|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
prośba o przetłumaczenie
Proszę o pomoc w przetłumaczeniu opisu na skrzydła.
![]() Wings Leaving a long beginning tail, make a slip knot & ch 7. Working in top loop only of beginning chain, work as follows. Row 1(RS): 1 dc in 2nd ch from hook, 1 dc in each of next 5 ch, ch 4, turn. Row 2: skip 1st chain, 1 dc in each of next 3 ch, 1 dc in each of next 5 sts, 2 dc in last st, turn. Row 3: Ch 2, 1 tr in first st, 2 tr in next st, 1 tr in each of next 2 sts, 1 htr in each of next 2 sts, 1 dc in each of next 2 sts, 1 sl st in each of next 2 sts. Edytowane przez agata_w Czas edycji: 2013-12-02 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: prośba o przetłumaczenie
Robisz supełek, 7 oczek.
1. 1 słupek w 2 oczko od szydełka. Po 1 słupku w kolejnych 5 oczkach, 4 oczka i odwracasz. 2.Od 2 oczka od szydełka 3 słupki (na tych 4 oczkach 3 słupki), 5 słupków na poprzednich oczkach, w ostatnim oczku 2 słupki i odwracasz. 3. 2 oczka, 1 podwójny słupek w 1 słupek poprzedniego rzędu, 2 słupki podwójne 1 następne oczko, 1 podwójny słupek w 2 następne oczka, 1 połowa podwójnego słupka w dwóch następnych oczkach(? nie wiem jak to przetłumaczyć, chodzi o to samo co half double crochet tylko, że w tym podwójnym słupku, mam nadzieję, że zrozumiesz ![]() Mam nadzieję, że jakoś pomogłam ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: prośba o przetłumaczenie
Jestem ogromnie wdzięczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.