help angielski - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-26, 08:34   #1
blo
Raczkowanie

help angielski

Dziewczynki nie znam angielskiego, znaczy sie -radze sobie z podstawami ale mieszkam przy niemieckiej granicy i tu nas szkolili w niemieckim.

A problem jest taki że wlamali mi się na komputerek i moi synkowie stracili swoje postacie z gierki. Moze wyda Wam sie to niewarte uwagi, ale oni poswiecali wiele czasu tej gierce i wiele pieniążków realnych a teraz jakiś gowniarz ich okradł. Mam znajomego policjanta , który jest w stanie sprawą sie zająć ale bedą musieli wystąpic po IP w jezyku angielskim a to juz dla policji wiąże sie z kosztami i komendant pewnie bedzie kazal zamknąć sprawe z powodu małej szkodliwości żeby nie komplikować sobie życia. Postanowiłam sama spróbować wystąpić do tej firmy o podanie IP ale moje próby napisania tego profesjonalnie po angielsku okazały sie żenujące...może znajdzie się dobra duszyczka i pomoże przetłumaczyc a może wrzuce tekst i pobawimy się razem...Jestem z tych zaciętych bab że zawsze nie daruje do końca momo że wszyscy wookól każa mi się juz poddac...pomóżcie..

pozdrawiam i cmokaski
blo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 09:09   #2
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25
Dot.: help angielski

to wloz tekst zobaczymy co sie da zrobic

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 09:29   #3
blo
Raczkowanie

Witam Serdecznie
Nazywam się ................ mieszkam w Polsce, jestem mamą 2 chłopców którzy grają w państwa grę Tibia
Niestety w ostatnim czasie włamano nam się do komputera i postacie którymi grali moi synowie zostały shakowane.
Postanowiłam zgłosić ten proceder na policję, ponieważ przyzwalając na takie działania wzbogacamy złodziei, którzy okradając dzieci zarabiają realne pieniądze na serwisach aukcyjnych sprzedając (itemy – itms)

W tym celu ,aby policja nie zignorowała moich oskarżeń zasłaniając się czynem małej szkodliwości- potrzebuję IP włamywacza.
Jeżeli jest to możliwe bardzo proszę o podanie IP osoby która logowała się
W dniu 22.07.2005 około godziny 00.58 polskiego czasu na postać ...........w świecie Xantera Postać nadal nie odzyskana wysłaliśmy recovery key i czekamy na odpowiedz
Oraz
Dnia 21.08.2005 około godziny 9.26 polskiego czasu i trochę wcześniej na postać ............. w świecie Xantera - postać już odzyskana

Moje dzieci poświęciły na państwa grę wiele czasu ,czerpiąc z tego przyjemność, a w obecnej sytuacji są załamane.
Dodam że zapłaciłam za 2 paccki .............and......... .. ,więc proszę poważnie potraktować moją prośbe.

Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami .........

Ps. Proszę pomyśleć również nad ustaleniem wspólnego czasu Tibi dla graczy z całego swiata, ułatwiło by to dzieciom komunikacje.

Jak to brzmi ??? chciałabym zdobyć te IP ale bez policji to tylko ich dobra wola ale musze spróbować szkoda mi moich dzieci;-( dzieki tej gierce moj 8 latek nieźle zalapal angielski ale jeszcze nie na tyle żeby mi pomóc ;-)

wykropokwalam tam gdzie wstawie prawdziwe dane
poza tym nie wiem czy uzyc polskiego czasu czy europejskiego ;-(
Stary 2005-08-26, 09:47   #4
blo
Raczkowanie

Złodziej zarobił na nich conajmniej po 2000 zł X 2 stad niepotrafie odpuścic i machnąc reka że to tylko gra
Stary 2005-08-26, 10:31   #5
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Przetlumacze ci to, ale wysle tlumaczenie w poniedzialek, gdyz za 30 min wyjezdzam. Moze tak byc?

It is what it is

Stary 2005-08-26, 10:39   #6
blo
Raczkowanie

Nie chcialabym robic Ci zbyt dużego klopotu, bo troche nadmiernie sie rozpisalam..ale bardzo mi zależy chetnie poczekam do poniedzialku..
chyba że ktoś jeszcze pomoże do tego czasu to dam znac..
Bardzo pozdrawiam i dziekuje
Stary 2005-08-26, 10:41   #7
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Do Blo - Jestem siostra Anisi, dzisiaj ci to przetlumacze i dam do sprawdzenia mojemu tlumaczowi, ktory pracuje w moim dziale i wrzuce ci na wizaz.
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-26, 10:47   #8
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

, oooo Basia

It is what it is

Stary 2005-08-26, 10:50   #9
aga87
Rozeznanie

GG do aga87

Ja też moge przetłumaczyć, jakby co, ale dopiero jutro, wiec pewnie już ktoś do tego czasu zdąży... Ale jakby co, to jutro przetłumaczę - kocham j.angielski i każda chwila z nim zwiazana jest jak miód na moje serce trzymaj sie mocno

"He's all right! Aren't you,cat? Poor slob without a name! The way I see it I haven't got the right to give him one. We don't belong to each other. We just took up one day by the river.
I don't want to own anything until I find a place where me and things go together."
aga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 10:54   #10
blo
Raczkowanie

Bafia... wystarczy jak by Anisia zerkla , mam zaufanie do wizażowych nałogowców hehe, nie musi to byc aż tak bezbledne chce aby tylko mnie zrozumieli i oczywiście odpisali nie daj Panie... jak odpiszą zbyt dużo ;-)znów bede miała kłopot...

