwiek z nas miałoby tyle kasy na kupowanie takiej ilości Art Clay i zostawianie sobie wszystkich wyrobów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witam
niestety zdjęcia liścia jeszcze nie zrobiłam...nie mam czym ![]() większość wyrobów, które pokazuje ma już swoich włąscicieli,rzecz jasna nie zachowuje wszystkiego dla siebie, to by się mijało z moim celem ... ROCK& ROLL & LOVE & PEACE narazie znikam ----ale niebawem wróce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
proszę zapytać w specjalistycznych sklepach dla protetyków
![]() wiosna wiosna wiosna budzą się nowe inspiracje, głowa ogarnięta jest niezliczoną ilością pomysłów....dzięki Ci Panie za Art Clay czy Wasze Art Clayowe prace są juz gotowe? Czekam z niecierpliwością ![]() Czy wiecie,że: Kora drzewa idealnie nadaje się do tworzenia wzorów na Art Clay? Polecam! DZIŚ MIMI VALENTE PRZEDSTAWIA KOLCZYKI I PIERŚCIEŃ proszę o opinie i Wasze pomysły na biżuterię z AC PS. Qbick ........jeżeli pytasz o formy to znaczy ,że tworzysz z Art Clay. Może podzielisz się z nami swoimi pracami? pozdrawiam Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-09-12 o 19:59 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
www.dulcedo.pl
|
Drugie kolczyki bardzo fajne, podobają mi się bardzo.
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Przepiękne są Twoje prace!!! A w ostatnim pierścionku to co to są te kolorki? Emaila czy szkło?? I skąd jesteś? Z Polski czy mieszkasz zagranicą? Pozdrawiam
![]() nika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za miłe słowa
![]() Dobrze zgadujesz nikaweronika ![]() Drugie kolczyki wbrew pozorom , wykonane są w bardzo prosty sposób. Rozwałkowałam Art Clay na cieniutki placek (znowu ![]() Oczywiście pisze do Was z naszego pięknego,tymczasowo schorowanego, kraju. Aczkolwiek wiedza moja na temat Art Clay pochodzi z dalekiej ziemi...gdzie jakiś czas przebywałam..... ROCK&ROLL&PIECE&LOVE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() A emalia fantastyczna - lecz nie śmiem pytać o techniczne rozwiązania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.