|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Poradniki/książki tematyczne dla początkujących
Witam!
W tym roku chcę bardziej niż zwykle zadbać o balkon (coś więcej niż maciejka, aksamitki i fuksje ), ale mam duży problem z terminologią... Nie znam żadnych podstaw, np. czytam o wysiewie dalii i nie rozumiem, co to jest pikowanie, co to jest przerywanie i nie mam ochoty wyszukiwać w necie każdej informacji. (bo nie lubię się doszkalać w internecie). Marzy mi się książka, poradnik dla początkujących balkonowiczów (i ogrodników, bo działkę też za jakiś czas będę urządzać), w których mogłabym znaleźć informacje podstawowe dla kompletnych laików. Coś polecicie? Jakieś wydawnictwa/książki sś Lepsze od innych? (na pewno tak jest, w końcu nawet kupując książkę kucharską można stracić głowę od nadprodukcji badziewa!).Proszę podzielcie się wiedzą ![]() Jeśli jakieś fora internetowe szczególnie polecacie, to też piszcie, nie odcinam się kompletnie od wiedzy z sieci po prostu chcę mieć w domu też książkowe poradniki.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Poradniki/książki tematyczne dla początkujących
Cytat:
Najpierw polecam sprawdzenie szukanej pozycji w marketach np. Tesco itd, gdzie Ci bliżej. Następnie sklepy ogrodnicze. Jak nie ma to idź do księgarni. Jak nie będzie, to zapytaj, czy nie mogliby Ci czegoś ściągnąć.
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) w przydomowym Leclercu "Rośliny zapachowe na balkony i tarasy". Pozycja cieniusieńka - od czegoś trzeba zacząć, ale są w niej informacje o podlewaniu, tak, tak, niby podstawa, ale w necie na stronach prawie w ogóle nigdy o tym nie piszą! Dzięki za odpowiedź w wolniejszej chwili przejdę się do dużej księgarni, po prostu będę musiała sama wybadać ciekawe pozycje
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
W lidlu od czwartku (jutra) będą książki Mai Popielarskiej http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_37325.htm tak je zobaczyłam i pomyślałam o Tobie
sama książek nie widziałam, więc nie wiem jaką mają zawartość ale myślę, że warto sprawdzić.
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo lubię Maję Popielarską lidl tez mam gdzieś w okolicy, ale dawno nie zaglądałam, to pewnie by mnie to ominęło. Jeszcze dziś polecę
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2013-03-28 o 15:08 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

), ale mam duży problem z terminologią... Nie znam żadnych podstaw, np. czytam o wysiewie dalii i nie rozumiem, co to jest pikowanie, co to jest przerywanie i nie mam ochoty wyszukiwać w necie każdej informacji. (bo nie lubię się doszkalać w internecie). Marzy mi się książka, poradnik dla początkujących balkonowiczów (i ogrodników, bo działkę też za jakiś czas będę urządzać), w których mogłabym znaleźć informacje podstawowe dla kompletnych laików. Coś polecicie? Jakieś wydawnictwa/książki sś Lepsze od innych? (na pewno tak jest, w końcu nawet kupując książkę kucharską można stracić głowę od nadprodukcji badziewa!).

) w przydomowym Leclercu "Rośliny zapachowe na balkony i tarasy". Pozycja cieniusieńka - od czegoś trzeba zacząć, ale są w niej informacje o podlewaniu, tak, tak, niby podstawa, ale w necie na stronach prawie w ogóle nigdy o tym nie piszą!