Pozdrawiam i bede Was męczyć ;-)
Stary 2005-08-26, 10:57   #11
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Siostre, rowniez polecam. Ona to zrobi pewnie szybciej niz ja z racji wolnego czasu.

It is what it is

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-26, 10:59   #12
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Spoko jestem juz w polowie, ide z marszu ... nie jeden list w angielskim pisalam to moj staly job
Stary 2005-08-26, 11:07   #13
blo
Raczkowanie

Musze chyba przeprosic bo nie wiem dlaczego wyszlam z załozenia że Anisia zna lepiej angielski od Basi ;-) ale pewnie po przeczytanych postach ;-) szczegolnie na usmiechnij sie ;-)

Aga87 ja tez lubie ten jezyk i chyba zaczne uczyć sie z dziećmi mam nadzieje że nadąże za moim 8 latkiem ;-D, tylko ja mam jakąś blokade pojade do niemiec po zakupy i nie moge nic wydukać mimo że wiem doskonale co chcę powiedzieć, ale z angielskim jest inaczej mimo że koledzy starszego synka sie strasznie ze mnie nabijaja ja tam zawzięcie piszę z błedami i poprawiaja mnie w mowie po 10 razy w jednym zwrocie a ja ciagle po swojemu ;-)
pozdrawiam
Stary 2005-08-26, 11:23   #14
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home
Do Blo - Jestem siostra Anisi, dzisiaj ci to przetlumacze i dam do sprawdzenia mojemu tlumaczowi, ktory pracuje w moim dziale i wrzuce ci na wizaz.
Widac, podobna
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 12:22   #15
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

hej Dziewuszki kochane
ja mam problem
tez z ang

sprawa jest dosyc skopmlikowana ale najgorsze w tym wszystkim to poprzedzierac sie przez gąszcz cholernych utrudnień, jakie stoją na drodze do szczęścia czlowiekowi z zapomnianego przez Boga i ludzi zakątka świata, jakim jest Polsza:/

no nic, po krótce: na ameryk e-bay'u zost kupiona ksiazeczka; trzeba za nia zaplacic; tu jest problem, ale to niewazne

musze poprosic mailowo sprzedajacego, aby zezwolił na dokonanie platnosci by MoneyBookers
jest tu jedno ALE
w mailu jaki dost po zakonczeniu aukcji jest fraza:

"PLEASE print the information! if youu write like i do i won't be able to read it!"

czyli ze co?
jak mu wysle na tego maila, to nie bedzie mogl tego odczytac..?
nie no nie czaje

HELP!
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-26, 13:10   #16
blo
Raczkowanie

omg... tak to jest jak niedouczona baba porwie sie z motyka na księzyc.. piszę oczywiście o sobie..

ale dzieku takim kochanym dziewczynom jak Wy szczególne buziaczki dla Bafi, która odwaliła za mnie prace i dała upust moim ambicjom.

W krótkich słowach pragne podziekować Basi i wszystkim gotowym nieśc pomoc ,ale jestem szczęśliwa.. prawde mówiąć obawiałam się że taki długi tekst i w jakiś sposób wykorzystuje serdeczność wizażanek..ale jak widać nie zawiodłam się..odrobie w polu ;-D
pozdrawiam i dziękuje
Stary 2005-08-26, 13:23   #17
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez blo
omg... tak to jest jak niedouczona baba porwie sie z motyka na księzyc.. piszę oczywiście o sobie..

ale dzieku takim kochanym dziewczynom jak Wy szczególne buziaczki dla Bafi, która odwaliła za mnie prace i dała upust moim ambicjom.

W krótkich słowach pragne podziekować Basi i wszystkim gotowym nieśc pomoc ,ale jestem szczęśliwa.. prawde mówiąć obawiałam się że taki długi tekst i w jakiś sposób wykorzystuje serdeczność wizażanek..ale jak widać nie zawiodłam się..odrobie w polu ;-D
pozdrawiam i dziękuje

Hej Blo )) nie ma za co )) ja troche w komputerkach (maz - maniak komputerowy) obeznana jestem i z angielskim komputerowym mam do czynienia bo zem linuksowa uzytkowniczka a tam mnogo angielskiego )) no i wpracy angielski obowiazkowy - jak sie ma szefa hamerykanina i w hamerykanskiej firmie pracuje - hehehehehhe - tlumacz bardzo dobrze zrozumial co nagryzmolilam a ten czas GMT on sam zasugerowal lepiej gdyz polish time im nie wiele powie

Pozdruffka dla ciebie i twoich dzieciaczkow trzymam kciuki aby sie sprawa dobrze skonczyla. Nie mozna pozwolic by zlodzieje okradali niewinne dzieci ...
Stary 2005-08-26, 13:36   #18
blo
Raczkowanie

mąż maniak komputerowy..to chyba oznacza że nie mam szans w polu odrobic;-(

W tej grze jest własnie ten problem że gra w nią prawie caly świat dzieciaków i nie moga sie dogadać bo róznice czasowe są ogromne trzeba liczyc chyba 7 godz wstecz umawiajac sie z brazylijczykami ..wiec godziny logowania w polsce beda inne a na serwerze na którym gra jest umieszczona inne dlatego chciałam to podkreślić ale oni chyba kumaci i dojdą, chodz za wiele się nie łudze.. ale próbować zawsze warto.

Na zakończenie - bo śmigam do drugiej pracki dodam że ja czuje się bardzo źle z nieznajomością j. angielskiego, ale obserwując dzieci z calego świata to nadal polskie dzieci bardzo odstaja z angielskim od reszty świata wcale nie bogatszej.
pozdrawiam
Stary 2005-08-26, 13:38   #19
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez kariera85
hej Dziewuszki kochane
ja mam problem
tez z ang

sprawa jest dosyc skopmlikowana ale najgorsze w tym wszystkim to poprzedzierac sie przez gąszcz cholernych utrudnień, jakie stoją na drodze do szczęścia czlowiekowi z zapomnianego przez Boga i ludzi zakątka świata, jakim jest Polsza:/

no nic, po krótce: na ameryk e-bay'u zost kupiona ksiazeczka; trzeba za nia zaplacic; tu jest problem, ale to niewazne

musze poprosic mailowo sprzedajacego, aby zezwolił na dokonanie platnosci by MoneyBookers
jest tu jedno ALE
w mailu jaki dost po zakonczeniu aukcji jest fraza:

"PLEASE print the information! if youu write like i do i won't be able to read it!"

czyli ze co?
jak mu wysle na tego maila, to nie bedzie mogl tego odczytac..?
nie no nie czaje

HELP!
Do Kariery: Czytaja twoj post tak tu sobie mozdze i moga byc dwie drogi, napewno tem mail ktory dostalas musisz wydrukowac - prawdopodobnie jest generowane autmatycznie. Byc moze na tym e-bayu jest jakis formularz ktory wypelniasz i jest tam mowa o formie platnosci , badz moze jest jakis e-mail do dzialu sprzedazy na e-bayu gdzie zalatwia sie juz sprawy zwiazane z zakupem i platnosciami.

Pozostaje gdybac. Musisz wyczaic na e-bayu jak to z tymi platnosciami wyglada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-26, 13:42   #20
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej Blo, wiesz ... ja zaczelam uczyc sie angielskiego w I klasie liceum ... przedtem obowiazkowy ruski. Angielskiwgo uczylam sie z zapalem bo mi sie ten jezyk podobal a dwa wiedzialam ze da mi mozliwosc komunikacji z innymi ... a moi duzo mlodsi bracszkowie tego nie doceniaja .... a juz uczyli sie go w przedszkolu ....
Stary 2005-08-26, 13:43   #21
dore
Rozeznanie

ja podaje wspanialy onetowy slownik /tlumacz/ jezyka angielskiego.
zawsze z niego korzystam jak nie rozumiem jakiegos slowka.

http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html

wystarczy wpisac i kliknac 'OK'.
pozdrawiam
dore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 14:34   #22
blo
Raczkowanie

ja korzystam czasami z www.translate.pl
czasami radzi sobie z całymi zdaniami
pozdrawiam..
Stary 2005-08-26, 16:32   #23
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

Bafi, jest link do strony z ebaya, na której obliczane są całościowe koszty zakupu towaru- razem z shippingiem i insurance
ale i tak prosi, zeby go zapytac czy laskawie zezwoli ubezpieczyc paczke/na nasz koszt, of kors/
no chyba jakos tak :|
Bafi, Wizażanki- wybaczcie że ja tak byle jak piszę, ale jakoś mi ciężko myslenie dziś idzie a tu taka paskudna robota
ja Ci Bafi podeśle tego maila na maila..
ja pewnie czegos tam jeszcze nie pojełam ale cóż
wielkie dzieki za zainteresowanie!!
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 17:09   #24
jaszmurka
Zakorzenienie

Angielski w sumie znam... ale nie na błysk
Dlatego czasem korzystam ze słownika
proponuję taki

http://www.e.planza.pl/

pozdrawiam
(i mam nadzieję,że dacie (Ty i Twoje dzieci ) w kość temu złodziejowi )

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości